Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 20 του νόμου 4036/2012 από 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Το πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων χορηγείται στους ενδιαφερόμενους έπειτα από τη συμμετοχή τους σε εξετάσεις που θα γίνουν σε πιστοποιημένα εξεταστικά κέντρα. Πριν από τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης που θα διοργανώσουν πιστοποιημένοι Φορείς κατάρτισης.
Στην ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή για τον αυτοέλεγχο των γνώσεων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων με τις ερωτήσεις που τίθενται στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Μετά τις 26 Νοεμβρίου 2015 η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση γίνεται εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. Υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού έχει αυτός στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή ο επιβλέπων τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.
Το ύψος του τέλους συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων ορίζεται ως εξής:
1. Μέχρι τις 31η Αυγούστου 2015, το ανώτερο τέλος εξέτασης ορίζεται σε είκοσι πέντε ευρώ (25€).
2. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2015, το ανώτερο τέλος εξέτασης ορίζεται σε πενήντα ευρώ (50€).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται από τους διαδικτυακούς τοπους του ΥΠΑΠΕ (www.minagric.gr) και από τη ΔΑΟΚ Φλώρινας στο τηλέφωνο 2385054544.

O Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡ. ΟΙΚ. & ΚΤΗΝ/ΚΗΣ
ΑΛΤΙΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.