Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή Χαρούμενου για παράταση στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας

Επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος στις 16-02-2012. Η επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη αφορά την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές Ενισχύσεις» με την οποία ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης υποβολής των αιτήσεων κατά ένα μήνα της δράσης 1.1 «Βιολογική Γεωργία».
Αποδέκτες της επιστολής είναι ο Υπουργός Kώστας Σκανδαλίδης, ο Υφυπουργός Ιωάννης Δριβελέγκας και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών πόρων και Υποδομών Βαγγέλης Διβάρης .
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Παράταση στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας
Η Δυτική Μακεδονία πλήττεται εδώ και δύο μήνες από έντονα καιρικά φαινόμενα, παρατεταμένες χιονοπτώσεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο Δήμος Φλώρινας καθώς και 37 ορεινές κοινότητες του Δήμου Γρεβενών κηρύχθηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων και του πολικού ψύχους.
Λόγω αυτών των γεγονότων παρατηρήθηκαν προβλήματα και αδυναμία προσέλευσης των γεωργοκτηνοτρόφων για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα της βιολογικής γεωργίας που η προθεσμία τους λήγει στις 29/2/2012.
Παρακαλούμε για την χορήγηση παράτασης ενός μηνός για την υποβολή αιτήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς της Περιφέρειάς μας να συμμετέχουν στο παραπάνω πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.