Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Επικίνδυνα σημεία στους δρόμους της Φλώρινας

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η οδός Ιωάννου Άρτη, ένας από τους πλέον πολυσύχναστους δρόμους της Φλώρινας. Οι τρύπες που έχουν ανοίξει, σε αρκετά σημεία, είναι πια επικίνδυνες για τους οδηγούς, ενώ πολλοί εκφράζουν παράπονα για ζημιές που έχουν υποστεί τα οχήματά τους.
Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν είναι συμπτωματική, αλλά επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο. Ο συγκεκριμένος δρόμος «μπαλώνεται» πρόχειρα με χώμα και τέτοια εποχή, εξαιτίας των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων, αλλά και της κακής συντήρησης του, οι τρύπες ανοίγουν ξανά.
Αυτό πάντως δεν είναι και το μοναδικό σημείο της πόλης που παρουσιάζει πρόβλημα. Δεκάδες είναι οι τρύπες που έχουν ανοίξει πια και στους παραποτάμιους δρόμους, αλλά και σε πολλά ακόμα σημεία του οδικού δικτύου.
Ο δήμος Φλώρινας θα πρέπει πλέον να ενεργήσει αποφασιστικά και μόλις οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν να προχωρήσει στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου, όχι με προχειρότητες, αλλά με ουσιαστικές παρεμβάσεις και με έργα που θα αντέξουν στο χρόνο.

31 σχόλια:

  1. Οι περισσότεροι δρόμοι στην Φλώρινα παρουσιάζουν ένα μαύρο χάλι και δεν βλέπω φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την επόμενη φορά θα φέρω την ζάντα του αυτοκινήτου μου κολάρο στο δήμαρχο. .θα του πάει γάντι! !
    Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητα μας και κάνεις δεν κάνει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι πρεπεί να υποβληθουν μηνύσεις κατα των υπευθύνων για αυτό το χάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβώς τις ίδιες σκέψεις με τον αρθρογράφο είχα και εγώ και μάλιστα επίσης σκεφτόμουν να γράψω ένα άρθρο προς δημοσίευση. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να καταθέσω την άποψη μου και να πω αρχικά ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που πολλάκις έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν αλλά τίποτε ουσιαστικό δεν έχει γίνει δυστυχώς ακόμα. Θυμίζω παρόμοιο άρθρο συμπολίτη μας πριν κάποιο διάστημα και την απάντηση έπειτα του Δήμου μας. Ήταν πράγματι ενθαρρυντικό που ο Δήμος είχε μπει στη διαδικασία να απαντήσει και να πάρει κάποιες πρωτοβουλίες οι οποίες όμως αποδείχτηκαν ανεπαρκείς.

    Συγκεκριμένα, και θα το πω επειδή η κατάσταση έχει αρχίσει και εμένα να με κουράζει υπερβολικά σε σημείο να αποφεύγω να περνώ από την Άρτη και το ποτάμι(!) όταν αυτό είναι δυνατό και βολεύει, κάποιες μέρες μετά την δημοσίευση του άρθρου εκείνου και την απάντηση του Δήμου παρατήρησα 2-3 εργάτες με ένα αυτοκίνητο του Δήμου, το οποίο στην καρότσα είχε ένα μείγμα από πέτρες και λάσπη να το ρίχνουν με φτυάρια πάνω στις λακούβες. Προφανώς ήτανε μία λυπητερή εικόνα μιας και δεν υπήρχε περίπτωση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με αυτόν τον ερασιτεχνικό τρόπο και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το βλέπουν αυτό οι υπεύθυνοι.

