Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Κλειστά αύριο τα σχολεία στο δήμο Φλώρινας

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου, κλειστά θα παραμείνουν αύριο Πέμπτη 8 Ιανουαρίου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.
Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

63 σχόλια:

  1. Κανονικά θα πρέπει να κλείσουν όλου του Νομού, να κλείσουν και οι υπηρεσίες. Γραμμένους μας έχουν κάτω. Χιόνισε στην Αθήνα και κάτι τρέχει...

    Ας γράψετε ό,τι θέλετε.

    Ξεπαγιάζουμε κάθε χρόνο και κανείς δε μας δίνει σημασία. Δεν είναι θέμα σχολείου ή μαθημάτων.
    Είναι πως μας έχουν στο φτύσιμο.
    Χιονίζει, πλημμυρίζει, ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Εμείς, ζούμε, πεθαίνουμε εδώ πάνω κανέναν δε το νοιάζει. Και επαναλαμβάνω όχι μόνο για τα σχολεία. Για όλους όσους μετακινούνται στους δρόμους και πάνε να εργαστούνε στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Αθηνα εκλεισαν τα σχολεια μονο στην Ανατολικη Αττικη (Υμηττος και πισω εως Ευβοικο κολπο) και αυτο γιατι ειναι τα συνηθισμενα μερη που λογω ασχημων αποχετευτικων πλανων και σχεδιων συνεχεια πλημμυριζουν και υπαρχει σε πολλα σημεια παγος κατω. Η υπολοιπη Αττικη λειτουργει κανονικα. Η Φλωρινα ομως που ζει δεκαετιες τωρα με το χιονι ειναι που πρεπει να μας προβληματιζει.

      Διαγραφή
    2. Α ναι τι λες ρε μεγάλε.. Ναι να βάλουμε λουκέτο σε όλα επειδή έκανε -5 και να κλειστούμε στα σπίτια μας. Για σοβαρευτείτε ορισμένοι. Σε Ρωσίες και Σκανδιναβίες τα -10 και -20 είναι καθημερινότητα το χειμώνα και τα πάντα λειτουργούν ΑΨΟΓΑ.. καλύτερα απ'ότι λειτουργούν εδώ και με +20 Κελσίου που σε πείραξε εσένα το κρύο... Ας κοιτάξει ο καθένας να βελτιωθεί όσο γίνετε στην εργασία του και να αφήσουμε τα κλάματα για καταστάσεις που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Αυτή είναι η ζωή και σε όποιον αρέσει.

      Διαγραφή
    3. ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ -80, ΕΔΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Αυτός είναι ο δήμαρχος που ξέρουμε!Χρόνια του πολλά κιόλας!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα νήπια μπορουν να πάνε στο σχολείο ,αλλά τα 15-18 χρονα όχι ,για καφέ στον πεζόδρομο παρόλη την χιονοθύελλα νομίζω οτι θα τα καταφέρουν να φτάσουν .
    Εντελώς ακαιρη απόφαση ,μάλλον θέλανε άλλη μια δυο μέρες ρεπό για να μην πάνε στην δουλειά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος να μην πάει στη δουλειά, ο Δήμαρχος; Αυτός έβγαλε την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους ( πάγο στο οδόστρωμα, ολικό παγετό, παγωμένες αίθουσες, τριπλάσιο κόστος λειτουργίας της θέρμανσης κλπ). Τα κομπλεξικά ανθρωπίδια όμως σαν εσένα ούτε που τα σκέφτονται όλα αυτά.

      Διαγραφή
    2. Το τριπλασιο κοστος της θερμανσης από που προκύπτει ιδιες ώρες θα λειτουργησουν τα καλοριφερ και το πετρέλαιο εχει πέσει .Μάλλον τεμπελχανάς ή κηφήνας μου φαίνεσαι και ο χαραχτηρισμός ανθρωπιδιο σου ταιριαζει καλυτερα

      Διαγραφή
    3. Τα λόγια είναι εύκολα. Στα σχολεία παγώνουμε και κάνουμε μάθημα με τα μπουφάν.Και τα καλοριφέρ να ανάβουν ζήτημα 2 -3 ώρες στο 14!!!
      Ας πάει να κάνει μάθημα ο κύριος.
      Και οι διευθυντές όλα καλά.............

