Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Εορταστικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πραγματοποιήθηκαν στη Φλώρινα με απόλυτη επιτυχία οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, με ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.
Την παραμονή της επετείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων εκ Φλωρίνης Εφέδρων Αξιωματικών στη διάρκεια του έπους του ΄40, στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην ομώνυμη πλατεία.
Ακολούθως, στην αίθουσα του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον π. Ιουστίνο Μπαρδάκα, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας.
Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν:
α) η παιδική χορωδία «Δημήτρης Λιώτσης» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» (διεύθυνση χορωδίας: Σοφία Μούλη, διδασκαλία χορωδίας: Αλεξάνδρα Παππά, δυνοδεία στο πιάνο: Χαρίκλεια Κατσιλάκη, Δέσποινα Αριστείδου)
β) ο μαθητής της 2ας τάξης της Ανωτέρας Σχολής Πιάνου του Ωδείου Φλώρινας Αντώνιος Σελεμίδης, που έπαιξε Rachmaninoff, Chopin και Χατζιδάκι.
γ) το χορευτικό του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» με παραδοσιακούς χορούς.
Την ημέρα της επετείου τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη, ενώ ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων Φλωρινιωτών κατά τον πόλεμο του 1940 – ’41.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακεδονομάχων.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε η Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ενώ παρών ήταν και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής.
Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θέλει να ευχαριστήσει και να συγχαρεί όλους όσοι συμμετείχαν και συνέβαλλαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.