Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Σωρεία προβλημάτων στα δημοτικά σχολεία της Φλώρινας - διαμαρτυρία των γονέων

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου συνάντηση των αντίστοιχων Δ.Σ. των Συλλόγων όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης της Φλώρινας. Η συνάντηση αυτή προκλήθηκε μετά από τη διακοπή της θέρμανσης που σημειώθηκε στο 5ο δημοτικό σχολείο την περασμένη εβδομάδα λόγω έλλειψης χρημάτων για προμήθεια πετρελαίου.
Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε το θέμα της ελλιπούς χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών. Ως αποτέλεσμα της συνάντησης υιοθετήθηκε το παρακάτω κείμενο, ενώ αποφασίστηκε πως εάν προκύψει κάποιο σημαντικό πρόβλημα σε ένα από τα σχολεία της Φλώρινας να προχωρήσουν οι γονείς σε παραστάσεις και δράσεις διαμαρτυρίας.
Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας, που εστάλη προς τον αντιπεριφερειάρχη και το δήμαρχο Φλώρινας και κοινοποιήθηκε στον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης:

«Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Κύριε Δήμαρχε,
Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Φλώρινας σας εκφράζουμε την ανησυχία μας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
Η χρηματοδότηση που δόθηκε προσφάτως από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή, στις περισσότερες σχολικές μονάδες χρησιμοποιήθηκε για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών που προήλθαν λόγω ελλιπούς -και με καθυστέρηση- χρηματοδότησης κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό του κράτους προς τις σχολικές επιτροπές μειώθηκε κατά 40 % περίπου, ενώ την ίδια στιγμή η δαπάνη για την αγορά πετρελαίου θα διπλασιαστεί (οι σχολικές επιτροπές δεν θα μπορούν να αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, παρά κίνησης), σας εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την κατάσταση που επικρατεί στο θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.
Ειδικά φέτος μετά από τη συγχώνευση πολλών σχολικών μονάδων θα αναμέναμε αυξημένους προϋπολογισμούς, παρόλο αυτά συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, με αποκορύφωμα την πλήρη εξομοίωση του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης αντί της φορολογικής ατέλειας που θα έπρεπε να υπάρχει.
Σε αρκετά σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα έχουν σταματήσει σήμερα να λειτουργούν, μετά την αυξημένη ανάγκη σε αναπαραγωγή φωτοτυπιών που προέκυψε λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην παράδοση αρκετών σχολικών βιβλίων.
Αναρωτιόμαστε πως θα μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας και πως θα καλυφτούν όλες οι απαιτούμενες λειτουργικές δαπάνες καθώς και οι δαπάνες συντήρησης, πέραν της δαπάνης για αγορά πετρελαίου
Πιστεύουμε ότι είναι λογιστικά αδύνατον να καλυφτούν ακόμα και οι βασικές δαπάνες και θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του αγαθού της παιδείας.
Σας ενημερώνουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την υποβάθμιση αυτήν και είμαστε διατεθειμένοι σε μία τέτοια περίπτωση να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες για να προασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μας».

Το κείμενο υπογράφουν οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 1ου, 2ου, 3ου, 5ου, 1ου και 2ου πειραματικού δημοτικών σχολείων.

17 σχόλια:

