Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση της ΕΛΜΕ με το δήμαρχο Φλώρινας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Φλώρινας συναντήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012 με τον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο.
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ειλικρινές και φιλικό κλίμα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εξέθεσε στον κ. Δήμαρχο τα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Ιδιαίτερα τώρα που οι Δήμοι της χώρας έχουν στην αρμοδιότητά τους περισσότερα θέματα από πριν σε σχέση με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ταυτόχρονα η κρατική επιχορήγηση μειώνεται, επισημάνθηκε η ανάγκη να βρεθούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι πόροι, με κύρια πηγή προέλευσης την Κεντρική Κυβέρνηση, αλλιώς θα παρατηρηθούν πολλά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας στο άμεσο διάστημα και θα ζητηθεί η περαιτέρω επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού και πάλι.
Αναφερθήκαμε επίσης στα ζητήματα της θέρμανσης και των ζημιών των κτιρίων λόγω της κακοκαιρίας, στην αντίθεσή μας στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων – που ευτυχώς δεν είχαμε για φέτος στην Β/θμια Εκπ/ση-, στην εύρεση σωστού και λειτουργικού κτηρίου για το ειδικό σχολείο του ΕΕΕΕΚ, την μετατροπή της ΕΠΑΣ σε απογευματινό ΤΕ.Λ. και την προοπτική εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στα σχολεία.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος ευχαρίστησε για την ενημέρωση, είπε ότι επιθυμεί την αγαστή συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς γιατί γνωρίζει τις δυσκολίες του έργου τους αλλά και την οικονομική στενότητα. Επισήμανε ότι ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη λείψει η θέρμανση από τα σχολεία ακόμα και με δική του συνεισφορά, ότι θα διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για τις επισκευές κτηρίων, ότι μελετάται από φέτος η πειραματική εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολείο, και τέλος ανέφερε ότι θα στηρίξει το αίτημα μας για το θέμα της ΕΠΑΣ, καθώς και ότι θα γίνει μια νέα προσπάθεια για το κτίριο του ΕΕΕΕΚ.

Δ.Σ. ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.