Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Εκδήλωση για την ιστορία του ΚΚΕ και τον Δ.Σ.Ε

Εκδήλωση για την Ιστορία του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο της μάχης του ΔΣΕ στη Φλώρινα, διοργάνωσε χθες το πρωί η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Φλώρινας.
Στην εκδήλωση με θέμα «Διδασκόμαστε από την Ιστορία του ΚΚΕ, συνεχίζουμε τον αγώνα για το σοσιαλισμό», μίλησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία προς τον ομαδικό τάφο, όπου βρίσκονται θαμμένα τα λείψανα των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, που το Φλεβάρη του 1949 πήραν μέρος στη μεγάλη μάχη της Φλώρινας.

Ακούστε στο παρακάτω video δηλώσεις του κ. Κουτσούμπα

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί που τόσα χρόνια φώναζαν για λήθη στο παρελθόν εμφανίζονται τιμητές των πάντων και προκαλούν με τη στάση τους. Γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν ένα μνημείο για τους βιαίως στρατολογηθέντες νεκρούς τους; Γιατί - αν επιθυμούν τη λήθη - δεν συνεορτάζουν μαζί με τους συγγενείς των πεσόντων στρατιωτών στις 12 Φεβρουαρίου; Τέλος, κάποτε πρέπει να δικαιολογήσουν γιατί μέχρι σήμερα είναι το μοναδικό πολιτικό (;) κόμμα της Ευρώπης που δεν έχει καταδικάσει την ένοπλη βία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.