      Διαγραφή
    4. Προς τον Ανώνυμο 3.31.
      Τα σχολεία στην πόλη που ζεις ΔΕΝ ΘΕΡΜΑΙΝΟΝΤΑΙ.
      Πόσο ΑΣΧΕΤΟΣ είσαι όταν αγνοείς αυτό που ΟΛΟΙ ζούνε καθημερινά (και διεκδικείς και το αλάθητο του Πάπα...)

      Αυτό που αγνοείς επίσης είναι ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που ψήφισες (δηλαδή οι κυβερνήσεις των δύο κομμάτων που κατέστρεψαν τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση για να εξυπηρετήσουν τα κομματόσκυλά τους, και τώρα έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως σωτήρες) έχουν μειώσει ΟΣΟ δεν πάει τα κονδύλια για λειτουργικές δαπάνες και στην παιδεία (όπως έκαναν και στην υγεία και στην άμυνα και σε τόσους άλλους χώρους)
      ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ,
      βρήκες και καταδίκασες τους φταίχτες: το δήμαρχο, τους "λουφαδόρους" δασκάλους και τους κακομαθημένους νεαρούς που θα γεμίσουν τις καφετέριες.

      Διαγραφή
  4. Την Παρασκευη τι θα γινει Κ. Δημαρχε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

      Διαγραφή
  5. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΟ !!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρουαφετακι μυρίζει η απόφαση, μάλλον κάποιοι θέλουν να παρατείνουν τις διακοπές τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρονια πολλα κυριε Δημαρχε!!!Αυτος ειναι δημαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλεος.Γιαυτό σιχαίνομαι αυτή την πόλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετοιμαστείτε αύριο για γεμάτες καφετέριες. Στο σχολείο δεν μπορούνε να πάνε τα καημένα αλλά ο καφές είναι καφές... Και ας μη σχολιάσουμε τους καθηγητές τους με τις 2 εβδομάδες καθισιό που ΠΡΩΤΟΙ παρακαλούσαν να είναι κλειστά.... Είστε γελασμένοι κύριοι αν νομίζετε ότι έτσι λειτουργεί ένα κράτος... Σας ενημερώνουμε ότι οι υπόλοιποι εργαζόμαστε κανονικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΤΕ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

      Διαγραφή
    2. Εσύ δεν ντρέπεσαι που αντιμετωπίζεις με τόση εμπάθεια τους δασκάλους των παιδιών σου;

      Διαγραφή
    3. Ξέχασες να γράψεις στο τέλος σαν υπογραφή-περιγραφή του ατόμου σου :"ένας αποτυχημένος που δεν κατάφερε να γίνει καθηγητής".

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος 3.19
      Εσύ αγαπητέ με ξέρεις και προσωπικά και γνωρίζεις το πόσο και αν δουλεύω; Πως προέκυψε το εμπαθές σχόλιο σου; Σε πληροφορώ απλώς ότι οι 2 προηγούμενες εβδομάδες με εξαίρεση τη χθεσινή ημέρα ήταν ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ.

      Ανώνυμος 3.28
      Απ’ του διαβόλου το μαντρί, μήτε ‘ρίφι μήτε αρνί.

      Ανώνυμος 3.55
      Καλά θα κάνεις να προσέχεις τους χαρακτηρισμούς σου και δη όταν αυτοί διατυπώνονται ανώνυμα. Δεν είχα ποτέ την επιθυμία να γίνω καθηγητής και συνεπώς δεν το επιδίωξα. Το αν στη παρούσα φάση είμαι αποτυχημένος ή άνεργος σαν του λόγου σου πιθανώς το ξέρω εγώ. Πρόσεξε μόνο μην εκπλαγείς αν μάθεις τι επαγγέλλομαι.
      ~@.@

      Διαγραφή
    5. Εγω το μονο που θελω να σας πω κυριε/κυρια ειναι ενα ειρωνικο ευχαριστω . Ο λογος ειναι οτι απο την πληροφορια που δινετε οτι εργαζεσθε καταλαβαινω οτι ψηφιζετε , οποτε θα ηθελα να σας ευχαριστησω για τισ επιλογες που κανατε σε αυτην την σημαντικοτατη διαδικασια της ψηφοφοριας και εφτασε η Ελλαδα εδω που εφτασε . Ασφαλως δεν σας κατηγορω καθως δεν ξερατε τι θα επακολουθησει αλλα ενα συγγνωμη θα ηταν αρκετο παρα η ειρωνεια που χρησιμοποιητε καθως χαρης εσας με αυτα που γινονται καθημερινα εγω και τα παιδια τα οποια βρισκομαστε απο περσι στην α λυκειου πειραματοζωα σε ενα σαπιο συστημα εξαιτιας πολιτικων επιλογων δικων σας . Και τωρα για να μην ξεφευγω απο το θεμα στις καφετεριες υπαρχει θερμανση κατι το οποιο δεν υπαρχει στα σχολεια

