Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

«Ανάσα αξιοπρέπειας» στη Φλώρινα (video και φωτογραφίες)

Παρά το δριμύ ψύχος πολλοί, για τα δεδομένα της πόλης, κάτοικοι της Φλώρινας συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στον ποταμό Σακουλέβα και από εκεί στην κεντρική πλατεία, φτιάχνοντας «αλυσίδα ανάσας για την αξιοπρέπεια της Φλώρινας».
Με κύρια συνθήματα «Δεν μασάμε στους εκβιασμούς - Δεν κάνουμε πίσω - Θα νικήσουμε» έστειλαν το δικό τους μήνυμα, ενώνοντας τη φωνή τους με τις φωνές των κατοίκων των άλλων πόλεων της Ελλάδας και καλώντας όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.





Οι φωτογραφίες είναι του Πάνου Κεφαλά.

19 σχόλια:

  1. Η προσφιλείς τακτική των κουμμουνιστών να κατεβάζουν τον λαό στούς δρόμους,σε λίγο καιρό όλοι οι Ελληνες θα είναι στούς δρ όμους χωρίς να ξέρουν γιατί,θα μας φταίνε ολοι οι ξένοι εκτός απο αυτούς που θέλουν να κυβερνούν με πυροτεχνήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρέπει να έχεις πάθει φοβία από τον εμφύλιο και να βλέπεις παντού κομμουνιστές. Περαστικά σου...

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου σε λυπάμαι, σε έχουν αλλοτριώσει σε σημείο να μην μπορείς ούτε λογικά να σκεφτείς, κρίμα για την κατάντια σου. Νιώσε και απόλαυσε την αλλαγή. Ασε τους κουμουνιστές, δες τα χαλια της δεξιας που στηρίζεις και προχώρα με ανοιχτο μαυλό.

      Διαγραφή
  2. Το IQ του όχλου, ισούται με το IQ του πιο ηλίθιου που είναι μέσα σ’ αυτόν, διαιρεμένο δια του πλήθους του.
    Terry Pratchett

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ χθες ήμουν εκεί. Είμαι Έλλην εθνικιστής και χθες ένωσα την φωνή μου με συμπολίτες μου αδιαφόρου δι εμέ ιδεολογίας, στηρίζοντας την διαπραγματευτική παρουσία της κυβερνήσεώς μου έναντι του Ευρωπαϊκού τραπεζικού κατεστημένου.

      Είδα πολλούς και διάφορους εκεί. Οι μόνοι που δεν είδα (κι ευτυχώς, διότι τους σιχαίνομαι) είναι κάτι γνωστοί σφουγγοκωλάριοι και κάτι ψωρογουσουφάκια της Μέρκελ, που όπου δουν κατακτητή πάνε και του γλείφουν τα @παυτ@ μήπως και οικονομήσουν κανένα ξεροκόμματο.

      Όχλο δεν είδα, απεναντίας είδα πολλούς συμπολίτες μου με ιδιαιτέρως υψηλό IQ.

      Όχλο βλέπω εδώ στα ανώνυμα σχόλια, αλλά το εκλαμβάνω ως αναγκαίο κακό.

      (τον κ.Pratchett δεν τον γνωρίζω, και κρίνοντας από την συγκεκριμένη φράση, ούτε και επείγομαι να τον γνωρίσω)

      Διαγραφή
    2. Το τελευταίο πράγμα που σήμερα μας χρειάζεται είναι μια νέα "Αριστερή" Εθνικοφροσύνη
      Είναι, λοιπόν πολύ επικίνδυνο να μιλάνε για την «επιστροφή της Δημοκρατίας». Η Δημοκρατία υπήρχε πριν από αυτούς και θα υπάρχει και μετά από αυτούς...
      Ας αφήσουν λοιπόν όσο είναι καιρός στην άκρη τη ρητορική του μίσους, τη ρητορική των αγανακτισμένων, την ρητορική των Ταγμάτων Εφόδου...
      Όσοι διαφωνούν μαζί τους δεν είναι Μερκελιστές, Νενέκοι και προσκυνημένοι Γερμανοτσολιάδες
      Ας μην αντιγράφουν, δια στόματος μάλιστα του Πρωθυπουργού,τον ακραίο πολιτικό λόγο της ακροδεξιάς, των ίδιων των πολιτικών τους εταίρων, που μέχρι χθες τους θεωρούσαν κομμούνια και αντεθνικώς σκεπτόμενους.
      Είμαστε στο 2015 και όχι στο 1945, ο εμφύλιος τέλειωσε εδώ και εβδομήντα χρόνια..
      Κάθε μέρα θα είμαστε εδώ να τους το υπενθυμίζουμε!

