Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

24ωρη απεργία την Παρασκευή από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Φλώρινας

Στις 2 Φεβρουαρίου 2012 ψηφίστηκε ο Ν. 4038/2012 στην παράγραφο 16 του άρθρου 4 του οποίου προβλέπεται ότι καταργείται κάθε διάταξη νόμου, κανονιστική πράξη, ερμηνευτική εγκύκλιος που αντιβαίνει στις επιταγές του Ν. 3919/11 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Στο όνομα της οικονομικής ελευθερίας, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ιδιωτικό τομέα παραδίδεται στα κεφαλαιουχικά συμφέροντα, τα οδοντιατρεία μεταβάλλονται σε super markets, οι οδοντίατροι χάνουν την επιστημονική και επαγγελματική τους ανεξαρτησία, ο ασθενής μένει εντελώς απροστάτευτος και η δημόσια υγεία χωρίς κανένα εχέγγυο αφού, από δω και πέρα, όχι μόνο εταιρείες και νομικά πρόσωπα, αλλά ο οποιοσδήποτε κατά κυριολεξία, μπορεί να λειτουργήσει οδοντιατρείο.
Η Οδοντιατρική ηγεσία ήδη από τον προηγούμενο Μάρτιο, από την πρώτη ημέρα ισχύος του Ν. 3919/11 (2.3.2011), ζήτησε από τους συναρμόδιους Υπουργούς την εξαίρεση του οδοντιατρικού λειτουργήματος από ένα τόσο αόριστο και επικίνδυνο νομικό πλαίσιο, τους έθεσε προ των ευθυνών τους επιχειρηματολογώντας τεκμηριωμένα για τις διαστάσεις του λάθους τους, διαπραγματεύτηκε σκληρά μαζί τους, προσέφυγε τέλος, εξαντλώντας τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα της, στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την ακύρωση αυτών των ρυθμίσεων Προσφύγαμε για δικαίωση πλέον από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η εκδίκαση της προσφυγής μας στο Σ.τ.Ε γίνεται την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012
Επίσης ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Φλώρινας συμμετέχει στον αγώνα της πόλης μας για ελάφρυνση των βαρών των κατοίκων
Για τους δυο παραπάνω λόγους
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ
την κήρυξη 24ώρης απεργίας την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 .
Ως εκ τούτου τα Οδοντιατρεία του Νομού θα είναι κλειστά. Όλοι οι Οδοντίατροι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των φορέων του Νομού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΗΤΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.