      Διαγραφή
  10. Χα χα χα τι νέο κι αυτό σήμερα ....λες και δεν το ξέραμε ότι θα τα κλείσει..... Ρε δεν πνίγεστε όλοι να πάρετε κανα φτυάρι να σπάσετε τους πάγους που καθόσαστε και σας πληρώνουμε ρεζίλια ε ρεζίλια. Μου αρέσει που μιλάτε για την εκπαίδευση στις βόρειες χώρες. Εκεί σας πληροφορώ λοιπόν για να ξέρετρ οι μισοί θα είσασταν άνεργοι γιατί δεν ξέρετε ούτε τα ελάχιστα για να διδάξετε στα παιδιά μας ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και δε μας λες κοσμογυρισμένε, στις "βόρειες χώρες" κάνουν μάθημα σε σχολεία με θερμοκρασίες στις τάξεις που δεν ξεπερνούν τους 12 βαθμούς;

      Πάντως με τέτοιο θαυμασμό για το βορά μου περνάει ότι μπορεί να είσαι ο γνωστός γιωργάκης ("λεφτά υπάρχουν") που θαύμαζε πολύ το φινλανδικό μοντέλο;)

      Διαγραφή
    2. Έρε φτυάρι που σου χρειάζεται εσένα!!!

      Διαγραφή
    3. ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

      Διαγραφή
  11. Μου αρέσει πως ΟΛΟΙ σας γράφετε ανώνυμα!
    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για Παρασκευή τι θα γίνει Κ.Δήμαρχε;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τέλεια,μπράβο Δήμαρχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πες τα Χρυσόστομε ! Άσε που οι μισοί και παραπάνω πήραν τα πτυχία τους σε Σερβίες Κόσσοβο και Βουλγαρίες...κλπ κλπ. Από συνδικαλισμό τίποτα άλλο. Ας κάνουν κανένα μνημόσινο στον Παπανδρέου που τους βόλεψε αλλιώς θα σου λεγα τι θα κάναν με το 30% των πληρωμένων πτυχίων τους. Να δω με τις αξιολογίσεις σε λίγα χρόνια τι θα κάνουν οι άχρηστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ.

      Διαγραφή
  15. Mιας και έγινε αναφορά στα σχολεία των βορείων χωρών, δεν νομίζω ότι κανένα από αυτά θα λειτουργούσε αν η θέρμανση ήταν ανοιχτή μόνο για 3 ώρες, όπως συμβαίνει σε κάποια από τα δικά μας σχολεία (και μάλιστα δημοτικά). Πριν λοιπόν αρχίσουμε να κατηγορούμε άδικα τον οποιονδήποτε έχουμε άχτι, ας προβληματιστούμε με την πολιτική λιτότητας που θέλει τα σχολεία να παίρνουν κονδύλια για θέρμανση με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα τα παιδιά μας να κάνουν τις μισές ώρες του προγράμματός τους με κλειστά καλοριφέρ (τα ολοήμερα μας μάραναν!). Κατά την γνώμη μου όλοι οι φορείς της πόλης θα έπρεπε να αντιδράσουν δυναμικά σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, την οποία ανεχόμαστε και ύστερα μας ενοχλεί που μιλάνε μόνο για τη Αθήνα. Τι κάνουμε εμείς για να ακουστούν τα προβλήματα της Φλώρινας προς τα έξω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έθιξες την καρδιά του προβλήματος, αλλά μην περιμένεις σοβαρή αντιμετώπιση από σχολιαστές που σχολιάζουν μόνο για να βγάλουν απωθημένα.
      Δεν τους απασχολεί καθόλου που τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε κρύα σχολεία ούτε ντρέπονται που έφεραν τη Φλώρινα πολλές δεκαετίες πίσω.
      Με τα μυαλά που κουβαλάνε έφτασαν να πληρώνουν το πετρέλαιο θέρμανσης ακριβότερα από την Αθήνα, αλλά αυτοί εξακολουθούν να κοιτάξουν πώς θα βγάλουν ο ένας το μάτι του διπλανού του και όχι πώς θα διεκδικήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά τους.
      Θλιβερή εικόνα...

