Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ξεκινά σήμερα το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στην Σιταριά

Στις 13,14 και 15 Ιουλίου 2012 ο Μακεδονικός Ελληνισμός δίνει το βροντερό παρών του στο 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα στη Σιταριά Φλώρινας. Έχουν δηλώσει συμμετοχή χορευτικά τμήματα εβδομήντα (70) Μακεδονικών συλλόγων από όλους τους νομούς της Μακεδονίας, από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και από το Εξωτερικό. Θα χορέψουν, με αυθεντικό Ελληνικό κέφι, παραδοσιακούς Μακεδονικούς χορούς.
Το Παμμακεδονικό Αντάμωμα είναι πρωτοβουλία του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», και συνδιοργανώνεται από το δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Στην εκδήλωση συμμετέχουν και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Αμερικής, Καναδά και Αυστραλίας.
Το Αντάμωμα είναι ενταγμένο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας και της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.
Όλοι ανεξαιρέτως είναι προσκαλεσμένοι για να ζήσουν από κοντά ένα παραδοσιακό γλέντι του Μακεδονικού Ελληνισμού.
Καλή αντάμωση και καλή διασκέδαση.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
8:30 μ.μ.: Επίσημη έναρξη του 2ου Παμμακεδονικού Ανταμώματος στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς.
Αγιασμός
Χαιρετισμοί του Δημάρχου Φλώρινας κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου, του Αντιπεριφεριάρχη Φλώρινας κ. Δημήτρη Ηλιάδη και των προέδρων των Παμμακεδονικών Ενώσεων.
Στην συνέχεια, υπό τους ήχους της ορχήστρας των «Αδελφών Βαλκάνη» θα χορέψουν δέκα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
10:00 π.μ.:Αναχώρηση από την Φλώρινα και ξενάγηση των συμμετεχόντων στις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά μνημεία της περιοχής των Πρεσπών.
8:30 μ.μ.: Στην κεντρική πλατεία της Σιταριάς Φλώρινας, υπό τους ήχους της ορχήστρας «Μακεδονικός Ήχος» θα χορέψουν δέκα χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012
7:00 μ.μ.:Τα εβδομήντα (70) συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα, με το λάβαρο του συλλόγου τους και την Ελληνική σημαία, χωρισμένα σε τρεις ομάδες των 20-25 , θα ξεκινήσουν χορεύοντας, από τρία διαφορετικά σημεία του χωριού, με προορισμό την τεράστια κεντρική πλατεία του χωριού.
Μόλις ανταμώσουν οι τρεις ομάδες χορευτών, υπό τους ήχους της 17μελούς ορχήστρας των «Χάλκινων της Γουμένισσας», θα ξεκινήσει το 2ο Παμμακεδονικό Αντάμωμα με το «Μακεδονία Ξακουστή» και θα συνεχιστεί με τοπικούς χορούς της Φλώρινας και της υπόλοιπης Μακεδονίας.
Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών, θα ανταλλαγούν αναμνηστικά μεταξύ των συμμετεχόντων συλλόγων, και θα γίνει ένας σύντομος χαιρετισμός από τον κ. Ζ. Στογιάννου πρόεδρο του διοργανωτή Πολιτιστικού Συλλόγου Σιταριάς «Νέοι Ορίζοντες», τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Δακή, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δ. Ηλιάδη, τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Ι. Βοσκόπουλο, και την συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων κ. Ν. Γκατζούλη.
Στην συνέχεια θα ξεκινήσει το γλέντι για όλους μέχρι τις πρωινές ώρες..
Να είστε όλοι εκεί.

5 σχόλια:

