Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Εθελοντικός καθαρισμός της λίμνης Βεγορίτιδας

Στον καθαρισμό της παραλίας του Αγίου Παντελεήμονα στη λίμνη Βεγορίτιδα, προχώρησε το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου, μετά από πρωτοβουλία της εφημερίδας μας, ομάδα εθελοντών πολιτών, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας Let’s do it Greece που στόχο έχει την διάδοση του μηνύματος της συνεργασίας και του εθελοντισμού και την έμπρακτη εκδήλωση αγάπης προς το περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Έτσι λοιπόν, στο κάλεσμα του ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ ανταποκρίθηκαν αρκετοί συμπολίτες μας δηλώνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τη λίμνη και στην προσπάθεια να διατηρηθεί η καθαρότητα στη περιοχή και η ομορφιά του τοπίου, συγκέντρωσαν 14 σακούλες των 60 λίτρων με απορρίμματα, πλαστικά μπουκάλια, φελιζόλ, κουβέρτες, μέχρι και …ένα κεφαλάρι μηχανής αυτοκινήτου! τα οποία στην συνέχεια συγκεντρώθηκαν από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Αποστόλη Θεοδώρου, για να καταλήξουν στην ανακύκλωση.
Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε την καθαριότητα, τόσο των παραλιών των λιμνών της περιοχής μας, ειδικά ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν, όσο και του πανέμορφου περιβάλλοντος που διαθέτει η περιοχή του Δήμου μας.
Με αυτή μας την δράση δείξαμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε, ότι όλοι μαζί μπορούμε να διατηρήσουμε το περιβάλλον της περιοχής μας καθαρό.
Πρέπει να σταματήσει ο κόσμος να πετάει το τσιγάρο, το μπουκάλι, την σακούλα και τα σκουπίδια κάτω. Εμείς κάναμε μια πρώτη προσπάθεια και ζητάμε για ακόμη μία φορά από τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν.

Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και εκφράζω τα συγχαρητήριά μου για τη διάθεση που επέδειξαν οι εθελοντές για να αναδείξουν τον πολιτισμό και να περάσουν το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς...Μιας προσφοράς,που πρώτα απ'όλα ευνοεί τον τόπο μας...Και πάλι συγχαρητήρια..
    Νόβας Θωμάς-florinistas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.