Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση του δημάρχου Αμυνταίου με νέους επιστήμονες

Το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με τους νέους επιστήμονες του Δήμου Αμυνταίου. Μετά την πρώτη συνάντηση, που είχε και συγκεκριμένα αποτελέσματα συνεργασίας του Δήμου Αμυνταίου με κάποιους από τους νέους επιστήμονες που συμμετείχαν σ’ αυτή, στη δεύτερη συνάντηση τέθηκαν συγκεκριμένα ζητήματα και agenda συνεργασίας.
Κεντρικό χαρακτήρα της συνάντησης είχε ο εθελοντισμός, μέσα από τον οποίο μπορούν να δημιουργηθούν σχέσεις συνεργασίας. Επίσης, οι νέοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ομάδες εργασίας αναλόγως των ενδιαφερόντων τους. Οι θεματικές ενότητες των ομάδων εργασίας σχετίζονται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον, τα ενεργειακά θέματα, τον εναλλακτικό τουρισμό και την αγροτική ανάπτυξη.
Για την επίτευξη μεγαλύτερης ευελιξίας και αποτελεσματικότητας ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, όρισε υπεύθυνους των ομάδων έργου και των δράσεων εθελοντισμού τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Ψαλλίδα και Ιορδάνη Μπάντη αντίστοιχα. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά όρισε ως υπεύθυνους για τις δράσεις των νέων τους δύο Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι είναι κοντά στους νέους ηλικιακά, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν την καλύτερη δυνατή επικοινωνία και συνεργασία.
Οι ομάδες εργασίας των νέων θα μπορούν να επεξεργάζονται και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ενώ θα οριστούν άμεσα οι πρώτες συναντήσεις εργασίας.
«Οι νέοι μας είναι η πιο ζωντανή και ελπιδοφόρα ομάδα του πληθυσμού. Οφείλουμε να ακούμε τις ιδέες και τις προτάσεις τους, αλλά πολύ περισσότερο οφείλουμε να τους βοηθήσουμε στα πρώτα τους βήματα στον επαγγελματικό στίβο. Θεωρώ ότι η πρωτοβουλία αυτή θα ωφελήσει έστω κάποιους από τους νέους που συμμετέχουν και αυτό θα είναι το μεγάλο κέρδος, τόσο για τους ίδιους τους νέους όσο και για την τοπική κοινωνία που με τον τρόπο αυτό θα ενεργοποιήσει ενδογενείς δυνάμεις», τόνισε ο Δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.