Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στις μαχήτριες και τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σας προσκαλεί να πάρετε μέρος στην εκδήλωση τιμής και μνήμης σε όλους τους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, που έπεσαν ηρωικά στην μάχη της Φλώρινας (12 Φλεβάρη 1949).

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ
Στις 11:00 το πρωί
Στον ομαδικό τάφο των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ.

19 σχόλια:

  1. Έπεσαν ηρωϊκά ; Ακόμη και τώρα δεν κατάλαβαν ότι πρόδωσαν τον Ελληνισμό ; Όταν όλοι οι λαοί , μετά τον Β' ΠΠ έκτιζαν , το κόμμα του αίματος και της προδοσίας άρχιζε τον συμμοριτοπόλεμο για να εξυπηρετίσουν ξένα συμφέροντα. Έτσι η ρημαγμένη Ελλάδα δεν ζήτησε την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα , ούτε την ανεξαρτησία και την ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου. Οι κουμουνιστές επεδίωκαν να παραδώσουν την Μακεδονία και Θράκη , είχαν συμφωνίες με τους βουλγάρους ,τους αλβανούς αλλά και με τους ίδιους τους γερμανούς. Όταν έφευγαν μόνοι τους χωρίς τουφεκιά οι γερμανοί , οι κουκουέδες έμπαιναν σαν ελευθερωτές στις πόλεις και έστηναν φιέστες. Ο τύφος σκότωσε περισσότερους γερμανούς κατά την κατοχή απ' ότι οι δήθεν αντιστασιακοί κουμουνιστές. Όσοι παρασύρθηκαν απ' την προπαγάνδα τους , άφησαν τα κόκκαλά τους στα βουνά, άλλους τους καθάρισαν οι ίδιοι ώς αντιδραστικούς και άλλοι βρέθηκαν να πεθάνουν στα ξένα φτωχοί και περιφρονημένοι , μετανοιωμένοι για το παρελθόν τους. Οι αρχηγοί τους , όπως ο καπετάν γιώτης (φλωράκης) χρυσοέζησε και καλοπέρασε εις βάρος αυτών των κορόϊδων . Καλό είναι να δείτε και την ταινία ΕΛΕΝΗ του Γκατζογιάννη. Αυτά που περιγράφει είναι αληθινά ,αλλά λίγα εμπρός σε όσα έγιναν . Καλό είναι να ζητήσετε συγκνώμη για το κακό που κάνατε στην Ελλάδα και στους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. --Καλό είναι να ζητήσετε συγκνώμη για το κακό που κάνατε στην Ελλάδα και στους Έλληνες"__ Εκείνο το... "συγκνώμη"... τι είναι; ελληνικά;!
      Και έκτοτε στην Ελλάδα επικράτησαν και εξακολουθούν να επικρατούν οι οι ρουφιάνοι, οι γερμανοτσολιάδες συνεργάτες των Γερμανών-Ναζί, οι μαυραγορίτες και και άλλα "λουλούδια-εθνικόφρονες"! Αυτή είναι η σημερινή Ελλάς... δυστυχώς!
      Κίτσος.

      Διαγραφή
    2. καλό είναι να μάθεις να διαβάζεις σωστά Ιστορία. Οι καθοδηγητές σου και η αμορφωσιά σου έκαναν καλή δουλειά φαίνεται. Καλό είναι να διαβάσεις και το βιβλίο ''Η ΑΛΛΗ ΕΛΕΝΗ'' όπως και να δεις και την ταινία ΔΕΜΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ.
      ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΕΟΝ.

      Διαγραφή
    3. Συγχαρητηρια 1:15 για την αναλυση. Τα ξενοδουλα κουμμουνια πιαστηκαν απο ενα λαθακι γραφης. Τα δειγματα γραφης του ολοκληρωτισμου που πρεσβευουν υπερ μονο της νοεκλατουρας τους συνοψιζονται στην ταινια ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ και στη φαρσοκωμωδια που λεγςται ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.

