Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Η συμβολή των Μακεδόνων στον Aγώνα του 1821». Εφέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Εμμανουήλ Παππά και τους Σερραίους αγωνιστές του 1821.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
11.30 Τρισάγιο στο μνημείο του Εμμανουήλ Παππά από τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο (Απέναντι από το Δημαρχείο Θες/νίκης).

12.00 Παρουσίαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων από τον κ.Γεώργιο Τάτσιο, Πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ. (Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 4)

12.15 Χαιρετισμοί επισήμων

12.30 Διάλεξη κ.Σπυρίδωνα Σφέτα, Αναπληρωτή Καθηγητή Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, με θέμα: «Ο Εμμανουήλ Παππάς και το Βαλκανικό περιβάλλον της εποχής»

Συντονιστής εκδήλωσης: Δημήτριος Γιουματζίδης (Αντιπρόεδρος ΠΟΠΣΜ)

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης κας. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά.

Η πανελλήνια ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Μακεδόνων είναι παρούσα εδώ και ένα χρόνο με την συμμετοχή μέχρι στιγμής 40 Πολιτιστικών συλλόγων από τους 13 Νομούς της Μακεδονίας. Έπειτα από την γενική συνέλευση που έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης θα προστεθούν ακόμα 13 Πολιτιστικοί σύλλογοι όπου οι 5 είναι από τον Νομό της Φλώρινας.
Στις 15 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση της Π.Ο.Π.Σ.Μ με την συμμετοχή των 21 ιδρυτικών μελών και των 19 συλλόγων που προστέθηκαν μέσα σε αυτό τον χρόνο από την ίδρυση της.

3 σχόλια:

  1. Τα συγχαρητήρια μου!!!! Μπράβο και στο παιδι της Φλωρινας που συμμετέχει ενεργά στην ομοσπονια Νίκο Ιωάννου !! Καλή συνέχεια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους ενα όργανο που θα ασχολειθει επίσημα με την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα !!!!!!! Μπράβο σας !!!! Καλό κουράγιο και συγχαρητήρια στον Φλωρινιώτη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ άργησε...αλλα λένε κάλιο αργά παρα ποτε. Καλή δουλεια με σύνεση και πολύ υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.