Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Το σηκώσαμε μέσα στη Φλώρινα!

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η ομάδα του Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας κατακτώντας την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών το περασμένο σαββατοκύριακο στο Κλειστό Γυμναστήριο της Φλώρινας.
Οι Απόστολος και Θεόφιλος Διαφωνίδης, Νικόλας και Αστέριος Τσώκας σάρωσαν όλες τις ομάδες που αντιμετώπισαν, τον Ο.Ξ. Γλυφάδας για την 8άδα, τον Μ.Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης για την 4άδα, τον Οδυσσέα Χαλανδρίου στον ημιτελικό και τον Αθηναϊκό Ο.Ο. στον Μεγάλο Τελικό με σκορ το μυθικό 45-33 και σήκωσαν την Κούπα μέσα στην Φλώρινα!
Έκλεισαν έτσι το εισιτήριο για το Κύπελλο Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης τον Απρίλιο του 2016 στο Heidenheim – Γερμανία για 2η φορά στην Ιστορία του Ο.ΞΙ.Φ!
Ο Απόστολος Διαφωνίδης «κρέμασε» και 2ο μετάλλιο στο στήθος του, το χάλκινο στο ατομικό, όπου κυριάρχησε ο Αλέξανδρος Κοντογιάννης του Θησέα Ηρακλείου με 2ο τον Σάββα Καββαδία του Παναθηναϊκού. Συνολικά 15 ομάδες και 79 αθλητές έδωσαν το παρόν στην άριστη, ομολογουμένως διοργάνωση της Φλώρινας.
Στις Γυναίκες (47 συμμετοχές) την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Ζωή Μοσχοπούλου (5η) με νικήτρια την Δέσποινα Πέρδικα του Πανελληνίου Γ.Σ. και στο ομαδικό 5ος ο Ο.ΞΙ.Φ. με τις Μοσχοπούλου, Κεβρεκίδου, Ντώνου και Αναστασίου με νικήτρια την ομάδα του Πανελληνίου.



Ο Προπονητής του Ο.ΞΙ.Φ. κος Πέτρος Τσώκας δήλωσε: «Κλείνοντας τον φετινό Μαραθώνιο των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων στο Ξίφος Μονομαχίας θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την τιτάνια προσπάθειά τους και τα μαγικά αποτελέσματά τους, 3 από τα 4 Κύπελλα και 1 χάλκινο στα ομαδικά, και 1 χρυσό, 1 αργυρό και 2 χάλκινα στα ατομικά όλων των ηλικιακών κατηγοριών. Συνολικά 10 ξιφομάχοι αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος φέτος, οδηγώντας τον Ο.ΞΙ.Φ. στην κορυφή και εμένα στα Ουράνια. Τους ευχαριστώ όλους από την καρδιά μου»
Η Οργανωτική Επιτροπή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως όλες και όλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και την ΠΑΣΥΠΚΟ, τον Δήμο Φλώρινας και ιδιαίτερα την διοίκηση και το προσωπικό του ΔΑΚ Φλώρινας, τις ΣΑΡΙΣΕΣ για την πολύτιμή βοήθειά τους, τα Ξενοδοχεία και Εστιατόρια την Περιοχής μας, τον ΛΟΛΟ και όλους όσους βοήθησαν λιγότερο ή περισσότερο στην Άριστη Διοργάνωση.
Ο επίσημος αγωνιστικός κύκλος ολοκληρώνεται με την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στο Ξίφος Ασκήσεως την μεθεπόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.