Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ο εορτασμός της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Φλώρινα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί και στη Φλώρινα ο επίσημος εορτασμός της Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προστάτη του Σώματος, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο μπροστά από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και δεξίωση.
Κατά την ομιλία του ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας Πέτρος Λάτμος τόνισε πως «η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί ταυτόχρονα τη συμβολική αναγνώριση της κοινωνικής προσφοράς του Έλληνα αστυνομικού και της συμβολής του στην κοινωνική ειρήνη και ευνομία.
Η Ελληνική Αστυνομία έχει ως αποστολή την εξασφάλιση όλων των συνθηκών, που συνθέτουν το ασφαλές περιβάλλον των πολιτών και την προάσπιση των δικαιωμάτων αυτών.
Η πολύπλευρη δράση της διέπεται πάντοτε από την αρχή της νομιμότητας, οι δε ενέργειες του προσωπικού κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, χαρακτηρίζονται από πλήρη σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και οι πολίτες εμπιστεύονται την Αστυνομία. Οι κατά καιρούς εκδηλούμενες ακραίες μορφές βίας από διάφορες ομάδες δεν είναι ικανές να αλλοιώσουν το περιεχόμενο της αποστολής μας και να μεταβάλλουν τη σχέση μας με τους πολίτες. Η Αστυνομία αντιπαρατίθεται με το έγκλημα και όχι με άτομα ή κοινωνικές ομάδες. Η δράση μας είναι και θα είναι πάντοτε σύμφωνη με τις αρχές του κράτους δικαίου, σύμφωνα με τις αρχές της δημοκρατικής μας πολιτείας, τμήμα της οποίας είναι και η Ελληνική Αστυνομία».
Κάνοντας ειδική αναφορά στο νομό μας υπογράμμισε πως «οι δράσεις που αναπτύσσονται παράγουν αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά είναι εμφανή και στον Νομό μας, ο οποίος κατατάσσεται από αστυνομικής πλευράς στους πλέον ασφαλείς λόγω της θετικής δραστηριότητας και αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών μας. Για το λόγο αυτό είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω δημόσια από του βήματος αυτού τις ευχαριστίες μου, προς όλο το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Νομού μας (Αστυνομικούς –Πολιτικούς Υπαλλήλους), το οποίο με την προσφορά του εξασφαλίζει εν πολλοίς το αίσθημα ασφαλείας της περιοχής μας. Όμως είμαστε αποφασισμένοι όλοι μαζί να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των συμπολιτών μας, συνεχίζοντας την αποτελεσματική αστυνόμευση στην περιοχή, ώστε να μειώσουμε την εγκληματικότητα στον υπέρτατο βαθμό και να επιτύχουμε στους στόχους της Στρατηγικής για τη Δημόσια Τάξη και Ασφάλεια για την τριετία 2010-2014, όπως εκπονήθηκε από τη Διεύθυνσή μας και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψη από πλευράς μου να μην τονίσω ότι η επιτυχημένη δράση μας οφείλεται μεταξύ άλλων και στην άριστη συνεργασία των Υπηρεσιών μας με τον λοιπό Δημόσιο Τομέα, αλλά και τους απλούς κατοίκους του Νομού, που εκδηλώνεται καθημερινά και συνέχεια βελτιώνεται».
Παράλληλα αναγνώστηκε και η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του σώματος, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.