Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

«Stabat Mater Dolorosa» από το Ωδείο Φλώρινας

Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012, ώρα 8 μ.μ., στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει συναυλία στην οποία, η καθηγήτρια Μονωδίας του Ωδείου κ. Ξένια Τσαβκοπούλου soprano και η κ. Νικολέτα Παπάζογλου mezzosoprano με τη συνοδεία της κ. Μαριάνθης Τσαβδαρίδου στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν το ορατόριο STABAT MATER DOLOROSA “Ίστατο η Μητέρα τεθλιμμένη” του Giovanni Battista Pergolesi καθώς και Άριες των A.Scarlatti, B.Marcello, H.Purcell και G.F.Handel.
Η εικόνα του βαθύτατου σπαραγμού της Παναγίας Θεοτόκου κάτω από το Σταυρό του Χριστού, είναι βαθειά χαραγμένη στις συνειδήσεις όλων των Χριστιανών της Ανθρωπότητας. Η εικόνα αυτή, στάθηκε έμπνευση για τον συνθέτη Giovanni Battista Pergolesi, ο οποίος το 1736 συνέθεσε μουσική για το θρησκευτικό ποίημα της Ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας STABAT MATER DOLOROSA. Στο έργο αυτό, δύο γυναικείες φωνές συμπάσχουν στο δράμα της Μητέρας Παναγίας…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.