    Δεν είμαι μηχανικός αλλά ρωτώ δεν γίνεται αντί για αυτό το απαράδεκτο πολτό χαλικιών και λάσπης που ρίχνετε και που προφανώς με τις βροχές αλλά και με το πέρασμα απλώς των αυτοκινήτων θα φεύγει ξανά και ξανά, να ρίξετε άσφαλτο ή τέλος πάντων κάτι πιο μόνιμο; Αν δεν υπάρχει η τεχνογνωσία ή/και τα μέσα ζητήστε τα από άλλους Δήμους ή την περιφέρεια.
    Αν είναι να γίνει επιτέλους η δουλειά πιστεύω ότι όλοι συμφωνούμε να κλείσει αν χρειαστεί για κάποιο(λογικό!) χρονικό διάστημα η Ι.Άρτη αλλά και η Καστριτσιανάκη και το ποτάμι(ανά κομμάτι φυσικά, όχι και τα 3 αυτά σημεία ταυτόχρονα, θα παραλύσει η πόλη!) ώστε να έχουμε έπειτα σε καλή κατάσταση αυτούς τουλάχιστον τους βασικούς δρόμους.

    Δεν ξέρω τι θα κάνετε ή πώς θα το κάνετε ούτε είναι η δουλειά μου να το βρω, ξέρω μόνο πως το ζήτημα είναι εξαιρετικά απλό αν μη τι άλλο και πως πληρώνονται άνθρωποι και κατέχουν ''θέσεις'' ακριβώς για να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους ζητήματα. Ας το κάνουν λοιπόν επιτέλους γιατί η υπομονή μας εξαντλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο καποιοι που αναλαμβανουν εργα , δειχνουν με τις κακοτεχνιες τους, το "σεβασμο" τους προς την τοπικη κοινωνια με αυτο τον τροπο, κανεις μας δεν προκειται να δει φως αγαπητε μου!Σαφεστατα η μομφη απευθυνεται και προς τις αρμοδιες υπηρεσιες επιβλεψης των εργων.
    ΚΑΜΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
    ΤΕΛΕΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φτάνει με την λασπολογία...Δωσε το θέμα στον δημοσιογράφο Ηλιάδη που λέει την αλήθεια...Ο δημος Φλώρινας έχει άξιο δήμαρχο και εργατικό επιτελείο που νοιάζονται για εμάς οχι για τους εαυτούς τους..Τσάμπα σάλιο ξοδεύεις φιλε Γιάννη...Ξέρεις την Ελλάδα....Πάντως έστω και μια φωνή που δεν γλύφει στο μέλλον θα βοηθήσει...Εύχομαι οι Φλωρινιώτες να ξυπνήσουν κάποτε και να μην σκύβουν το κεφάλι σε κανέναν...

      Διαγραφή
  6. Τα προβλήματα με τις τρυπες δν ειναι μονο μεσα στη πολη,αλλα και στα χωρια...ειδικα στους δρομους αρμενοχωρι προς αμμοχωρι...εχουμε καταστρεψει τα αυτοκινητα μας!! Και δν εχουμε λεφτα για πέταμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ..ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ...ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ (ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ) ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλώστε ρε παιδιά απλώς άσφαλτο εξ'αρχής σε κάποια σημεία του δρόμου και πάνω από τις λακούβες όπως είχατε κάνει στο στενό της Μεγαρόβου...
    Επίσης το ποτάμι από την εκκλησία του Αγ. Παντελεημ. μέχρι το 1ο Δημοτικό στο ρεύμα προς την Ι.Άρτη γιατί είναι κλειστό εδώ και 1 μήνα χωρίς να συμβαίνει κάτι;;;; ΕΛΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ;;; δεν ΄βλέπουν δεν περπατούν στους δρόμους;;; Με τι μετακινιούνται στην πόλη μας ;;; Με ελικόπτερα;;; Οι δημοτικοί σύμβουλοι τι παριστάνουν εκεί μέσα;;;; ΤΙΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΛΟΥΛΟΥ ΔΙΑ ;;; Άυτά δεν τους απασχολούν τι συζητάτε στα συμβούλια σας;;; Πέραν από τις κακοτεχνίες στους δρόμους εχθές το πρωί πήγαινα βαδίζοντας στην δουλειά μου και στην "Λεωφόρο Καραμανλή" θα με κατασπαράζαν δύο κοπρόσκυλα . Ευτυχώς πέρασε ένας συμπολίτης μας με το αυτοκίνητο του και σώθηκα., Πέραν αυτού τα κοπρόσκυλα ορμήσαν στο αυτοκίνητο και θα τρώγαν τα λάστιχα . Απευθύνθηκα ως όφειλα στον υπέυθυνο αντιδήμαρχο και με καθησύχασε . Απελπιστική έγινε η κατάσταση και διάφορα ΄΄αλλα που υπομένουμε αν τα βγάλουμε στην δημοσιότητα θα μας κατηγορήσουν κι από πάνω. ¨Ελεος άνθρωποι ζούμε στην Φλώρινα και όχι ζώα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και δεν είναι μόνο οι λακούβες οι λάσπες και οι σκόνες. Η ωραία Φλώρινα έχει μετατραπεί σε μια απέραντη πόλη της κοπριάς των σκύλων που κοσμούν όλα τα πεζοδρόμια. Ο κ. Δήμαρχος τι απαντάει σε όλα αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσσσσσσσσσσ θα ξυπνήσει! !!!