      Διαγραφή
  16. Το θέμα είναι να γίνει οικονομία στα πετρέλαια και για κανένα άλλο λόγο.
    Για να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα.
    Σ.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Poio einai to provlhmas sas as poume pou ta sxoleia tha einai kleista??? Ean thelete phgainte eseis sxoleio den sas krataei kanenas eksallou me ena xarti st xeri tha meinoume eite einai kleista eite oxi....Kai oso gia ton dhmarxo eseis ton pshfizete kai an nomizete oti mporeite na diaxeiristhte kalutera thn polh kante to kai mhn kathgoreite sunexeia....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο κυριότερος λόγος που έκλεισαν τα σχολεία είναι ότι δεν υπάρχουν φράγκα για θέρμανση, αφού τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται. Γι' αυτό τι θα κάνουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές(οι μεγάλοι); Είναι διατεθειμένοι να διεκδικήσουν τίποτα από την όποια κυβέρνηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσείς οι μεγάλοι μην μιλάτε εμείς ξεπαγιαζουμε επτά ώρες χωρίς θερμανση στις τάξεις ...και αν σας αρεσει που κλείνουν το σχολειά βοηθειστε την κατασταση αν θελετε πηγαιντ εσείς σχολείο κανεις δεν θα σας στο στερισει το σχολειό εκεί είναι πάγωμεν χωρίς θερμανση , για πηγαιντε να σας δουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. εδώ που τα λέτε όλοι έχετε δίκιο άρχισε ο προεκλογικός χειμώνας όλων των εκπαιδευτικών. Τα παιδιά λένε γιούπι οι μεσήλικες γιουχου και γενικώς είμαστε όλοι στην τρελή χαρά. Κάποιοι αναφέρουν τις βόρειες χώρες. Στις διπλανές αναρωτιέμαι όταν έχει μείον 10 είναι κλειστά τα σχολεία; αν γινόταν τα σχολεία να ήταν κλειστά μεχρι τις εκλογές και μέναν ανοιχτα και τον μισό Ιούλιο και να ανοίγαν μετα τον 15 Αυγουστο τι λέτε; Λοιπόν οι καιροί απαιτούν ........σκληραγωγία μόρφωση παιδευση εκπαίδευση σόμπες με ξύλα και γυμναστική τρέχοντας έξω στο χιόνι . Για δώρο θα σας κάνω μία εκδρομή στην Βίγλα ολοήμερη από τα ξημερώματα μέχρι αργά το βράδυ Είμαστε μία ΄ξεχωριστή πόλη με ξεχωριστούς ανθρώπους. Ευχαριστούμε και τον δήμαρχο μας που δείχνει κατανόηση γιατί σήμερα το πρωί στις 7 παρά τέταρτο από τους πάγους θα έπεφτα και θα μου έσπαγε το ποδάρι. Αναρωτιέμαι όμως τα...νήπια γιατί να πάνε νηπιαγωγείο και τα μεγάλα πιπίνια στις καφετέριες άυριο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πρότυπό σου είναι οι διπλανές χώρες, όπως κάποτε η Αλβανία του Εμβέρ Χότζα ήταν για τους σοσιαλιστές του '80, ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ...

