Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ειδικό πλαίσιο ανασυγκρότησης Δυτικής Μακεδονίας

Την κατάρτιση ενός Ειδικού Πλαισίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης της Δυτικής Μακεδονίας πρότεινε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης στη σύσκεψη για την ενεργειακή φτώχεια, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε ο κ. Σόκουτης, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αδήριτη αναγκαιότητα η ανάληψη μιας συνολικής και συντονισμένης πρωτοβουλίας και δράσης για να βγει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την αναπτυξιακή ένδεια που βιώνει, με:
* την ανεργία σε εφιαλτικά επίπεδα
* το ΕΣΠΑ που εκχωρείται στο κεντρικό κράτος
* τη ΔΕΗ που συρρικνώνεται
* την καθημερινά μειούμενη ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων
«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μια συνολική, καλά οργανωμένη και στοχευμένη διεκδίκηση χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους για την υλοποίηση ενός ειδικού πλαισίου για την οικονομική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»
Είναι η ώρα για επιθετική πολιτική είπε ο κ. Σόκουτης και υπογράμμισε, ότι με ακλόνητα επιχειρήματα και πλήρη τεχνοκρατική προετοιμασία φακέλων θα πρέπει να διεκδικήσουμε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδότηση πέραν του ΕΣΠΑ αξιοποιώντας πρωτοβουλίες και δράσεις στα πλαίσια της Ευρώπης των Περιφερειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.