Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Το ΚΚΕ Φλώρινας για το «κούρεμα»

Αποκαλυπτικό το κυνικό αλισβερίσι στον ευρωενωσιακό λάκκο των λεόντων, που όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει σήμερα σε έναν ακόμα συμβιβασμό - κόλαφο για τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους λαούς. Το πολυσυζητημένο κούρεμα του χρέους, που σώρευσε η ντόπια πλουτοκρατία, προϋποθέτει μακέλεμα όσων δικαιωμάτων του απέμειναν, καταβύθιση του ήδη ισχνότατου λαϊκού εισοδήματος. Θα δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων έχουν ήδη λεηλατηθεί για να τροφοδοτηθούν με ζεστό χρήμα οι άρπαγες κεφαλαιοκράτες. Κι ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία συνθλίβονται, στα διαβούλια των Βρυξελλών συνομολογούνται μέτρα για νέες ενισχύσεις των τραπεζών.
Τσακίζουν το λαό και αγωνιούν για το πώς θα σταθεροποιήσουν το κεφάλαιο, θα το διασώσουν απ' την κρίση, θα διασφαλίσουν την επάνοδό του σε τροχιά κερδοφορίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του. Γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις τους, η βαθιά ταξική πολιτική τους, πυροδοτεί τη λαϊκή αγανάκτηση, την οποία επιδιώκουν να ενσωματώσουν πριν ριζοσπαστικοποιηθεί. Προωθούν μεταλλάξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό, ώστε με άλλη μορφή - αλλά ίδιο αναλλοίωτο αντιλαϊκό περιεχόμενο - να ξεγελάσει το λαό και να κερδίσει χρόνο. Η κινητικότητα και οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση καταγράφονται έντονες, είτε αφορούν κυβερνήσεις συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλους πρόθυμους, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., είτε ψευδεπίγραφες προοδευτικές κυβερνήσεις, για αστική διαχείριση, όπως αυτές που ζυμώνονται στο χώρο του οπορτουνισμού. Οι κινήσεις αυτές υποστηρίζονται απ' την κατάλληλα επεξεργασμένη και με την ανάλογη ένταση προπαγάνδα. Για να αποσπαστεί η ανοχή του λαού, η συναίνεσή του, με την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων και προσδοκιών που γρήγορα θα διαψευστούν. Για να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, να εμποδίσουν λαϊκές δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την αστική πολιτική να συναντηθούν με το ΚΚΕ, να ενταχτούν στο ταξικό κίνημα. Που οργανώνεται στους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές για να γίνει ο καταλύτης που θα βάλει σοβαρά εμπόδια στα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική, θα δρομολογήσει βαθιές αλλαγές προς όφελος του λαού στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.
Οι οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, – και μάλιστα ανάμεσα σε ισχυρά κράτη, όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ. – για τη διαχείριση του χρέους, δεν έχουν σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς ψάχνουν να βρουν συνολική λύση διαχείρισης του χρέους, ελεγχόμενη μέσω «κουρέματός» του με δεδομένο ότι, εκτός από την Ελλάδα, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, έχουν τεράστιο χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαχειρίζονται γαλλικές τράπεζες. Ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής του απ' αυτές τις χώρες σημαίνει ανεξέλεγκτη καταστροφή των καπιταλιστικών οικονομιών συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαχείριση του χρέους γίνεται βραχνάς στις καπιταλιστικές οικονομίες, λόγω οικονομικής κρίσης, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτεί καταστροφή κεφαλαίου για έξοδο σε όφελός του. Αυτό πάνε να κάνουν με το «κούρεμα» (καταστροφή μέρους του τραπεζικού κεφαλαίου), αλλά κάθε κράτος μέλος, προστατεύοντας το κεφάλαιο στη χώρα του, πασχίζει να έχει τη λιγότερη χασούρα. Το «κούρεμα» σημαίνει συντριβή για το λαό με νέα φρικτά μέτρα μείωσης μισθών, ενταφιασμού της ασφάλισης, φοροληστεία, ανεργία κλπ., για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας, να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της.
Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του. Τα συμπεράσματά του θα τον οδηγήσουν μακριά απ' τα κόμματα της πλουτοκρατίας, μέσα στις γραμμές του ταξικού κινήματος, στο πλευρό του ΚΚΕ.
Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, του αγώνα για την ακύρωση των αντιλαϊκών σχεδιασμών. Η ώρα της χειραφέτησής του, ώστε να πλεύσει με σταθερή πορεία σε ρότα αντίθετη προς αυτή που τον καλούν οι άρπαγες του πλούτου που παράγει.
Είναι μονόδρομος για το λαό, να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Έτσι μόνο δε θα γίνει έρμαιο αντιδραστικών αντιλαϊκών εξελίξεων, αλλά θα τις δρομολογήσει και θα τις σφραγίσει ο ίδιος προς όφελός του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.