Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κλείνουν οι «τρύπες» στο οδικό δίκτυο της Φλώρινας

Δεν θα διαφωνήσω ότι στο ευρύ οδικό δίκτυο του δήμου Φλώρινας υπάρχουν αρκετές έως πολλές λακκούβες που πρέπει να κλείσουν.
Πριν λίγες εβδομάδες συνεργεία έριξαν 3Α στις τρύπες με σκοπό να μειώσουν το μέγεθος της ζημίας που έχει υποστεί το οδοστρώματα εξ αιτίας του παγετού την περίοδο του χειμώνα.
Ο Αντιδήμαρχος κ. Απιδόπουλος Γιώργος με ενέργειες του έθεσε σε προτεραιότητα την προμήθεια των απαιτούμενων τόνων θερμικής πίσσας για να αποκατασταθούν οι ζημίες.
Δυστυχώς όμως η επισκευή των δρόμων δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει άμεσα, αιτία οι πολλές βροχοπτώσεις που δημιούργησαν λιμνάζοντα νερά στις λακκούβες με μεγάλα ποσοστά υγρασίας.
Για να στρωθεί η άσφαλτος με κοινή ή θερμική πίσσα απαιτείται μια σειρά κανονισμών που πρέπει να τηρηθούν αυστηρά, οι κυριότεροι κανόνες είναι, να είναι στεγνή η τρύπα που πρόκειται να επισκευασθεί και η θερμοκρασία να μην είναι κάτω από τους 15 βαθμούς κελσίου.
Τις ερχόμενες μέρες με προϋπόθεση την καλυτέρευση του καιρού θα μπορούν τα συνεργεία να πραγματοποιήσουν τις επισκευές του οδικού δικτύου της πόλης μας και των τοπικών κοινοτήτων.
Έτσι ο Δήμος θα κάνει το αυτονόητο, κανένας μας δεν θέλει να περπατά ή να οδηγεί σε δρόμους με τρύπες και λακκούβες, λίγη υπομονή και θα λυθεί η εύκολη ομαλή και ασφαλή διέλευση των δρόμων από οχήματα και πεζούς.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

8 σχόλια:

  1. Να και επί των τεχνικών έργων ο κος Ηλιάδης.

    "συνεργεία έριξαν 3Α στις τρύπες";
    Θα πρέπει να ήταν σχεδόν έτοιμοι τάφοι οι εν λόγω "αρκετές έως πολλές λακκούβες" του Δήμου Φλώρινας, για να έριξαν 3Α τα συνεργεία. Γιατί τόσες πολλές και τόσο βαθιές οι λακκούβες; Από το 2007 η πόλη βρίσκεται στα χέρια του κου Βοσκόπουλου. Θες να πεις ότι από τότε θέλει να μας θάψει;

    "εξ αιτίας του παγετού την περίοδο του χειμώνα";
    Πότε κατασκευάστηκαν αυτοί οι δρόμοι; Δηλαδή, τα ίδια κάνουν κάθε τόσο στους δρόμους τους και οι Σκανδιναβοί; Μήπως υστερούμε τόσο πολύ σε τεχνογνωσία; Δεν νομίζω. Απλά πραγματάκια είναι αυτά.

    "προμήθεια των απαιτούμενων τόνων θερμικής πίσσας";
    Ρωτάω, τώρα, εγώ: Τόνων; Πόσων τόνων; Μήπως οι τόνοι αναφέρονται για εντυπωσιασμό; "Θερμικής πίσσας"; Τι είναι αυτή η "θερμική πίσσα"; Διότι, στην παγκόσμια βιβλιογραφία, τη σχετική με την κατασκευή και επιδιόρθωση των οδών, δεν νομίζω να υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και αν υπάρχει, μήπως είναι προτιμότερη η τοπική αποκατάσταση των οδών με ψυχρή άσφαλτο; (Τηρουμένων πάντα των αναλογιών κόστους/διάρκειας ζωής. Άμα κάνω λάθος, παρακαλώ, ας παρέμβει κάποιος Μηχανικός να με διορθώσει, και θα ζητήσω συγνώμη.) Ή μήπως το ζητούμενο είναι να γίνονται έργα, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για τα μάτια των πολιτών και των υπαλλήλων τού Δήμου ...Κι ενδεχομένως των εργολάβων, βεβαίως-βεβαίως; Υπάρχει, βεβαίως, και το ενδεχόμενο ο συντάκτης του άρθρου να εννοεί την "κανονική" αποκατάσταση των οδών. Συγνώμη αν παρανόησα, δεν φταίω εγώ.

    "οι πολλές βροχοπτώσεις δημιούργησαν λιμνάζοντα νερά στις λακκούβες με μεγάλα ποσοστά υγρασίας";
    Υγρασία στο νερό; Α, στις λακκούβες. Πάλι καλά που είχαν υγρασία οι λακκούβες με τα νερά, γιατί, πραγματικά, θα πιστεύαμε ότι ο Δήμαρχός μας είναι και μάγος. Ιδίως κιόλας μετά από όλα τα άλλα "ανεξήγητα" που έχει κάνει.

    "κανονισμών που πρέπει να τηρηθούν αυστηρά"; Όπως αυτοί που τηρήθηκαν αυστηρά υπό τού Δημάρχου μας –"του καθημερινώς επιβλέποντος" Μηχανικού– στο ποτάμι, στον δρόμο μέχρι τη Βεύη κα; Αλήθεια, τι γνώσεις και προπάντων τι αρμοδιότητα έχει ένας Δήμαρχος, όντας Αρχιτέκτων Μηχανικός, να επιβλέπει δημόσια έργα υποδομής; Μόνον ως Δήμαρχος-Μηχανικός-πολίτης, αλλά τελικά απλώς ως απλός παρατηρητής "δικαιούται" να κάνει κάτι τέτοιο (κι αν όντως το κάνει, τον τιμάει).