      Διαγραφή
  2. Ζητήστε συγνώμη. Το λιγότερε που οφείλετε για το κακό που κάνατε στον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DLD TI THES NA MAS PEIS OTI I ISTORIA LEEI PSEMATA MIPOS TI GEFIRA STO GORGOPOTAMO TIN ERIKSAN OI GERMANOI MONI TOUS GIA TO KALO MAS??? MIPOS OI NEKROI STA SKOPEFTIRIA K STA OLOKAFTOMATA TON XORION AUTOKTONISAN H AUTOPILPOLITHIKNAN MONI TOUS MIPOS OI GERMANOTSOLIADES K PSEFTOPATROTES ETHNIKISTES TIS KAKIAS ORAS DEN KALOPERASAN STI KATOXI KAI DEN SINERGASTIKAN ME KSENA SIMFERONTA KATA TON EMFILIO(AMERIKANOUS) H META ME TO PRAKRATOS TIS DEKSIAS DEN VRETHIKAN SE SIMANTIKES THESIS NA KARPONONTE TON OSA O LAOS POLEMISE GI AUTA?????????? SAN POLI APO TI MERIA SOU NA TIN LOGARIAZIS TIN ISTORIA??? OSO GIA TIS THEORIES SINOMOSIAS POU GRAFIS (ME TOSES LEPTOMERIES) FTANI O KOSMOS SAS VARETHIKE KAI POLI PROSFATA SAS TO APEDIKSE KIOLAS......!!!! SIGNOMI NA ZITISETE ESIS GIA TO SKOTADI POU RIKSATE SE AUTON TO TOPO TOSA XRONIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άμα λες "Φλεβάρης" είσαι ένας καθωσπρέπει δημοκράτης της εργατικής τάξης και ευσυνείδητος αριστερός. Άμα λες "Φεβρουάριος" είσαι μοναρχοφασίστας και αντιδραστικός.
    Με τέτοια μυαλά, σύντροφοι, πάμε καλύτερα να πιούμε κανένα τσιπουράκι, να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο και για τον καιρό, γιατί για τίποτα πιο σοβαρό δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ψυχή Βαθιά, ρε κουφάλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στη Μάχη της Φλώρινας έλαβαν μέρος σύμφωνα με έγκυρες μαρτυρίες και 700-800 έφηβοι που ο Δημοκρατικός Στρατός τούς έφερε από τη Νάουσα, μάλλον χωρίς τη θέλησή τους, όταν είχε καταλάβει την πόλη στις 10 Ιανουαρίου 1949. Γι' αυτούς του έφηβους Ναουσαίους που θυσιάστηκαν σχεδόν όλοι άδοξα σαν πρόβατα στη σφαγή, γιατί δεν μιλάει κανείς; Ήταν κι αυτοί κομμουνιστοσυμμορίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ελλάδα η προτελευταία κουμμουνιστική χώρα στον κόσμο μετά την Βόρειο Κορέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΥΤΥΧΩΣ ΗΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταματηστε ολοι ρε! Συνελθετε ...εχουν περασει 70 χρονια απο τότε! 70 χρονια! Ουτε καν ειχατε γεννηθει ολοι σας και μιλατε λες και πολεμησατε εκει. Τετοιες καταστάσεις συνεχιζουν ακόμα και μας πανε πισω. Τους γερμανους ναζιστες που καιγανε παιδακια τους κανατε και τριτη δυναμη και τους κομμουνιστες που σκοτωναν συγγενεις τους κανατε εκτη. Θα επρεπε να ντρεπεστε ολοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το λες καλά. Οι συνεργάτες των Γερμανών βγήκαν 2η δύναμη, όχι τρίτη.