  1. Δεν φτάνει που δεν εχουν βιβλία τα παιδιά πρέπει να ανέχονται και το κρύο και να κάνουν μάθημα με τα μπουφάν τους.Σαν δεν ντρέπονται λιγάκι.Ο δήμος είχε χρήματα για εκδήλώσεις, γιορτή τσίπουρου,γιορτή κεμπαπιού και οτι αλλη βλακεία τους έρθει για να τρώνε και να πίνουν τζάμπα αλλά για να βάλει πετρέλαιο στα σχολεία δεν έχει;;;Κρέμασμα θέλουν όλοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Δ/ντες των σχολείων δεν έχουν ευθύνη;
    Οι Δ/ντες των σχολείων γιατί παίρνουν το έπιδομα θέσης αφού δεν μπορούν να διοικήσουν;
    Οι Δ/ντες των σχολείων να δώσουν το επίδομάτά τους για θέρμανση εάν θέλουν να διοικούν σωστά. Πάντα όλοι οι άλλοι φταίνε και όχι αυτοί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω τον κύριο που δημοσίευσε το σχόλιο για τους Δ/ντες των σχολείων αν έχει διετελέσει ο ίδιος Δ/ντης σχολείου. Προτείνων να ξεκινήσει ο ίδιος πρώτος, και να δώσει το δικό του μισθό για τις δαπάνες της παιδείας και υγείας ή ότι άλλο έχει ανάγκη το ελληνικό κράτος.
    Διαφορετικά καλό είναι να μην προσφεύγει σε τέτοιου είδους λαϊκισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά και δεν θα έχουν πετρέλαιο θέρμανσης τα σχολεία του Δήμου μας, αφού από τις 3 δόσεις των δαπανών για τα σχολεία που έχει στείλει το αρμόδιο Υπουργείο για να λειτουργήσουν, ο δήμαρχος έχει αποδώσει μόνον την πρώτη δόση στις σχολικές επιτροπές. Οι αλλες δύο δόσεις ας παραμένουν στο ταμείο του Δήμου να αβγατίζουν και τα παιδιά μας ας κρυώνουν. Στο πρόγραμμα διαύγεια του Υπουργείου θα βρείτε και τις ημερομηνίες που αποδώθηκαν τα ποσά αυτά στους αρμόδιους δήμους και με λύπη σας θα διαπιστώσετε ότι και η 3η δόση έχει αποδοθεί εδώ και ένα δίμηνο στους δήμους. Βρεγμένη σανίδα που μας χρειάζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ¨ΠΡΟΣ ΤΟΝ "ΚΥΡΙΟ" 12.09
    ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΝΘΕΡΜΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ...ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΜΑΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΜΠΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ...ΒΡΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΕ...ΟΥΣΤ
    ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ GEORGE ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΩΣΤΗΡΑΣ ΣΟΥ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝ..

    Υ.Σ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΑΘΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επαγγελματίες πασοκόσκυλα, ξεψαρώσατε. Δεν καταλαβαίνετε ότι δε σας παίρνει, ότι σας πήρε χαμπάρι ο λαός; Φταίει λοιπόν ο δήμαρχος, φταίνε οι διευθυντές των σχολείων που δε δίνουν χρήματά τους (!!!), και δε φταίει η κατοχική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;
    ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. 12.09
    ΩΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    1) ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΕΞΙΣΟΥ ΣΟΒΑΡΑ (ΔΕΗ - ΔΕΥΑΦ - ΓΡΑΦΙΚΗ ΥΛΗ κ.ά.)
    2)ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ.
    3) ΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
    (ΑΥΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)
    4) ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΠΕΡΣΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60% ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΚΑΙΡΑ
    5) ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ( ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΗ ΚΙ ΑΥΤΗ) ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
    6) Ο ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ ΤΕ ΠΕΡΣΙΝΑ ΧΡΕΗ
    7) ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΗΤΑΝ !!! 250 ΕΥΡΩ !!! ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΔΙΑΤΙΘΕΜΑΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ ( Ή ΓΡΑΦΕΙ ) ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΩΝ BLOGS.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ,
    ΜΑΝΤΣΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
    ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ 1ου ΔΗΜ.ΣΧ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καθαριστιες σχολιων εχουν μηνες απλιροτες. Εχουν δυο μηνες που δουλευουν με την καινουρια σχολεικη χρονια και χωρεις συμβαση και τωρα χωρεις ντροπι και σεβασμο για την δουλεια που κανουν ο δημαρχος μας εβγαλε ανακινοση να προσλαβουνε αλλες καθαριστριες .ΑΣ ΠΛΙΡΩΣΗ ΠΡΩΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλα τα λέει ο κ. Μάντσος, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά καμιά απάντηση από την Δημοτική αρχή γιατί δεν έχει γίνει ακόμη η κατανομή των δύο επιπλέον επιχορηγήσεων που έχει αποστείλει το Υπουργείο και ας είναι και κουτσουρεμένες που μπορεί και να είναι. Νομίζω παραπάνω κάποιος αναφέρει ότι έχει εισπράξει ο Δήμος και την 3η δόση εδώ και καιρό. Πως θα ανταποκριθούν στις ανάγκες τους τα σχολεία αν καθυστερούν από αμέλεια ή ανικανότητα κάποιων οι κατανομές αυτές όσο κουτσουρεμένες κι αν είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουμε κι εμείς οι Προϊστάμενοι των Δημοτικών Σχολείων στα χωριά. Δάσκαλοι με πάνω από 30 χρόνια υπηρεσίας, που πέρυσι παίρναμε 1800 Ευρώ και φέτος 1500. Το επίδομα θέσης; 70 Ευρώ. Δεν πληρώνουμε ούτε τη βενζίνη του μισού μήνα. Ποιος είσαι εσύ, κ. 12:09 που φαντάζεσαι τους δασκάλους λεφτάδες που δεν συνεισφέρουν στην κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 4:13
    ΑΓΑΠΗΤΕ "ΦΙΛΕ" ΑΥΤΟΣ Ο ΑΚΡΙΤΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟΣΟ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΝ ΣΟΥ ΕΠΕΤΡΕΠΕ, Ο ΚΟΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΣΟΥ, ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ! ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 30 ΕΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ, ΒΛΕΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΜΙΖΑΤΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΜΕ! Ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ! ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. διαβάζοντας το σχόλιο για τους διευθυντές λέω κάτι δεν πάει καλά στην πόλη μας
    ευτυχώς παρακάτω διάβασα καλύτερες απαντήσεις

