Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Φλώρινας: «Ανυπόστατοι και συκοφαντικοί οι ισχυρισμοί της Ε.Π.Π. περί λαθροθηρίας»

Προς αποκατάσταση της αλήθειας ο Σύλλογός μας παρουσιάζει δύο επίσημα έγγραφα τα οποία μας δικαιώνουν πανηγυρικά. Αποδεικνύουν ότι τα όσα αναφέρθηκαν από την Εταιρεία Προστασίας Πρεσπών, περί λαθροθηρίας στην περιοχή, είναι ανυπόστατα και συκοφαντικά.
Όλες οι ενέργειες (των οικολόγων) αποσκοπούσαν να πλήξουν το κύρος του Συλλόγου μας, αλλά και τις δύο χιλιάδες οικογένειές μας, να ξεσηκώσουν την κοινή γνώμη εναντίον μας, παρουσιάζοντας το σύνολο των κυνηγών ως δολοφόνους ώστε να μπορέσουν ελεύθερα πλέον, να περάσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες δεν είναι άλλο τίποτα, παρά μόνον πώς να απαγορευθεί το κυνήγι στην Πρέσπα.
Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε εμείς: "ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ". Ασχοληθείτε μετά του οίκου σας, και πάψτε να βάλλετε το κυνήγι για το οποίο άλλοι είναι γνώστες, και ξέρουν να το διαχειρίζονται με το καλύτερο τρόπο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ Δ/ΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ-ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ & ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΘΕΜΑ: Ερώτηση της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με λαθροθηρία στις Πρέσπες
ΣΧΕΤ: Η με αρίθ. πρωτ.165222/361/06-02-2012 διαταγή σας.

Σε εκτέλεση της ανωτέρω σχετικής διαταγής σας, σας αναφέρουμε ότι την 18η Ιανουαρίου 2012 ημέρα Τετάρτη, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του υπαλλήλου μας Ντίτουρα Λαζάρου Δασοφύλακα, η υπηρεσία έλαβε γνώση σχετικά με περιστατικό διαπληκτισμού που συνέβη κοντά στη λίμνη Μεγάλη Πρέσπα, ανάμεσα σε ομάδα κυνηγών και τον επόπτη-φύλακα Σάββα Παύλο, συμβασιούχο υπάλληλο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.
Οι προαναφερόμενοι κλήθηκαν να παρουσιασθούν άμεσα στα γραφεία της υπηρεσίας μας, προκειμένου να καταθέσουν σχετικά με το συμβάν.
Την 20η Ιανουαρίου ο Φορέας Διαχείρισης Ε.Δ.Π. κοινοποίησε στην υπηρεσία μας με ηλεκτρονικό μήνυμα, την εγγραφή αναφορά του προαναφερόμενου υπαλλήλου του, συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό και απόσπασμα χάρτη της περιοχής.
Ο Δασοφύλακας Ντίτουρας Λάζαρος στην από 24-01-2012 ένορκη κατάθεσή του, επιβεβαίωσε το περιστατικό της εξύβρισης και του προπηλακισμού που δέχθηκε ο υπάλληλος του Φορέα από ένα μέλος της ομάδας κυνηγών και επιπλέον κατέθεσε ότι, ο ίδιος δεν διαπίστωσε τη διάπραξη καμίας παράβασης περί θήρας , κατά την παρουσία του στο σημείο του συμβάντος.
Μετά και την από 25-01-2012 ένορκη κατάθεση του επόπτη-φύλακα του Φορέα, η υπηρεσία μας απέστειλε με το αριθ. 3260/184/26-01-2012 έγγραφό της, φάκελο με τις καταθέσεις των δύο καθώς και άλλα στοιχεία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τυχόν περαιτέρω ενέργειές μας.
Έκτοτε αναμένουμε σχετική εντολή της κυρίας Εισαγγελέως.
Στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών δεν παρατηρείται ιδιαίτερη έξαρση της λαθροθηρίας, όπως υποστηρίζει η κυρία Μαλακού Μυρσίνη Διευθύντρια της Εταιρείας Προστασίας Πρεσπών και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι όμοιος με αυτούς άλλων περιοχών , όπου διενεργείται θήρα.
Επιπλέον σας αναφέρουμε ότι σε όλα τα περιστατικά λαθροθηρίας που διαπιστώνονται στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, η υπηρεσία επιλαμβάνεται αυτών και προβαίνει αμελλητί στις προβλεπόμενες από τις περί θήρας διατάξεις, ενέργειες.

Ο Δ/ντής Δασών Ν. Φλώρινας
Στέφανος Γρούϊος
Δασολόγος


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΣΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & Φ.Π.
Δ/ΝΣΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ, ΔΡΥΜΩΝ ΚΑΙ ΘΗΡΑΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄

ΘΕΜΑ: Ερώτηση της Βουλής των Ελλήνων σχετικά με λαθροθηρία στις Πρέσπες.
ΣΧΕΤ: η αρ΄λιθ. 5171/2012 Ερώτηση της Βουλής.

Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού που μας εστάλη με το αρίθ. 7198/Β/242/2-2-2012 έγγραφό σας και καταγγέλλεται λαθροθηρία στις Πρέσπες, σας επισυνάπτουμε φωτ/φο του αρίθ. 5727/319/7-2-2012 απαντητικού εγγράφου της Δ/νσης Δασών Φλώρινας που δίνει στοιχεία για το συμβάν.
Σχετικά με την υπόθεση η αρμόδια Δ/νση Δασών Φλώρινας διαβίβασε τα διαθέσιμα στοιχεία (ένορκες καταθέσεις κ.λ.π.) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Φλώρινας προκειμένου να κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Σημειώνουμε ότι οι παραβάσεις των περί θήρας διατάξεων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερη έξαρση.
Παρά ταύτα, το παρόν κοινοποιείται στην Δ/νση Δασών Φλώρινας, προκειμένου στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της να λάβει μέτρα για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης και τους φύλακες θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΟΡΓΙΑΝΙΩΤΗΣ

5 σχόλια:

  1. γιατι αποκρυπτετε οτι στο συμβαν ο δημαρχος ειχε τον πρωτο λογο???? το ονομα του πουθενα δεν φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτάνει με αυτή την ιστορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα θα κανουν να πανε απο εκει που ηρθαν αυτοι που προσπαθουν να το παιξουν οικολογοι !!! σαν τον Στεφανο και τους κηνυγους κανεις δεν αγαπα τα βουνα και την φυση της Φλωρινας !
    θελς να τους δω αν κωπουν τα χρηματα που περνουν οι<< οικολογοι >> τι 8α κανουν ????
    θα μεινουν να φυλανε Θερμοπυλες ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν δεν μπορεις το γαιδουρι βαρας το σαμαρι αυτο κανουν και οι οικολογοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΦΑΓΑΝ ΟΣΟ ΚΑΝΕΙΣ !!! 8ΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ Κ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ !!! ΤΣΕΠΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ.Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ. ΛΙΓΟΙ-ΛΙΓΟΙ ΤΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ........... Π.Χ ΤΡΙΓΟΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ... ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.