      Διαγραφή
    3. Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ (ΣΑΜΑΡΑΣ) ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ. ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

      Διαγραφή
  3. Ο μεγαλύτερος απών, η ταξική συνείδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είμαι κουμμουνιστής. Είμαι έφεδρος λοχαγός και εχω ορκισθεί να υπερασπίζομαι την πατρλιδα μου και τους έλληνες. Ο πατέρας μου πολένμησε τον ναζισμό στα οχυρά (Περιθώρι). Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγώ με την σειρά μου πολεμάω τον ναζισμο της Μερκελ , του Σοιμπλε. Δεν γουστάρω την λουλούμε το σικέ πτυχίο να μου κουνάει το δάχτυλο.
    Θέλουν να είμαστε φερέγγυοι στις υποχρε΄ωσεις μας. Ας δώσουν οι μπαταχττσήδες πίσω το κατοχικό δάνειο. Στο Ισραήλ πληρώνουν συντάξεις σε ανθρώπους που υπέφεραν στα στρόπεδά τους. Εδώ είχαμε δουλικες κυβερνήσεις που πήγαιναν για διαπραγμάτευση στα τέσσερα και με όπισθεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τους 2 πρώτους. Συνάδελφος οδοντίατρος από την Βουλγαρία (Σόφια) που βγήκε μετά από 37 χρόνια δουλειάς σε σύνταξη παίρνει 180 ευρώ σύνταξη.
    Βγάλε λοιπόν τη μάσκα σου και κατέβα. ¨οταν θα βαρέσει το κανόνι δεν θα ρωτήσουν αν είσαι δεξιός ή αριστερός. Θα ρωτήσουν αν είσαι ¨ελληνας για να σε ξεσκίσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός 311 μόνο που αντί για 180 ευρώ θα υπάρχει σύνταξη των 150.000 δραχμών ίσα ίσα για το καλάθι της νοικοκυράς στο σούπερ της γειτονιάς

      Διαγραφή
  6. Οι εναγκαλισμοί των συγκυβερνώντων είναι λογικοί: ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝΕΛ θέλουν τα ίδια. Οι εναγκαλισμοί τους στις πλατείες με τους ναζί είναι φρίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάποτε ο λαός μακεδονιζότανε, ύστερα χριστοδουλιζότανε και χτες αντιμνημονιαζότανε. Άλλη μια επίδειξη εθνικολαϊκιστικού οίστρου που κατέβαλε το λαό.Η ευθύνη της αριστεράς είναι μεγάλη, γιατί από αυτό το λαϊκιστικό ντιριντάχτα ο μόνος κερδισμένος είναι η ακροδεξιά. Όχι μόνο επικροτούν το πανηγύρι, αλλά συμμετέχουν σε αυτό, έχοντας όμως άλλα κατά νου, από τα αιτήματα της πλειοψηφίας. Ας πούμε ....των εχθρών τα φουσάτα περάσαν, το Γράμμο Βίτσι, κανέναν Μιχαλολιάκο, άντε και στην καλύτερη κανέναν Μπαλτάκο.
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλιστα... Εμείς είμαστε που βλέπουμε φαντάσματα...
      Διογένης

      Διαγραφή
    2. Διογένης κάποια στιγμή πρέπει να συναντηθούμε στο νέο πάρκο να σου αποκαλύψω ποιος είναι ο άπίθανος "σαπίρος"...

      Διαγραφή
  8. Γράμμο Βίτσι μην πιάνετε στο στόμα σας μεγάλοι διανοούμενοι του κ...τα εννιάμερα . Οι μνήμες είναι νωπές και η περιοχή μας πονεμένη .Υπάρχουν άνθρωποι εν ζωή που οι συμμορίτες, τα θεριά τα ανήμερα, ρήμαξαν τη ζωή τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άσχετα από τους ιδεολογικούς μας προσανατολισμούς σύσσωμη η κοινωνία οφείλει να υποστηρίξει τους χειρισμούς της κυβέρνησης, χωρίς φωνές και εθνολαϊκιστικά πανηγύρια.Προέχει η οικονομία να σταθεί στα πόδια της και να κατανοήσουμε ότι αν τυχόν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επανέλθει η Ν.Δ, αλλά ο Φασισμός, γιατί θα έχει απομείνει μόνος να αντιστρατεύεται το σύστημα.Φυσικά για αυτό την ευθύνη δε θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ) που δεν προχώρησαν τις μεταρρυθμίσεις ή μάλλον την ημέρα τις εξήγγειλαν και το βράδυ τις ξεχνούσαν. Είναι μεγάλη η ευθύνη της Ν.Δ που ως κόμμα εξουσίας, αντί να κυβερνήσει προτίμησε να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση!
    Schapiro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ η καυμένη η ΝΔ του σαπίρο που δεν κυβέρνησε ...ΤΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΥΜΟΣ!!!!!!!!...κοινώς χστκμε από το ΖΟΡΙ....