      Διαγραφή
  21. ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπραβο ρε δημαρχε γιαυτο σε ψηφιζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Το ερώτημα είναι ρε παιδιά γιατί πάντα πρέπει να λειτουργούμε ως κράτος την τελευταία στιγμή; Δεκτό οτι τα σχολεία είναι παγωμένα αφού όλο το διάστημα των διακοπών θέρμανση δεν λειτούργησε, αυλές δεν καθαριστηκαν κτλ κτλ. Δεν μπορούσε όμως κάποιος να μεριμνήσει λίγο διάστημα πριν την έναρξή τους για όλα αύτα; Δεν ξέρω ακριβώς τις διαδικασίες που ακολουθούνται αλλά με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι οτι θα μπορούσε είτε ο δήμαρχος είτε οι διευθυντές των σχολείων να κάνουν κάποιες τυπικές εργασίες πριν πάρουν εύκολες αποφάσεις που λειτουργούν εις βάρος των παιδιών μας. Πάντως αν και δεν είμαι και πάαααρα πολύ μεγάλος στα χρόνια μου τα σχολεία λειτουργούσαν με πολύ χειρότερες συνθήκες. Τέλος πάντων αν αρχίσουμε να συζητάμε για τα προβλήματα αυτού του κράτους και ιδιαίτερα στην παιδεία που αποτελεί και το μέλλον δεν θα έχουμε τελειωμό. Α ρε Ελλαδίτσα πότε θα γίνεις Ελλαδάρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά όσα λέτε αλλά ...ΑΣΧΕΤΑ.

      Δεν καταλάβατε ότι αιτία των κρύων σχολείων δεν είναι οι διακοπές; Μήπως νομίζετε ότι πριν τις διακοπές τα σχολεία θερμαίνονταν;

      Διαγραφή
  24. ΤΟ ΤΕΙ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τει ανηκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

      Διαγραφή
  25. ΣΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΞΥΝΟΝΤΑΙ!ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΣΟ ΜΕΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ .ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΚΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ?ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΘΑ ΕΡΧΧΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ Χ.........Σ!ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΗΛΟΥΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ναι απωθημένα βγάζουμε ...όχι ότι είστε ότι να ναι ..... Εσείς αγαπητοί καθηγητάδες και δασκάλοι που είστε λοιπόν τόσο χτυπημένοι από την κρίση γιατί με το έργο σας δεν βοηθάτε τα παιδιά του κοσμάκη που έχασε τις δουλειές του και δεν μπορεί να ζήσει και στηρίζετε με την αδιαφορία σας την παραπαιδεία???? Και μην μου πείτε που το ξέρω γιατί σε καταλήψεις των σχολείων όταν τα παιδιά μου ήταν στο γυμνάσιο και το λύκειο εσείς πρωτοστατούσατε με τα γελοία επιχειρήματα "αφήστε τα παιδιά μα εκφράσουν τις ανησυχίες τους" γιατί σας βόλευε που κάνατε ιδιαίτερα παράλληλα με την θεσούλα σας στο δημόσιο σχολείο που κατα τ΄άλλα αναθεματίζεται μονίμως....Άμα δεν σας αρέσει λοιπόν άντε στον ιδιωτικό τομέα να δω ποιός από σας θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα. Συνδικαλιστές του να μην πω......Σκεφτήκατε ρε ποτέ τους ανθρώπους που μοχθούν στο κρύο και με τον κάθε ανισόρροπο εργοδότη πάνω από το κεφάλι τους για το 1/3 του δικού σας μισθού και άλλους στην ανεργία για να συνηδειτοποιήσετε πως οι θυσίες πρέπει να γίνουν απ΄όλους και πρώτα από σας που υποτίθετε είστε και εκπαιδευτικοί...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για το θέμα των ιδιαίτερων μαθημάτων και τις άλλες ανυπόστατες κατηγορίες που αναφέρεις , γιατί δεν πας στον εισαγγελέα να τις καταγγείλεις;
      Έμαθες ένα παραμυθάκι και το παπαγαλίζεις σε όλη σου τη ζωή.
      Όταν οι καθηγητάδες που λες, ξόδευαν μία ολόκληρη περιουσία για να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια 600 χλμ μακριά εσύ παρίστανες το μορφωνιό με δανεικά λεφτά που πήρες από τις τράπεζες και ποτέ δεν επέστρεψες και ταυτόχρονα τα "έξινες". Είσαι τελείως αμόρφωτος...

