Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για το κλείσιμο της κυνηγητικής περιόδου από παρέες κυνηγών στη Φλώρινα

Παραμερίζοντας τις ενδεχόμενες κυνηγετικές διαφορές που μπορεί να υπήρξαν μεταξύ τους, ομάδες τριχωτών θηραμάτων (λαγοκυνηγών, γουρουνοκυνηγών) συγκεντρώθηκαν και φέτος στο βουνό της Παπαδιάς όπου και τήρησαν την παράδοση, για το κλείσιμο της σεζόν.
Σε μια συμβολική ημέρα κυνηγιού, το πρωί της Κυριακή 18 Ιανουαρίου συναντήθηκε ομάδα 30 ατόμων στο βουνό όπου και απόλαυσαν την τελευταία ημέρα κυνηγιού και στη συνέχεια κατέληξαν στο Εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου της Τ.Κ. Σκοπού για ένα γλέντι που έμεινε αξέχαστο , καθώς υπήρχε πλούσιο φαγητό και άφθονο ποτό, καλή μουσική και ιδανικό περιβάλλον για ανταλλαγή απόψεων και σύσφιξη σχέσεων. Παράλληλα τελέστη και η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας όπου ειπώθηκαν εγκάρδιες ευχές για τη νέα χρονιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το κυνήγι έχει πολλαπλά οφέλη, είναι άθλημα υψηλής σημασίας αφού αποτελεί αιτία ανθρώπινων σχέσεων, είναι ισχυρό κίνητρο προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, βοηθά με την άσκηση στην καλή φυσική κατάσταση του ανθρώπου και καταπολεμά το άγχος. Τα διάφορα έργα που συχνά πραγματοποιούν οι κυνηγοί, πρακτικές θύρας κλπ. διαμορφώνουν μια νέα μορφή βελτιωμένου κυνηγιού. Αδιαμφισβήτητα το κυνήγι είναι αειφορική εκμετάλλευση ανανεώσιμου φυσικού πόρου των θηραματικών πληθυσμών και συμβάλλει καταλυτικά στο οικοσύστημα. Είναι επιτακτική ανάγκη της δυσαχθής εποχής, γεμάτη προβλήματα που βιώνουμε, να κατευθύνουμε τη νέα γενιά προς τη λατρεία της φύσης και χρειάζεται να γίνει ευρύτερα αντιληπτό από την κοινωνία και να αξιοποιηθεί, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νέων που είναι το μέλλον του κάθε τόπου.

Μάινος Δημήτρης, κυνηγός

8 σχόλια:

  1. Εκτός από το κλείσιμο της κυνηγετικής περιόδου έχουμε και το κλείσιμο της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας μέχρι τις 30 Ιανουαρίου! Αλλά με αυτό το θέμα δεν ασχολείται κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. kai ti theleis na kanoun oi kinigoi?poreia sthn plateia gia na epireasoyn thn apofash ?opws blepeis einai epinymh prospatheia kapoiou anthrwpou na proballei ayto to symban .Afou eisai anthwpos me anusixies tha einai poio eystoxo na kaneis thn dikh soy prospatheia gia to thema kai na mhn bgazeis eirwnia poy den odhgei pouthena.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν μου αρέσει το κυνήγι αλλα δυστυχώς είναι στο ένστικτο του διποδου ζώου...απλά αφού δεν τους το απαγορεύουν ας το κάνουν με μετρο και όχι να πυροβολούν αλεπούδες κουνάβια γκουγκουφκες και ότι άλλο κινείτε....

      Διαγραφή
  3. Λουμπεναριό με δολοφονικά ένστικτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διακρίνω να θέλουν να πείσουν τον κόσμο για κάτι τα παιδιά.Κάνανε κάτι οργανωμένο και όμορφο και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια , απο ΄κει και πέρα το κυνήγι είναι ένα άθλημα απο Αρχαιοτάτων χρόνων που έχει περάσει απο γενιά σε γενιά και άκρος αποδεκτό εδώ και χρόνια .Αν εσείς θεωρείτε σωστό με την όποια ευκαιρία να βγάλετε ''χολή'' σε όποιον κάνει μια προσπάθεια, μεγιά σας με χαρά σας. Θα ήταν καλύτερα όμως ν΄ασχολείστε με τα τόσα προβλήματα που υπάρχουν και όχι μ ε τους κυνηγούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη Φλώρινα έχει και μπαλέτο, να πας εσύ του 12κ 28.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.