Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Σε ετοιμότητα οι φορείς ενόψει του χειμώνα

Η ετοιμότητα όλων των φορέων, αλλά και η λήψη όλων των αναγκαίων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων, ενόψει της χειμερινής περιόδου, εξετάστηκαν στη διάρκεια σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας.
Στη σύσκεψη έγινε περιληπτική ανάπτυξη βασικών σημείων του Σχεδίου Αποχιονισμού της Π.Ε. Φλώρινας (τομείς ευθύνης, δρομολόγια, συνεργεία αποχιονισμού οδών κ.λπ.), ενώ εξετάστηκαν και τα προβλήματα των διαφορών φορέων, οι απαιτούμενες ενέργειες και οι αποκτηθείσες εμπειρίες παλαιοτέρων ετών.
Τέθηκαν έτσι οι βασικές προτεραιότητες, ενώ παράλληλα καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα. Κοινή διαπίστωση πως υπάρχει ετοιμότητα και κοινή πεποίθηση πως μέσα από την ομαδική δουλειά και τον κατάλληλο συντονισμό η όποια κατάσταση δημιουργηθεί θα αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.
Όπως εξήγησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης «παρόλα τα προβλήματα, τα οποία είναι υπερδιπλάσια από πέρσι, είτε αφορούν τα καύσιμα, είτε την προμήθεια αλατιού, είτε ακόμα και την έλλειψη χειριστών μηχανημάτων που αγγίζει το 80% εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό έτσι ώστε οι δρόμοι να μη μένουν κλειστοί για πάνω από μία ώρα».
Ο κ. Ηλιάδης ζήτησε επίσης τη συνδρομή και την κατανόηση των πολιτών, ενώ πρόσθεσε πως «θα πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί και για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά και για να έχουμε τη λιγότερη και καλύτερη προσπάθεια. Γιατί και τα χρήματα είναι λίγα και το έμψυχο δυναμικό είναι πολύ περιορισμένο. Από ‘κει και πέρα τα τηλέφωνα μας θα είναι ανοιχτά για οποιονδήποτε πολίτη χρειαστεί τη βοήθειά μας ή αντιληφθεί κάτι. Εμείς θα είμαστε σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που θα προκύψουν».
Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης υπογράμμισε πως «η προετοιμασία, η ετοιμότητα των υπηρεσιών και ο σχεδιασμός είναι πράγματα τα οποία εξετάζονται σε τέτοιες συσκέψεις, όπως επίσης και η διαπίστωση εάν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται είναι έτοιμοι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διεξαχθεί με τον καλύτερο τρόπο ο αποχιονισμός. Στόχος μας είναι η προστασία των πολιτών, της ζωής, της υγείας και της περιουσίας τους, βασική προτεραιότητά μας να παραμείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο προκειμένου να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών και οι μεταφορές των εμπορευμάτων».
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών, της ΔΕΣΕ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας, του Στρατού, της ΔΕΗ, του Νοσοκομείου Φλώρινας, των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Φλώρινας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.