      Διαγραφή
    2. αμα ξυπνήσει η Αρκούδα και κατέβει στην Φλώρινα...μμμ τότε μαύρο φίδι που σας έφαγε

      Διαγραφή
    3. Η κοπριά της σκέψης σου βρομάει περισσότερο από αυτήν των σκύλων.

      Διαγραφή
  11. για το οτι εχουμε καταστρεψει τα αμορτισερ των αυτοκινητων μας οταν περναμε παραποταμια τι σας λεει??για ποιον λογο αυτο το ντραγκα ντρουγκα λες και βρισκομαστε στα λαγκαδια??και μη μου πει κανεις οτι το "υποτιθεμενο"καλντεριμι πρισδιδει ομορφια και γραφικοτητα γιατι θα ξερασω.μονο με αρβυλες περπατιουνται αυτοι οι δρομοι.ΕΛΕΟΣ.κανουμε τη ζωη μας δυσκολη με το ζορι.και τα δημοτικα τελη στα υψη!!συγκεντρωθειτε καιξυπνηστε μπας και σωθει η ακριτικη μας πολη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Agapitoi simbatriotes oson gia tis tripes epi tou odostromatos ondos einai epikindines .skeftitai omos otan skafti ollo to astiko diktio gia tin -----TILETHERMANSI --tote ti tha sxoliasete ---simfono apolita gia tin odiki katastasi pou epikrati stin florina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eσύ στην τηλεθέρμανση έμεινες ακόμα?Εδώ ο άνθρωπος κατέκτησε το διάστημα!!!Κατά τα άλλα ''η τηλεθέρμανση προβλέπεται να τελειώσει μέχρι το τέλος του 2015'','ετσι κύριε Μπαρδάκα?

      Διαγραφή
    2. Ο λαλίστατος κύριος Μπαρδακας το μόνο που ξέρει να κανει ειναι να σχολιάζει εκ του ασφαλούς την κυβέρνηση στο facebook και να συμπεριφέρεται με αμετροεπεια και έπαρση σε όσους θεωρεί αντιπάλους του . Ξεκαβαλατο Χρηστο το καλάμι γιατι γρήγορα περνάνε τα χρονια και θα ξαναγίνεις ο χωροφυλακας που κανεις δεν θέλει να βρει μπροστά του.

      Διαγραφή
    3. Ο ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ...ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΡΙΑ.
      ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ
      ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ?????
      Η ΓΛΩΣΣΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ

      Διαγραφή
  13. ΑΣ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΦΛΩ ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ 100.000Ε ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΗ Η ΠΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑ-ΒΟΘΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΜΕΣΑ.......

      Διαγραφή
    2. Να ήταν μόνο 100.000 καλά θα ήτανε...