      Διαγραφή
    2. Κατανοώ την πικρία σου, αλλά κάνεις το λάθος και τσουβαλιάζεις όλους τους εκπαιδευτικούς, η πλειοψηφία των οποίων πασχίζει - όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι σε άλλους φορείς - να ανταπεξέλθει με τα λίγα μέσα που του διαθέτουν οι αρμόδιοι στο εκπαιδευτικό του έργο για μία μικρή μερίδα εκπαιδευτικών - φροντιστών. Η πραγματική αιτία όλων των δεινών μας, δεν είμαστε εμείς οι απλοί πολίτες σε όποιο πόστο και αν υπηρετούμε, αλλά αυτοί που ασκούν την εξουσία. Αυτοί είναι οι υπεύθυνοι και για την άνθηση της παραπαιδείας και μόνο αυτοί.
      Αισθάνομαι την ανάγκη πάντως για να αποκατασταθεί κάπως η εικόνα που προσπαθείς να περάσεις εσύ και αρκετοί άλλοι, να σε ενημερώσω ότι αρκετοί συνάδελφοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν συνεισφέρει αφιλοκερδώς την εργασία τους, αλλά και το μεράκι τους στο κοινωνικό φροντιστήριο της ΕΛΜΕ και άλλων φορέων της πόλης.

      Μη βαράτε το σαμάρι. Είναι κρίμα και κατάντια για όλους μας.
      Δεν τα φάγαμε μαζί. Όχι η πλειοψηφία των ελλήνων τουλάχιστον.

      Ευχαριστώ για την υπομονή σου.

      Διαγραφή
    3. Λες ψέματα με τρόπο ξεδιάντροπο.
      Τους καθηγητές που δήθεν πρωτοστατούσαν στις καταλήψεις για να κάνουν ιδιαίτερα να τους βρεις και να τους ελέγξεις πρόσωπο προς πρόσωπο, επώνυμα, εάν έχεις τα κότσια. Αλλά ξέρεις πολύ καλά τι κάνεις φτηνέ προπαγανδιστή: ρίχνεις τη ρετσινιά σε έναν ολόκληρο κλάδο, πετάς και μερικά δακρύβρεχτα για "τα παιδιά του κοσμάκη που έχασε τις δουλειές του", καταγγέλλεις τάχα μου τους "ανισόρροπους εργοδότες" για να υπερασπιστείς τις μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, που ούτως ή άλλως πάντοτε στη χώρα μας ήταν από τους πλέον κακοπληρωμένους στην Ευρώπη (να μη σου θυμίσω τι έπαιρναν κάποιοι του δημοτικού, που μπήκαν με κομματικό γλείψιμο σε κάτι ΔΕΗ, ΟΣΕ κλπ).
      Μπράβο σου!!! Τους τελείωσες τους ανισόρροπους εργοδότες (θα χάσουν τον ύπνο τους) και εξασφάλισες τα συμφέροντα του φτωχού εργάτη.
      Είτε βγάζεις απωθημένα είτε παίζεις συνειδητά το παιχνίδι των ισχυρών,
      ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ...

      Διαγραφή
  27. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΕΝΗΡΓΗΣΕΣ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΑ!
    ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ "ΦΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΥΩΝΕΙ" ΑΚΟΜΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Κλειστετα και την παρασκευή όλοι οι μετερεολογοι λένε για νεο κυμμα κακοκαιρίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπραβο δημαρχε και χρονια πολλαα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν για να έρθουν ορισμένοι στα συγκαλά τους γιατί όσο περνά η ώρα το πάτε αλλού το θέμα και παίρνω αφορμή από τον Ανώνυμο των 9.45.

    Και ρωτώ 'παραμυθάκι' τι είναι ακριβώς θα μας εξηγήσετε; Ότι οι καθηγητές των γυμνασίων και των λυκείων κάνουν ιδιαίτερα με ''μαύρα''; Εσείς που ζείτε; Για ποιες 'ανυπόστατες' κατηγορίες μιλάτε;
    Στην ερώτηση γιατί δεν πάμε στον εισαγγελέα η απάντηση είναι ότι σε αυτούς στέλνουμε αναγκαστικά τα παιδιά μας με 30 ευρώ την ταρίφα(μιας και είστε τόσο αθώος που δεν το γνωρίζετε) και αν γίνει οποιαδήποτε καταγγελία θα βρούμε αμφότεροι το μπελά μας. Κυρίως όμως, σε αυτή την περίπτωση τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ παιδιά θα μείνουν αμόρφωτα.

    Γιατί, και εδώ είναι η ξεφτίλα της πλειοψηφίας του ελληνικού εκπαιδευτικού δυναμικού(δεν τσουβαλιάζουμε), στο σχολείο δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ. Λαμβάνουν σαν κύριοι τον μισθό των 1.000+ ευρώ για τρία σαραντάλεπτα την ημέρα!
    Και ας μη μιλήσουμε για τις 'εκπαιδευτικές' εκδρομές εντός και εκτός συνόρων σε μέρες εργάσιμες για τα υπόλοιπα κορόιδα, τους μηνιαίους περιπάτους, τις κλασικές πλέον καταλήψεις, τις 3μηνες διακοπές του καλοκαιριού, του Πάσχα, των Χριστουγέννων και και και... Πράγματι φοβερό επάγγελμα.