      Διαγραφή
  10. Όχι και δημοκρατικός στρατός οι κουμονιστοσυμορίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όπως σε κάθε σχετική ανάρτηση, διαφαίνεται από την πλευρά των σχολιαστών –με κάποιες εξαιρέσεις– μια σύγχυση και ένας αδικαιολόγητος φανατισμός, εξαιτίας των οποίων χάνεται η ουσία. Ποια είναι η ουσία; Πέρα από τις όποιες ανεπίσημες ή μυστικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των τότε ηγετών και των αντιπροσώπων των "τριών μεγάλων" (ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, ΕΣΣΔ) είχαμε διασκέψεις και συμφωνίες σε:
    Πλάκα
    Λίβανο
    Καζέρτα
    Μόσχα
    Γιάλτα
    Πότσνταμ
    Βάρκιζα
    Ίσως και κάπου αλλού.
    Όλα τα άλλα είναι κατάπτυστοι κτηνώδεις θεατρινισμοί. Θεατρινισμοί, οι οποίοι προφανώς αφορούν τις ηγεσίες εκατέρωθεν, που παρακολουθούσαν σταυροπόδι την τελετή αυτοκτονίας του ελληνικού λαού. Οι υπόλοιποι ούτε που κατάλαβαν τι έγινε... Δυστυχώς, τα γεγονότα δηλώνουν ότι η σφαγή των Ελλήνων επιδιώχθηκε και δίχως αμφιβολία προκλήθηκε συνειδητά. Ας ...είναι καλά ο πρώην μυστικοσύμβουλος του κατοχικού Πρωθυπουργού Τσολάκογλου και μετέπειτα Πρωθυπουργός τής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, ο Γεώργιος Παπανδρέου (πατέρας του Ανδρέα και παππούς του Γιωργάκη), ο κατοχικός Διοικητής της Αστυνομίας Πόλεων των Αθηνών και κατηγορηθείς ως συνεργάτης των κομμουνιστών, ο Άγγελος Έβερτ (πατέρας του Μιλτιάδη και παππούς της Αλεξίας), ο Ζαχαριάδης, ο Σιάντος, ο Ιωαννίδης και οι λοιποί προδότες της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, όπως ο ευνοούμενος της βασιλικής οικογένειας, του Μεταξά και της Κατοχικής Κυβέρνησης, που τελικά το 1944 προσχώρησε στην "Κυβέρνηση του Βουνού" ως αντιπρόσωπος του Πειραιά στην εθνοσυνέλευση των Κορυσχάδων, διορίστηκε Γενικός Διοικητής Ρούμελης και εισήλθε "θριαμβευτής" στην απελευθερωμένη Λαμία, στο πλευρό του Άρη Βελουχιώτη(!!!), το μίασμα που άκουγε στο όνομα Γεώργιος Σημίτης (πατέρας του Κωνσταντίνου και του Σπυρίδωνα)...
    Περαστικά μας.
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Diogenis Συγχαίρω για την πολιτική σου διειδυση και ανάλυση!!! Εχω όμως μία ερώτηση να σου θέσω ευθέως
      -Στο University of Texas στα είπαν ;;;;;;;;Και εάν στα είπαν γιατί τα αποκάλυψες ;;;; Άστους να κοιμούντε κακό δέν κάνει .ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 74 και μετά.

      Διαγραφή
    2. Den ekw paei sto Teksas, kardia mou.
      Diogenes

      Διαγραφή
    3. Και μας έλεγες τίποτε που να αντικρούει τα λεγόμενά μου, μάλιστα, θα δικαιούσουν να ειρωνεύεσαι. Όμως με σκέτες "εξυπνάδες", μάλλον εσύ εκτίθεσαι.
      Και δεν νομίζω να ανέλυσα τίποτε. Δυο-τρία στοιχεία παρέθεσα και ένα συμπέρασμα, που σαφέστατα δεν προκύπτει μόνον από αυτά τα στοιχεία.
      Εν πάση περιπτώσει, αναλύσεις για τον βρόμικο Εμφύλιο που συνηγορούν υπέρ της άποψης στην οποία έχω καταλήξει υπάρχουν αμέτρητες. Μία ενδιαφέρουσα και άκρως διεισδυτική μπορείς να διαβάσεις στη διεύθυνση που ακολουθεί. Μόνο που δεν είναι "φαστ-φουντ"... Κάνε έναν κόπο να τη διαβάσεις, και μετά, άμα θέλεις, ξαναμιλάμε. Εκτός κι αν είσαι σίγουρος ότι κάνω λάθος, οπότε περιμένω να μας το αποδείξεις.

      http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2012/10/1944.html

      Διαγραφή
  12. Σιγά μην ήσαν κουμμουνισταί οι βίαια επιστρατευμένοι νέοι της Νάουσας,Ο Φλωράκης ήξερε την αλήθεια γιαυτό δεν τίμησε ποτέ κανέναν απο αυτούς ,ήταν η λογική εμείς κάναμε την δουλειά μας και τα κορόιδα σκοτώθηκαν ας πρόσεχαν. Οσκοπός αγιάζει τα μέσα των κουμμουνιστών\.Και οσο για το γιορτές μίσους αρκεί να θυμηθώ το πολυβολείο έξω απο την αυλή του σπιτιού μου ακόμη κάλυκες βρίσκω αν σκαλίσω λίγω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.