Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Ο Κ. Σέλτσας με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ

Το νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ δεν έρχεται απλά να αποκαταστήσει ένα μεγάλο ιστορικό λάθος, που ήταν το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά. Ούτε να ξεπλύνει απλά μια ντροπή που ήταν το μαύρο στις οθόνες των Ελλήνων όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της Διασποράς.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός του νομοσχεδίου στο ζήτημα της μετάβασης δείχνει ότι διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα την ηθική αλλά και οικονομική ζημιά που προκάλεσε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η μεγαλύτερη υπηρεσία όμως που προσφέρει στο λαό μας αυτό το νομοσχέδιο είναι άλλη. Για να την περιγράψω θα χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση των υπέρμαχων του μνημονίου.

Το νομοσχέδιο βοηθάει να γίνουμε μια κανονική χώρα. Συνήθως αυτή τη φράση τη χρησιμοποιούν για να συκοφαντήσουν κάποια ομάδα εργαζομένων, όπως έκαναν πχ με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που κατηγορήθηκαν συλλήβδην, όπως και τόσοι άλλοι.

“Να μην υπάρχουν εργατικά δικαιώματα για να γίνουμε κανονική χώρα. Να απολύονται μαζικά εργαζόμενοι για να γίνουμε κανονική χώρα. Να μην έχουμε δημόσια τηλεόραση για να γίνουμε κανονική χώρα.”

Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι μια χώρα όπου οι δημόσιες συχνότητες κατέχονται από τους εργολάβους της διαπλοκής χωρίς άδεια δεν είναι κανονική χώρα. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι μια χώρα όπου οι καναλάρχες δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν δεν είναι κανονική χώρα. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι μια χώρα όπου οι ψηφιακές συχνότητες ουσιαστικά χαρίζονται στους ίδιους αυτούς διαπλεκόμενους καναλάρχες δεν είναι κανονική χώρα.

Με το νόμο αυτό κάνουμε βήματα για να γίνουμε κανονική χώρα.
Με την πρόβλεψη του νόμου για τη δυνατότητα της ΕΡΤ να παρέχει δίκτυο και με τις ενέργειες του υπουργείου για έλεγχο της σύμβασης με τη Digea, κάνουμε βήματα για να μπει φραγμός στην ασυδοσία. Στην ασυδοσία αυτών που κουνάνε μέσα από τα κανάλια τους το δάχτυλο στους πολίτες.

Οι δήθεν υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς στο μνημονιακό στρατόπεδο, ουσιαστικά είναι υπέρμαχοι ενός καθεστώτος φεουδαρχίας. Αυτό το καθεστώς φεουδαρχίας είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για την κατάσταση στη χώρα. Σε αυτό το καθεστώς πρέπει να βάλουμε φραγμό εμείς.

Και μιας και πολλοί μιλάνε για ρήξη, να πω οτι αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού. Να έρθουμε σε ρήξη με τη διαπλοκή, και αυτό θα κάνουμε.

Κώστας Σέλτσας
Βουλευτής Φλώρινας
ΣΥΡΙΖΑ

4 σχόλια:

 1. Η ΕΡΑ Φλώρινας θα ξανανοίξει με το προσωπικό που είχε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Ιστορία με την αμαρτωλή EΡΤ είναι μεγάλη. Ο τρόπος που έκλεισε ήταν λάθος. Χρειαζόταν και χρειάζεται εξυγίανση . Να σου θυμίσω ότι είσαι βουλευτής Φλώρινας και όχι επικρατείας. Η Φλώρινα έχει πολλά προβλήματα και εσύ θεατής. Τι θα γίνει π.χ με το πετρέλαιο θέρμανσης;; Τον δρόμο Φλώρινας - Βεύης;;;;;; Ειλικρινά μετάνιωσα που ψήφισα το κόμμα σου. Εσείς μεταξύ σας δεν μπορείτε να τα βρείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ειλικρινά δεν κατάλαβα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση ή αντιπολίτευση;; Οι μισοί κάνουν αντιπολίτευση στους άλλους μισούς. Ανέτοιμοι εντελώς να κυβερνήσουν .

   Διαγραφή
 3. Φυσικά δεν πέρασε καθόλου από το δικό σου μυαλό η αξιολόγηση και η αξιοκρατία των επαναπροσβληθέντων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.