    ένας φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ καλά τα είπε ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού ( κος Μάντσος) και μάλιστα ενυπόγραφα, θα έλεγα ότι είπε και λίγα.
    Δεν είδα κανέναν να έχει το θάρρος να τα πει αυτά φανερά.
    Καλυβιάνος Λεωνίδας
    Εκπαιδευτικός - Προπονητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 1:10πμ
    Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ; Ή ΗΡΘΕ ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΣ ;
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΗΘΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ.
    Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΣ, ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.
    ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ.
    ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ή ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΝΖΗΤΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΩΣ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:
    1. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    2. ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    3. ΚΩΤΣΑΛΙΔΟΥ ΕΥΔΟΞΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ
    4. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    5. ΜΑΡΑΓΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    6. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ
    7. ΜΟΥΣΙΟΥ ΟΛΓΑ ΔΑΣΚΑΛΑ
    8. ΠΑΠΟΥΛΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
    9. ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
    Η πλειοψηφία είναι εκπαιδευτικοί. Αλήθεια τι έχουν να μας πουν για την όλη κατάσταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Να σας πω την αποψη μου;
    Σαν πολη ειμαστε σχεδον ενα τιποτα. Σχεδον ενα απολυτο τιποτα και μια κοινωνια γεματη απο πολλους αχρηστους ανθρωπους απ' οπου δεν εξαιρειτε κανενας ουτε μικρος ουτε μεγαλους ουτε επαγγελαμτιες ουτε τιποτα, οπου ζουμε εκει μεσα σε αυτην την τρυπα ολοι μαζι, ολον τον καιρο σαν να ειμαστε σε στρατοπεδο συγκεντρωσης αλλα μονο για βλακες, ανεχομενοι καθε μερα στην καθημερινοτητα μας ο ενας τον αλλον.

    Δεν θα αλλαξει ποτε τιποτα. Δεν γινετε γιατι ειναι θεμα ανατροφης και πλεον νοοτροπιας. Καταλαβαινετε τι λεω ε;
    Απλα για μην πω εσυ & εσυ, θα πω οτι απλα το θεμα αυτο κανει μπαμ στην φλωρινα.

    Κυριως εντυπωση μου κανει πως και ο πιο μορφωμενος που εχω δει στην φλωρινα μου μοιαζει με βλακας.

    Ισως να οφειλετε σε συγκρουση λογικου με παραλογου πχ. μορφωμενος+ζει+φλωρινα+τελικη αποψη για την φλωρινα = Κατι δεν κολλαει...

    Οπως και να εχει δεν τρεφω κακα αισθηματα για την φλωρινα και τους κατοικους απλα αισθηματα αδικιας(;;). Μαλλον αδικια θα ειναι γιατι μονο με το συναισθημα της αδικιας καταλαβαινει ο ανθρωπος τι του αξιζει..

    Νυχτα..
    Τα λεμε απο αυριο και παλι στο προαυλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ergazome os latharistria se dhmotiko sxoleio aplhroth apo ton ianoyario 2011 eos shmera prokyrhxthkan theseis gia th thesh moy emena telika poios tha me plhrosh

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.