Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας στην 7η διεθνή μαθηματική συνάντηση της Θεσσαλονίκης

Tην Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015 το 2ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας παρουσίασε στα πλαίσια της 7ης Διεθνούς Μαθηματικής Συνάντησης στη Θεσσαλονίκη την εργασία του «Ξέρει ο κομήτης του Halley από κωνικές τομές;».

Η δράση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Inspiring Education και ODS. Στη συνάντηση εκτός του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας συμμετείχαν δημόσια και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια (όπως το Αμερικανικό κολλέγιο PIERCE,το Ελληνικό Κολλέγιο, το Δελασάλ, τα Εκπαιδευτήρια Αγ. Παύλος, το 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης κ.α.).

Συντονιστής του προγράμματος ήταν ο μαθηματικός Ιωάννης Χαλίδης, ενώ κομμάτι των ιστορικών πηγών επιμελήθηκε η φιλόλογος Αναστασία Σταμπουλίδου. Την αποστολή συνόδευσε η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Φλώρινας Ιωάννα Χρυσοχοϊδου.

Την πραγματικά εκπληκτική παρουσίαση της συλλογικής δουλειάς έκαναν οι μαθητές Ιωακείμ Ρόμπης (εισαγωγή στο θέμα και μαθηματικό μέρος), ενώ οι μαθητές Πέτρος Τεντολλούρης και Παντελής Φιλίππου παρουσίασαν την ελλειπτική τροχιά του κομήτη (στηριγμένοι στην αναφορά που γίνεται στον Απειροστικό Λογισμό του T. Finley) με το λογισμικό Geogebra σε δύο και τρεις διαστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.