    Ο Μηχανικός-Δήμαρχος (λες και χρειάζεται να είσαι Μηχανικός) και "επιβλέπων καθημερινώς τα δημόσια έργα τού Δήμου" γιατί έστειλε συνεργεία να ρίχνουν ψυχρή άσφαλτο, χωρίς την απαιτούμενη προεργασία (για τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές εφαρμογής τής ψυχρής ασφάλτου ρωτήστε τον κο Ηλιάδη) ακόμη και σε λακκούβες ενός εκατοστού (1 cm) εν μέσω βροχόπτωσης; Για να καταλήξει η μισή πόλη να σκουπίζει –εσχάτως από τα πεζοδρόμια, προτού μπουν στα σπίτια και τα μαγαζιά μας– τα απομεινάρια των κόκκων της ψυχρής ασφάλτου; Ευτυχώς που πέρασαν σε κάποια φάση εκείνες οι τροχοφόρες σκούπες (δίχως ίχνος ειρωνείας – και μπράβο στον Δήμαρχο-Δήμο), αλλά τί να το κάνεις αυτό... Σε δουλειά να βρισκόμαστε, μιας και δεν έχουμε δουλεία; Αμ, δεν έχει χαΐρι έτσι!

    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάτι ακόμη, με αφορμή πρόσφατο περιστατικό. ΠΡΟΣΟΧΗ, γιατί αυτό δεν είναι ούτε θέμα διαφωνίας ούτε υγιούς ή δόλιας αντιπολίτευσης ούτε ειρωνείας ούτε εμπάθειας – και αφορά τους πάντες, είτε εργαζόμενους στους Δήμους είτε "άσχετους", μιας και επίκεινται έργα στις οδούς. Ο Δήμος Μελίτης, λοιπόν, προσφάτως έστειλε τους εργάτες του να κάνουν εργασίες αποκατάστασης οδών. Κάποιοι υπάλληλοί του εργάζονταν στον περιφεραικό δρόμο της Βεύης. Και τι έκαναν τα άτομα! Δούλευαν μετά την ανηφόρα προτού τα φανάρια για τη διασταύρωση προς Κοζάνη-Αμύνταιο και είχαν βάλει –έναν μόνον κώνο– μετά το "φρύδι" τής ανηφόρας, καμιά πενηνταριά μέτρα από το σημείο όπου βρισκόντουσαν. Δηλαδή, ένα όχημα που (πολύ πιθανόν) κινείτο με 100, θα τους έβλεπε λίγα μέτρα πριν τους συναντήσει...
    ΠΑΙΔΙΑ (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ), ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ, ΕΤΟΙΜΌΤΗΤΑΣ, ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΏΝ, ΕΥΕΛΙΞΊΑΣ, ΤΟΛΜΗΡΟΤΗΤΑΣ...
    Τ Ζ Α Μ Π Α ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΩΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΆΛΛΑ ΠΡΟΡΕΙΔΠΟΙΗΤΙΚΆ...
    Διογένης

    ΥΓ1 Ευχόμαστε όλοι μας ο Δήμος να κάνει τα αυτονόητα.
    ΥΓ2–βοήθεια προς τον αρθρογράφο προκειμένου να βελτιωθεί και προς "προφύλαξη" των αναγνωστών:
    http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάντε υπομονή λέει ο άλλος...
    Το οτι το μυαλό ορισμένων δεν δουλεύει, ή δουλεύει σε διαφορετική ταχύτητα δεν σημαίνει οτι όλοι εξισονόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμάς τους ανθρώπους μας κάνουν χαρούμενους ορισμένα πράγματα ή καταστάσεις στην ζωή!!!
    Όμως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι η εξαίρετη πηγή της χαράς μας...όπως ο Διογένης!!!
    Αυτούς τους ανθρώπους (τύπου Διογένη), πρέπει να τους κρατάμε πάση θυσία κοντά μας...ακόμα και όταν ΔΕΝ έχουν δίκαιο!!!
    Σπύρος Α. Ηλιάδης
    Δημοσιογράφος.
    Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
    τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
    TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το μακαρόνι γιατί το γράφεις πάντα κάτω από το όνομα σου;; Οι τίτλοι δεν δίνουν αξία στο όνομα, το όνομα δίνει αξία στους τίτλους.

      Διαγραφή
  5. Τα λογια ειναι περιττα μια βολτα στους ( δρομους ) της πολης θεωρω πως απαντα στα ερωτηματικα ολονων μας...
    Ααα!!!! ελπιζω το (μπαλκονακι) προεκταση του πεζοδρομου στην Ι.Αρτη να μην περιστοιχιζεται απο αναλογες κακοτεχνιες !!!

    Αντωνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακατάσχετη λεξιπαιγνία περι οπής γλουτιαίων μυών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά είσαι εκπρόσωπος τύπου του δήμου;;; Γιατί αναφέρεις όλους τους τίτλους κάθε φορά κάτω από το όνομα σου;; Έχεις έλλειψη αυτοπεποίθησης. Ο κόσμος θα σε κρίνει από αυτά που γράφεις και όχι από αυτό που θα ήθελες να είσαι. Το πρόβλημα με τους δρόμους είναι υπαρκτό και τα επιχειρήματα σου αστεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.