Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οι προτάσεις για τις συγχωνεύσεις σχολείων στο δήμο Φλώρινας

Τη συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2012 – 2013 προτείνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προς το δήμο Φλώρινας, ζητώντας τη λήψη σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης προτείνονται:

α) Η συγχώνευση του διθέσιου δημοτικού σχολείου Νίκης, όπου το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν 8 μαθητές και του διθέσιου δημοτικού σχολείου Νέου Καυκάσου όπου το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν δεκατρείς (13) μαθητές, με το τετραθέσιο δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης και αριθμό μαθητών είκοσι εννέα (29), το οποίο και προτείνεται να προαχθεί σε εξαθέσιο.
Η χιλιομετρική απόσταση από τη Νίκη μέχρι την Άνω Καλλινίκη είναι 6 χλμ. Και από το Νέο Καύκασο 4 χλμ.
Το δημοτικό σχολείο Άνω Καλλινίκης διαθέτει την απαραίτητη κτιριακή υποδομή (απαιτούνται μικρές παρεμβάσεις), το οδικό δίκτυο της περιοχής και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

β) Η συγχώνευση του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου Αλώνων όπου το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν 10 μαθητές, με το εξαθέσιο 5ο δημοτικό σχολείο Φλώρινας που έχει 137 μαθητές.
Η χιλιομετρική απόσταση από τα Άλωνα μέχρι τη Φλώρινα είναι 10 χιλιόμετρα. Το 5ο δημοτικό διαθέτει πολύ καλές κτιριακές υποδομές, το οδικό δίκτυο της περιοχής και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, με προσοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

γ) Η συγχώνευση του μονοθέσιου νηπιαγωγείου Αλώνων στο οποίο φοιτούν 5 νήπια (3 νήπια και 2 προνήπια) με το διθέσιο 5ο νηπιαγωγείο Φλώρινας στο οποίο φοιτούν 55 νήπια.

δ) Η συγχώνευση του μονοθέσιου νηπιαγωγείου Σίμου Ιωαννίδη, το οποίο είναι σε αναστολή λειτουργίας μικρού αριθμού νηπίων, με το διθέσιο 5ο νηπιαγωγείο Φλώρινας. Η χιλιομετρική απόσταση είναι 3 χιλιόμετρα.
Το 5ο νηπιαγωγείο Φλώρινας διαθέτει πολύ καλές κτιριακές υποδομές, το οδικό δίκτυο της περιοχής και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

ε) Η συγχώνευση του διθέσιου δημοτικού σχολείου Παλαίστρας, όπου το επόμενο σχολικό έτος θα φοιτήσουν 15 μαθητές με το επταθέσιο δημοτικό σχολείο Αμμοχωρίου στο οποίο φοιτούν 111 μαθητές.
Η χιλιομετρική απόσταση είναι 3 χιλιόμετρα. Το δημοτικό σχολείο Αμμοχωρίου διαθέτει πολύ καλές κτιριακές υποδομές, το οδικό δίκτυο της περιοχής και οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.
Υπάρχει σύμφωνη γνώμη των γονέων.

7 σχόλια:

  1. Φέρτε όλα τα παιδιά στην Πόλη να τελειώνουμε!
    Κλείστε τα όλα!
    Τα παιδιά να πληρώνουν από 27 ευρώ το χρόνο δίδακτρα..και έτσι θα εξοικονομήσετε παρά!
    Τα παλαιά κτίρια των σχολείων μετατρέψτε τα σε ξενοδοχεία για αγροτικό τουρισμό!
    Τις περιουσίες των σχολείων πουλήστε τες!
    Αλήθεια ποιος διαχειρίζεται τις σχολικές περιουσίες;Πόσα χρήματα έχουν εξοικονομηθεί από αυτή την διαχείριση;
    Μπορούν οι υπεύθυνοι να μας δώσουν μια απάντηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλεος ρε παιδιά έχετε ισοπεδώσει τα πάντα!Σκέφτεστε μόνο πως να κλείσετε σχολεία...είμαστε στα σύνορα..λίγο πιο προσεκτικές κινήσεις δεν βλάπτούν!Επιπλέον στα χωριά αυτά τα σχολεία δίνουν ζωή τι και αν είναι λίγοι οι μαθητές..ξυπνήστε λίγο αντιδράστε πια!Τα κτίρια αυτά θα ερημώσουν είναι κρίμα..Σε άλλες πόλεις γίνονται δυναμικές κινήσεις για να μην κλείσει/συγχωνευτεί ούτε ένα σχολείο και στη Φλώρινα δεν έχετε αφήσει ούτε ένα ανοιχτό.Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει αντίδραση από τους όποιους υπεύθυνους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γονέας μαθητή ατο 5ο Δημοτικό Σχολείο :
    Εισήγηση Προϊσταμένου Διεύθυνσης Πωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΄΄Το 5ο δημοτικό διαθέτει πολύ καλές κτιριακές υποδομές΄΄. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι τα κάνουν μονίμως θάλασσα καλύτερα να αφήσουν τα σχολεία όπως είναι γιατί προϋποθέτει στοιχειώδη οργάνωση πράγμα άγνωστο για αυτούς. Τα αστέρια του δημοσίου πρέπει να καταλάβουν ότι μεταφορά των μαθητών δεν είναι αστείο και πρέπει να γίνεται με σχολικά λεωφορεία και συνοδούς, χωρίς καθηστερήσεις. Το σχολείο να έχει όλα τα σύγχρονα μέσα, αλλά είναι μάταιο να το λες σε ανθρώπους που έχουν το μυαλό τους στις φιέστες και το μπούκωμα της τσέπης τους, γιαυτό σας λέω αδέρφια αφήστε το όπως είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς οι εισηγήσεις του Διευθυντή Εκπαίδευσης,μόνο και μόνο για να είναι αρεστός στην αγαπήμενη του κυβέρνηση,θα δημιουργήσουν ακόμα περισσότερα προβληματα στα σχολεία του νομού απ'ότι δημιουργήθηκαν φέτος.Το ότι είμαστε ένας νομός με του κόσμου τις ιδιαιτερότητες δε λέει τίποτα στους "αρμόδιους" των εκπαιδευτικών θεμάτων της περιοχής μας..Κρίμα κύριοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή!!!
    Ο προϊστάμενος κοντεύει να επαληθεύσει το σοφό ρητό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όχι άλλα κλειστά σχολεία!!! Η Διεύθυνση το έχει παρακάνει!!! Σε μεγαλύτερους Νομούς δεν έχουν γίνει ούτε οι μισές καταργήσεις-συγχωνεύσεις!!! Έλεος πια!! Οι μικρές τοπικές κοινωνίες ερημώνουν!!! Θα σωθεί η Οικονομία αν κλείσουν κι άλλα σχολεία στη Φλώρινα?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.