    Έγραψα και άλλα 2 σχόλια παραπάνω στις 2.15μμ και 2.05μμ και στο δεύτερο έπεσαν να με φάνε 2-3 βολεμένοι όταν είπα ότι θα γεμίσουν οι καφετέριες.
    Για ποιες λοιπόν ανυπόστατες κατηγορίες μιλάτε; Είσθε ή παριστάνετε τον αφελή;

    Και επειδή με προκαλείτε σας καλώ να αμφισβητήσετε τα παρακάτω μαθηματικά τα οποία πληρώνω από την τσέπη μου.
    Ένας 'ιδιαιτεράς' παίρνει 25(ή και 30!) ευρώ το μιαμισάωρο κάθε 2 φορές την εβδομάδα. Ένας ιδιαιτεράς έχει κατ'ελάχιστο 5 μαθητές. 2 φορές την εβδομάδα χ 25=50 ευρώ ο μαθητής χ 5 μαθητές=250 ευρώ την εβδομάδα! χ 4 εβδ.=1.000 ευρώ το μήνα το ΕΛΑΧΙΣΤΟ!
    Όποιος τολμά ας αμφισβητήσει το παραπάνω ελάχιστο και φυσικά αφορολόγητο ποσό.

    Ας μη κοροιδεύουμε λοιπόν εαυτούς. Δεν είναι κύριοι παραπαιδεία το φροντιστήριο. Παραπαιδία έχουν καταντήσει το σχολείο οι εργαζόμενοι σε αυτό εκπαιδευτικοί. Και μη μου μιλήσετε για το κράτος. Το κράτος έχει προφανώς βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση της παιδείας, αλλά ποιος κλάδος βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση στην Ελλάδα του 2015; Οπότε αφήστε το κράτος το οποίο εσείς αναδείξατε ούτως ή άλλως και κοιταχτείτε πρώτα στους καθρέπτες.

    Έχουμε ικανότατους εκπαιδευτικούς με μηδενικό όμως ήθος. Και αυτό γιατί οι ικανότητες τους εμφανίζονται επιλεκτικά και ως δια μαγείας στα ιδιαίτερα χρυσοπληρωμένα μαθήματα. Και αναφέρομαι πάντοτε στην πλειοψηφία και όχι στο σύνολο. Συμπερασματικά, πληρώνουμε τους εκπαιδευτικούς με 2 τσέπες. Με την μία τον νόμιμο μισθό τους και με την άλλη τα ιδιαίτερα. Ζούμε για να τους πληρώνουμε οπότε απευθύνω έκκληση τουλάχιστον να κρατούν χαμηλούς τους τόνους.
    ~@.@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ είσαι ο "χαμηλών τόνων" φωστήρας που επικαλέσθηκε τις σκανδιναβικές χώρες αλλά κάνεις γαργάρα ότι εκεί δεν κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες. Στην πόλη σου, υπάρχουν σχολεία που έκαναν μάθημα με ανώτερη θερμοκρασία τους 12-13 βαθμούς στις αίθουσες, ΠΡΙΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΥΑ. Εσύ φυσικά, βρήκες ευκαιρία να βγάλεις τα απωθημένα σου, με το φοβερό επιχείρημα ότι επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί κάνουν ιδιαίτερα (οι περισσότεροι πάντως ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ) πρέπει να τιμωρήσουμε στο σύνολό της τη σχολική κοινότητα να κάνει μάθημα σε κρύα σχολεία!!!

      ΜΕΝΩ ΑΦΩΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ...

      (φυσικά, κανένα σχόλιο για τις ευθύνες των πολιτικών που έριξαν την Πατρίδα μας σε αυτή την κρίση -ελπίζω να μην οφείλεται η παράλειψή σου στην αρχή που λέει ότι τα καλά σκυλιά δεν δαγκώνουν το χέρι που τα ταΐζει...)

