Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ΔΑΣ - ΟΤΑ μπροστά στις εκλογές για τους Αντιπροσώπους στην ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Την Πέμπτη 19 Μάρτη, εκλέγουμε τους αντιπροσώπους του Σωματείου μας για το 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Από αυτό το Συνέδριο θα εκλεγεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας αλλά και θα καθοριστεί αν η ΠΟΕ- ΟΤΑ συνεχίσει να αποτελεί τμήμα του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Υποψήφιοι που παριστάνουν τους «ενωτικούς» ή «ανεξάρτητους» θα κληθούν εκεί να ψηφίσουν μια από τις παρατάξεις της ομοσπονδίας και γι αυτό οφείλουν να ξεκαθαρίσουν από τώρα την θέση τους. Δυστυχώς έγινε προσπάθεια η διαδικασία να περάσει στο «ντούκου» και δεν έγινε κουβέντα για την σημασία των αρχαιρεσιών αυτών.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ παλεύουν για να γίνουν τα Σωματεία και η Ομοσπονδία πραγματικό κάστρο του αγώνα και όπλο στα χέρια μας. Παλεύουν για την πραγματική αναγέννηση του κινήματος. Θέλουμε Σωματεία και Ομοσπονδία που θα ενημερώνουν, θα συντονίζουν τους αγώνες, θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, να αναπληρώσουμε τις απώλειές μας, να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας και τις ζωές των παιδιών μας, πρέπει ν' αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, να αναγεννηθεί πραγματικά, να ανασυνταχθεί εδώ και τώρα!
Δεν παραιτούμαστε από τον αγώνα μας για μια ζωή με δικαιώματα, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν μόρφωση, υγεία, ελεύθερο χρόνο, διακοπές κ.α.
Την συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ διαδέχτηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είναι εδώ, όμως, οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες του λαού.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις, παραγωγικές, επιστημονικές και τεχνολογικές, για μια τέτοια φιλολαϊκή ανάπτυξη. Υπάρχει τεράστιος συσσωρευμένος πλούτος, όμως αυτός είναι συγκεντρωμένος σε μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, νεολαίας, ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, Μνημόνια και αφεντικά.
Αυτή είναι η γραμμή πάλης του Π.Α.ΜΕ κι αυτό το κίνημα είναι που έχουμε ανάγκη σήμερα!
Όχι στα νέα όπλα στην φαρέτρα του κεφαλαίου, τις ΚΟΙΝΣΕΠ και την δήθεν κοινωνική οικονομία που θα φέρει νέα συρρίκνωση δομών και μείωση προσωπικού.
¨Όχι σε ελαστικές σχέσεις εργασίας και πολυδιάσπαση υπηρεσιών στους Δήμους.
Δεν υπάρχει «καλή» και «κακή» αξιολόγηση όταν το κριτήριο είναι τι ωφελεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες και όχι τους εργαζόμενους και τους πολίτες.
Αποφασιστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους. Καταδίκη κάθε σκέψης για μείωση ή και διακοπή της χρηματοδότησης στους ΟΤΑ (βλ «προσωπικές απόψεις» Μάνου – Βαρουφάκη)
Μόνο το Π.Α.ΜΕ έχει αυτόν τον προσανατολισμό, αυτή τη γραμμή πάλης. Πάνω σ' αυτό επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων, όλων των λαϊκών στρωμάτων.
Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική!
Ούτε παλιά ούτε νέα μνημόνια!
Δεν θα αποδεχτούμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με ψίχουλα. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!
Αναπλήρωση των απωλειών μας!
Καμιά αναμονή – καμιά αυταπάτη. Δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μακριά από τους αγώνες του λαού.
ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΔΑΣ - ΟΤΑ

Πρώτοι Υποψήφιοι (αλφαβητικά):
Δημήτρης Καλογήρου
Λάζαρος Λαζαρίδης
Μόνικα Παπαδημητρίου
Αγάπη Σαλβαρίνα
Ευάγγελος Σέζιος
Δημήτρης Τσιτσάγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.