      Διαγραφή
  10. Η κοινωνία δεν οφείλει να υποστηρίξει κανέναν χειρισμό τής Κυβέρνησης. Η κοινωνία πρέπει να απαιτήσει από την Κυβέρνηση. Διαδηλώσεις αιτημάτων πρέπει να κάνουμε. Η υποστήριξη στην κυβέρνηση είναι φρεσκοδεδηλωμένη. Τουλάχιστον από την demokratikh πλειοψηφία... Σαφέστατα το έργο της είναι δύσκολο, όμως αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για την ίδια.
    Υπήρχε, δηλαδή, περίπτωση να συγκινηθεί κανένας από τους επικυρίαρχους εξουσιαστές, αν όλοι οι Φλωρινιώτες πέφταμε στο ποτάμι και πνιγόμασταν κιόλας; Αν όλοι οι "αξιοπρεπείς ανασαίνοντες" Έλληνες έβρισκαν ένα ποτάμι και έκαναν το ίδιο, πιστεύεις ότι θα άλλαζε τίποτε; Μάλλον θα γελούσαν κάποιοι, όπως έκαναν και προχθές. Όχι επειδή είμαστε γελοίοι... Επειδή υποστηρίζουμε γελοιότητες, γελοιότητες σε σχέση με τη ουσία.
    Ποιους χειρισμούς τής Κυβέρνησης να υποστηρίξουμε; Τους χειρισμούς της κοροϊδίας; Η Κυβέρνηση στάχτη στα μάτια μάς ρίχνει και μας κοροϊδεύει προς όφελος των γνωστών-αφανών δανειστών, των Γερμανών και των λοιπών (και Ελλήνων) τρωκτικών. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μέχρι στιγμής. Μακάρι να μπλοφάρει και στη συνέχεια να βγάλει άσσους απ’ το μανίκι. (Με ποιον; Με τον Βαρουφάκη; Χλωμό...) Πάλι κάτι χαζομάρες ζήτησε στο Eurogroup. Πάλι μας αποπροσανατολίζει. Πάλι ξεκινάμε από λανθασμένη βάση. Τι να διαπραγματευτούμε; "Κουρέματα" ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και μικροομολογιούχων; Τον χρόνο αποπληρωμής τού χρέους; Μα, με τα σημερινά δεδομένα, είναι αδύνατον να αποπληρωθεί το χρέος.
    ΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ;
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ, μέχρι να αποπληρωθεί το χρέος, δηλαδή, εσαεί;
    Γιατί δεν αναφέρεται καν σε αυτά τα ζητήματα η Κυβέρνηση; Τι φοβάται; Θα κατηγορηθεί από κανέναν; Ίσα-ίσα που θα αποδειχτεί ότι Έλληνες και Ευρωπαίοι εξαπατήθηκαν.
    Είναι δίκαιο ο ελληνικός λαός, μέσω των κυβερνήσεών του, να χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές τράπεζες με λεφτά των ευρωπαίων φορολογουμένων, τα οποία χρεώνεται ο ίδιος; Υποχρέωση της ΕΚΤ δεν είναι να διατηρεί τη ρευστότητα των τραπεζών τις οποίες εποπτεύει;
    Είναι δίκαιο που ο ελληνικός λαός έχει χρεωθεί τις –πάντα αμφίδρομες– κομπίνες με ομόλογα, swap, μίζες, υπερκοστολογημένες αγορές του Δημοσίου, υπερκοστολογημένα δημόσια έργα και χίλια δυο άλλα, και τα "σπασμένα" να τα πληρώνουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι;
    ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ θα ζητήσει ποτέ η Κυβέρνηση; Γιατί πρέπει Έλληνες και Ευρωπαίοι να χρεώνονται και να πληρώνουν τις βρωμιές κάποιων αλητήριων;

    Το άλλο πώς το είπες; Δεν θα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα! Δεν θα φταίει η μέλλουσα (ή νυν για τους πιο καχύποπτους-"συνωμοσιολόγους") καβάντζα του συστήματος, θα φταίει ο ήδη ξοφλημένος γνωστός δικομματισμός...

    Όσον αφορά τις φοβίες σου, χαλάρωσε. Μεγαλύτεροι και χειρότεροι φασίστες από τους φασίστες που μας κυβερνούσαν κατ’ εντολήν, μεταξύ άλλων, και του φασίστα εντολοδότη του σούργελου που εσύ υποστηρίζεις, δεν νομίζω να είναι οι ΧΑυγήτες. Και μάλλον είναι απίθανο να κυβερνήσει η ΧΑ, τουλάχιστον μόνη της. Γι’ αυτό χαλάρωσε.
    Διογένης

    ΥΓ για να μην μπερδεύεσαι και να μην ταλαιπωρείσαι γράφοντας χωρίς λόγο...
    http://neaflorina.blogspot.gr/2014/03/blog-post_5.html?showComment=1394050390498#c92337819121038583

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.