Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Με πλαφόν οι τιμές των καυσίμων

Στην επιβολή πλαφόν στις τιμές των υγρών καύσιμων σε όλους τους νομούς της χώρας επ' αόριστον προχώρησε χθες το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν φαινόμενα κερδοσκοπίας που παρουσιάστηκαν στην αγορά τις τελευταίες ημέρες.
Πρέπει να σημειωθεί η επιβολή του πλαφόν ξεκίνησε με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια στις αρχές της εβδομάδας και εντάθηκε λόγω της απεργίας των τελωνειακών, που άρχισε χθες και προβλέπεται να διαρκέσει δέκα ημέρες. Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε στην επιβολή πλαφόν μετά από τιμοληψίες που πραγματοποιήθηκαν χθες, σύμφωνα με τις οποίες μέσα σε μία ημέρα οι τιμές τις αμόλυβδης «τσίμπησαν» 3-4 λεπτά το λίτρο και χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τις διεθνείς τιμές.
Η απόφαση που υπέγραψε ο κ. Ξυνίδης προβλέπει ως ανώτατη τιμή για κάθε νομό την μέση τιμή κάθε προϊόντος χθες 14 Οκτωβρίου. Το μέτρο θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο. Το πλαφόν ισχύει από τα μεσάνυχτα, ενώ το υπουργείο θα επανακαθορίσει τη στάση του αναλόγως με την εξέλιξη της απεργίας στα τελωνεία.
Οι ανώτατες τιμές καταναλωτή ανά νομό έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.fuelprices.gr. Επίσης έχουν κοινοποιηθεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι οποίες καλούνται να ελέγξουν την εφαρμογή της απόφασης.
Στη Φλώρινα η ανώτατη τιμή της αμόλυβδης ορίστηκε στο 1,682 ευρώ ανά λίτρο, η super στο 1,715 και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,478 ευρώ.
Οι καταναλωτές καλούνται, όταν διαπιστώσουν υψηλότερες τιμές από το πλαφόν, να το καταγγείλουν στο τηλέφωνο 1520 και στο fax 2103815317 της Διεύθυνσης Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.