      Διαγραφή
  14. ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΑΡΚΑ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΑΛΛΟΤΕ ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΤΕ ΟΧΙ, ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΟΣΥΝΗΥ ΠΟΥΘΕΝΑ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΠΑΧΑΛΟ.
    ΜΕ ΑΡΕΣΕ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΕΣΒΗΣΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΔΟΥΣ. ΜΑ ΕΔΩ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΑ.
    ΕΡΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΣ ΦΟΥΛ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε κάθε Φλωρινιώτη αντιστοιχούν 2 λακκούβες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα πεζοδρόμια στην Μοναστηρίου καλύτερα είναι;¨Η τα πεζοδρόμια προς Αρμενοχώρι έχουν συντηρηθεί ποτέ? Στην δε Μοναστηρίου τα κάγκελα είναι σε πολλά σημεία ξεχαρβαλωμένα ή σε άλλα ασυντήρητα. Δεν θα μεριμνήσει κάποιος επιτέλους? Οι Δημοτικοί Συμβουλοι αρχίζουν και τελειώνουν σε κοπές πίττας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To πιστεύετε ότι στην συνοικία του Αγ.Δημητρίου όχι μόνο πεζοδρόμια η δρόμοι αλλα πίσω από τα γραφεία του ΙΚΑ και της ΔΕΗ υπάρχει χωματολασπόδρομος που όταν βρέχει για να περάσεις χρειάζεσαι 4χ4 , τρακτέρ η ερπυστριοφόρο σαν εκείνο το μπλέ που είναι παρκαρισμένο στην ΔΕΗ; Δεν συζητάμε για πεζοπορία , αν το τολμήσεις θα γεμήσουν τα παπούτσα και το παντελόνι σου λάσπες!!!!
      Πού είναι τα ανταποδοτικά τέλη των εξορυκτικών εργασιών της ΔΕΗ ; Πού είναι το "λιγνιτόσημο"; Πού είναι η ευλογημένη ΜΟΜΑ που ιδρύθηκε επι....χούντας και ευαγγελίζεται ο ψεκασμένος ; Πού είναι ο ....Βάγκνερ και που είναι ο ....Πουτσίνι; Τι πρέπει να κάνουμε για να εισακουσθούμε; Να πάμε στην εκπομπή της ...Αννίτα Πάνια SOS για να τα πούμε;;; Έλεος

      Διαγραφή
  17. ksipniste simpolites dn prokite na kanoun tpt auti kitane tn tsepi tous k tpt allo
    oso gia ta skilia pou lete parapano...ipaexoun k alli tropi
    ntropi k tpt allo dn aksizoun i ipefthini ....
    kala na mas kanoun afou imaste zoa k emis k tous ksanbgazoume....
    pouliste oli ta ix k parte trakter gt mono auto mpori na kiklofori xoris na fobase oti tha sou figi i roda!!!!!!
    auti i poli pai apo to kako sto xirotero k emis kathomaste k tous kitame san xani...an ine dinaton..!!!! pou zoume,mipos dn kseroun oti imaste sto 2015 k oti iparxi k i legomeni pissa gia tous dromous...
    mipos nomizoun oti etsi apla me en aftiari xaliki tha ftiaxti o dromos...
    imaste gia ta panigiria mono!!!!!
    ntrepome na leo oti ime apo tn florina....
    as ksipnisoume epitelous oli mazi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για τα σκυλιά λες ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι. ΠΡΟΣΕΞΕ αν εννοείς αυτό που κατάλαβα υπάρχουν νόμοι και εισαγγελέας . Δήλωσε ξεκάθαρα αυτό που εννοείς η καλύτερα ΕΠΑΝΌΡΘΩΣΕ. Εύκολα μπορείς να βρεθείς.

      Διαγραφή
  18. To Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας αποφάσισε και διέταξε ΚΛΕΊΣΙΜΟ όλων των δρόμων στο ποτάμι από το 1 Δημοτικό μέχρι την πλατεία ηρώων. Η Περιφέρεια έκλεισε τον δρόμο Βεύη - Φλώρινα . Τι άλλο θα υποστούμε ;;; Τριτοκοσμική η κατάσταση στην Φλώρινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΑΛΛΑ ΝΤΑΛΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟ ΓΑΛΑ 12.22.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.