Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή διαβούλευση για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων» στη Φλώρινα

Ανοιχτή διαβούλευση για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας» πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο κτίριο της Π.Ε. Φλώρινας, με τη συμμετοχή αγροτών, καλλιεργητών, κτηνοτρόφων, αγροτικών συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών, στελεχών οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης, γεωπόνων και ενδιαφερομένων πολιτών.
Στόχος ήταν η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις δράσεις του «Καλαθιού», καθώς και η συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τους στόχους και τα προσδοκώμενα οφέλη από την υλοποίησή του.
Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Πασχάλης Χαρούμενος, δήλωσε πως «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κινείται σε δύο άξονες: στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Σήμερα έχουμε τη δεύτερη ανοιχτή διαβούλευση στην Π.Ε. Φλώρινας για να συζητήσουμε με όλους τους φορείς και να καταθέσουν προτάσεις για το καλάθι αγροτικών προϊόντων Δυτικής Μακεδονίας.
Το Μάιο, κατά την επίσκεψη του κ. Σκανδαλίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Περιφερειάρχης κατέθεσε ένα πακέτο με όλα τα προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας και πάνω σε αυτό το σκέλος γίνεται και η σημερινή διαβούλευση».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης επισήμανε πως «ως Περιφέρεια πιστεύουμε ότι μέσα από τέτοιες διαβουλεύσεις θα είμαστε σε θέση να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν και την πληρέστερη πρόταση. Πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα, πιστεύουμε στον αγρότη και στον κτηνοτρόφο και γι’ αυτό ακούμε τις προτάσεις τους. Θέλουμε από τη βάση να πάρουμε ιδέες και προτάσεις και να τις προωθήσουμε και υλοποιήσουμε».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Αντωνιάδης ανέφερε ότι «προτεραιότητα αποτελεί η αγροτική ζωή της Δυτικής Μακεδονίας και γι’ αυτό προωθούμε όλα τα αγροτικά έργα, κάνοντας απλά το καθήκον μας. Το «Καλάθι» είναι σημαντικό, οι προσπάθειες που καταβάλλονται είναι σημαντικές και όλα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος».
Ο υπεύθυνος αγροτικών θεμάτων της ΑΝ.ΚΟ. κ. Κώστας Μιμίκος παρουσίασε στη συνέχεια το προσχέδιο προτάσεων, ενώ επισήμανε πως «το καλάθι είναι ουσιαστικά ένας συμβολισμός που περιλαμβάνει το σύνολο της αγροτικής ανάπτυξης. Αφορά τα προϊόντα που είναι σημαντικά και πρέπει να στηριχθούν, τα δημόσια έργα υποδομής που πρέπει να κατασκευαστούν για να στηριχθούν τα προϊόντα, τη δημιουργία συνεταιρισμών, την κοινωνική οργάνωση των αγροτών κ.ά.».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και προτάσεις από όλους τους παρισταμένους. Η ανοικτή διαβούλευση θα διαρκέσει έως και τις 30 Οκτωβρίου 2011 και μπορείτε να αποστέλλετε τις απόψεις στα email info.aofp@pdm.gov.gr και anko@anko.gr.
Αμέσως μετά, η ομάδα εργασίας θα επεξεργαστεί τις προτάσεις και το «καλάθι αγροτικών προϊόντων» θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

1 σχόλιο:

  1. Προτείνω στους ενδιαφερομένους να φροντίσουν να αποκτήσουν μεγαλύτερα καλάθια, γιατί πρόσφατα έχει αρχίσει να ευδοκιμεί στην περιοχή μας ένα καινούργιο φρούτο μεγαλύτερο και σε όγκο και σε βάρος. Πρόκειται για τα περίφημα φωτοβολταϊκά, τα οποία - όπου τοποθετούνται - εκτός από την άχαρη εμφάνισή τους, καταλαμβάνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Δεν αποκλείεται σύντομα να ιδρυθούν και ηλεκτροπαραγωγικοί συνεταιρισμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.