      Διαγραφή
    2. Καλύτερα να βγάλεις τα εισαγωγικά από το ''χαμηλών τόνων'' και να τα βάλεις στο ''φωστήρας'' το οποίο αποτελεί δικό σου χαρακτηρισμό τον οποίο εγώ ουδέποτε επιδίωξα για το άτομο μου.
      Από 'κει και πέρα δεν κάνω γαργάρα τίποτα. Μίλησα και για τις τεράστιες ευθύνες των πολιτικών αλλά τόνισα ότι για να διορθωθούν οι πολιτικοί πρέπει να διορθωθούν πρώτα οι πολίτες. Εσύ αντίθετα παραβλέπεις συνειδητά το μεγαλύτερο τμήμα του σχολίου μου. Είναι πράγματι γεγονός επίσης ότι οι υποδομές είναι πολύ καλύτερες στις βόρειες χώρες. Το παραδέχομαι αφού αυτό θέλεις αν και είναι νομίζω προφανές. Χάνεις όμως, και ελπίζω όχι σκοπίμως, την ουσία του σχολίου μου. Γιατί όλες οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούν; Γιατί όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και φυσικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες εργάζονται κανονικά τις μέρες αυτές; Έχουν περισσότερη θέρμανση στο χώρο εργασίας τους; Ομολογώ ότι δεν μπορώ να το γνωρίζω σίγουρα, ίσως πράγματι τα σχολεία μας να έχουν λιγότερη θέρμανση από μία εφορεία για παράδειγμα, αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση η λύση είναι να κλείσουν;

      Μήπως καλύτερα να διεκδικήσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι καθηγητές και μαθητές τις υψηλότερες δαπάνες για θέρμανση στα σχολεία της περιοχής μας; Γιατί δεν το κάνουν; Εγώ τουλάχιστον δεν είδα ποτέ καμία ουσιώδη, σθεναρή διαμαρτυρία για το θέμα αυτό. Αν υπάρχει και μου διέφυγε σε παρακαλώ να μου τη γνωστοποιήσεις και δεσμεύομαι προκαταβολικά να ανακαλέσω το σχόλιο μου. Για να μη θυμηθούμε μιας και το ανέφερα και τις τραγικές σχολικές καταλήψεις με τα ανύπαρκτα επιχειρήματα που πλέον έχουν γίνει μόδα κάθε Σεπτέμβρη. Ιδού η ευκαιρία των μαθητών να διαδηλώσουν για το πετρέλαιο στα σχολεία τους. Το έκαναν ή έπιναν καφέ;

      Πες μου επίσης και κάτι άλλο. Στην περίπτωση που το κρύο συνεχιστεί ή γενικότερα σε περίπτωση που συνεχιζόταν και τα σχολεία ''έπρεπε'' να μείνουν κλειστά για αρκετές μέρες, οι χαμένες διδακτικές ώρες θα αναπληρώνονταν το καλοκαίρι για παράδειγμα όπως θα ήταν το φυσιολογικό;
      Ή μήπως τα συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών θα έσπευδαν να ανακοινώσουν με σθένος ότι κάτι τέτοιο θα ήταν ''απαράδεκτο'' και ''παράλογο''; Απάντησε μου.

      Έχουμε λοιπόν ως γεγονός τα κλειστά σχολεία σήμερα αλλά και αύριο παρακαλώ αν είδα καλά πριν λίγο! Ρωτώ λοιπόν. Οι χαμένες αυτές ώρες θα αναπληρωθούν ή κανείς δεν αγγίζει τις σχολικές διακοπές των καθηγητών στη χώρα αυτή;
      ~@.@

      Διαγραφή
  31. Οι καθηγητες και οι δασκαλοι επιτελουν πολυ μεγαλο εργο για να μορφωσουν τα παιδια.Αυτοι ξερουνε πως αντεχουν να κανουν μαθημα σε κρυες αιθουσες.Διοτι οταν δεν αναβουν τα καλοριφερ η αναβουν για πολυ λιγο και ολοι ειναι μεσα στην ταξη με τα μπουφαν και οι καθηγητες-δασκαλοι και οι μαθητες μπορει να κρυοσουν και να παρουν μετα περισσοτερες απουσιες και δεν μπορουν να συγκεντωθουν ευκολα.Μπραβο δημαρχε που τα εκλισες σημερα το πρωι εκανε πολυ κρυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.