  1. Θα χορέψουν με Μακεδονική μουσική, αλλά χωρίς αντίστοιχο τραγούδι... σύναξη "κωφάλαλων".
    Κίτσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιτσο προχωρα και μη σταματάς. Η βλακεία σου δεν εχει ορια. Ο χαρακτηρισμός της ως tragik ειναι πολυ επειηκής, αλλα παρ΄ολα αυτα εσύ προχώρα και εμείς οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ. Θα ειμαστε πάντα δίπλα σου και φροντίσουμε να ξαναβρείς τον δρόμο σου.
      Μπορείς β'εβαια σε τρεις μέρες να πας για σουβλάκια στην Μελιτη και ανεβάσεις τον τζιρο του Παράνομου. Και να ακούσεις νεες συνθέσεις προερχόμενες απο το υπεξ των Σκοπίων, που προσάρμοσαν οι μεταλλαγμένοι στα δικά μας παραδοσιακά τραγούδια για να κανουν την δουλειά τους, με το ....αζημίωτο.
      Γιατι θέλουν την περιοχήμας να σιγοκαίει?
      Τι περιμένουν?
      Ποιοί εξυπηρετούνται Κίτσο?
      Σιγά να μην ξερεις. Σιγά μην μπορείς να σκεφτείς πόσο μεγάλη είναι η βλακεία που κουβαλάς. Αυτή που τρέφει τους επιτήδιους εβραίους και πέντε δέκα γατόνια ακόμα.... Βλάκα , έ βλάκα ... άνοιξε τα ματια σου και κοιτα λιγο πιο περα, προλαβαίνεις..

      Διαγραφή
  2. Κίτσου μ', και μακεδονική μουσική έχει και τραγούδια, και τα πάντα.
    Αν εσείς ψάχνεστε για αυτονομιστικές εμετίλες, μπορείτε να περιμένετε λίγο, μέχρι του ΑηΛιά. Τότε θα βγάλετε όλη την αμορφωσιά και την κομπλεξίλα σας γιορτάζοντας μια επανάσταση που δε σας ανήκει. Μια επανάσταση που έκαναν οι Έλληνόβλαχοι του Κρουσόβου, και την κλέψατε, όπως κλέβετε και όλη σας την ιστορία. Και από τη μια θα γιορτάζεται μια επανάσταση κατά των Τούρκων (που δε σας ανήκει) και από την άλλη γλείφετε τα π@π@ρι@ του Ερντογάν και του Γκιουλ, να σας ελεήσουν κανα ευρουλάκι μη ψοφήσετε από την πείνα, και να κάνουν νταντά τους κακούς Γκρτσι που δε γουστάρουν τη "συνταγματική" σας ονομασία. Τέτοιες ξεφτίλες είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του κίτσου η μάνα κάθονταν, στην άκρη στο ποτάμι, λέει το τραγούδι.
    Σε ποιά γλώσσα το λέει, δεν έχει σημασία.
    Τι δηλώνει αυτός που το λέει, έχει σημασία.
    Αν δηλώνει Ελληνας, είναι Μακεδόνας, κι ας το λέει σε 50 γλώσσες.
    Αν δεν δηλώνει Ελληνας, δεν είναι Μακεδόνας: είναι..στης
    Είναι ξένος έποικος ..μακεδονιστής σλάβος, ...σλαβομακεδονιστής,
    ξένος.. σφετεριστής,εποικος... αυτονομιστής.
    Πως τον καταλαβαίνεις; τον ρωτάς και βλέπεις έκφραση προσώπου:
    κάνει μπάμ από τη χωριατιά κι από την αγραμματοσύνη του.
    κάνει μπάμ από την αγενή, άσχημη και κακιά άδικη φάτσα του.
    Οι ξένοι έποικοι μακεδονιστές δεν χορεύουν άλλα τραγούδια στο γάμο τους, δεν έχουν φιλότιμο, δεν είναι φιλόξενοι στα πανηγύρια τους.
    Ολο το βράδυ προσπαθούν μόνο να προκαλούν και να διώχνουν, από εκεί φαίνονται ότι ούτε μπέσσα έχουν ,ούτε φιλότιμο.
    Οι έλληνες μακεδόνες είναι φιλόξενοι, παίζουν τα πάντα, αυτοί όχι.
    Οταν λες ψέμματα σε έναν τομέα της ζωής σου πχ: είμαι μακεδόνας ενώ στην πραγματικότητα το ξέρεις ότι είσαι ξένος σλάβος, σε τί περιμένει κανείς να έχεις φιλότιμο;
    Το φιλότιμο είναι αδυναμία των γραικομάνων, έλεγαν οι βούλγαροι στον καπετάν άγρα, που τον έπιασαν με δόλο.
    Σκουπιδάνθρωποι είναι όλοι οι ψεύτες και πρώτοι οι φιλοσκοπιανοί αχάριστοι, που δεν τιμούν την φιλοξενία τους στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κίτσο πές στον Βοσκόπουλο και στον Αναστασιάδη να κρυφθούν όσο καιρός σας απομένει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.