Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή της ακαδημαϊκής κοινότητας για την άμεση επαναλειτουργία του τρένου

Προς
1. Υπουργό Μεταφορών
2. Αρμόδιους Φορείς

Οι υπογράφοντες-μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Μακεδονίας που εργάζονται και φοιτούν στη Φλώρινα, δηλαδή περίπου 2.000 άτομα, σας γνωστοποιούμε το εξής: Η σιδηροδρομική σύνδεση της Φλώρινας με την υπόλοιπη Ελληνική Επικράτεια αποτελεί μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας. Δεν νοείται Πανεπιστημιούπολη η οποία συνδέεται μόνο με ένα μεταφορικό μέσο με την υπόλοιπη χώρα, και μάλιστα συχνά μέσα σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Η σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινα-Αμύνταιο-Έδεσσα-Βέροια-Πλατύ-Θεσσαλονίκη έχει εξυπηρετήσει εδώ και δεκαετίες (περίπου 120 χρόνια) τους κατοίκους ολόκληρης της περιοχής του Νομού Φλώρινας, που πέρα από την απόσταση από τα μεγάλα κέντρα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες (άρα: ακριβότερη θέρμανση). Ένα χρόνο μετά τη διακοπή λειτουργίας της γραμμής, η μετακίνηση όλων μας έχει γίνει πολύ δύσκολη και ακριβότερη. Επιπλέον, ως Ακαδημαϊκή Κοινότητα αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες δυσκολίες στις επαφές μας με τον υπόλοιπο κόσμο, όπως τους ερευνητές-συνεργάτες μας από το εξωτερικό, τα σχολεία του Νομού Φλώρινας και τους φορείς στους οποίους οι φοιτητές μας συνεργάζονται στο πλαίσιο της Διευρυμένης Πρακτικής Άσκησης.
Ζητούμε την άμεση επανεκκίνηση του τρένου με τουλάχιστον τρία δρομολόγια ημερησίως. Ενός τρένου με σύγχρονα χαρακτηριστικά (άνετα βαγόνια, δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο, αίθουσα εστιατορίου), στο οποίο θα ταξιδεύουμε γρήγορα και με ασφάλεια και θα είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Γενικές Συνελεύσεις
Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών
Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Τμήματος Νηπιαγωγών
Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Φοιτητικοί Σύλλογοι
Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης
Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.