Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σάρωσαν τα πιτσιρίκια!!!

Ξεκίνησε με το δεξί ο «Μαραθώνιος» των Εθνικών Πρωταθλημάτων 2015 με το ξίφος ασκήσεως αγοριών – κοριτσιών -13 χρονών.
Και η «Αρχή» ήταν πραγματικός θρίαμβος για τα αγόρια και τα κορίτσια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.
Κρατηθείτε: Χρυσό μετάλλιο για την Ομάδα των Αγοριών – Ασημένιο Μετάλλιο για την Ομάδα των Κοριτσιών – Χάλκινο Μετάλλιο για τον Δημήτρη Μοσχόπουλο στο Ατομικό!
Αναλυτικότερα, στα ατομικά των αγοριών συμμετείχαν 79 αθλητές με τον Δημήτρη Μοσχόπουλο, αν και με 5 ράμματα στο γόνατο, σήκωσε την σημαία του Ο.ΞΙ.Φ. ψηλά κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο ομαδικό οι Μοσχόπουλος, Κατικαρίδης, Σαχινίδης και Κούλης κατέκτησαν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στέλνοντας όλους μας στα ουράνια. Στον τελικό νίκησαν τον Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω (45-39)
Στα κορίτσια οι Αλεξιάδου, Βαμβακά, Αδάμ και Δογούλη έφθασαν στον Τελικό. Έπαιξαν στα ίσα τον Μεσσαρά (Κρήτη) από τον οποίο έχασαν 37-45 κατακτώντας το Ασημένιο Μετάλλιο.
«Ήταν όλα τα παιδιά, πραγματικά υπέροχα» δήλωσε ο Προπονητής Στάθης Γεροσίδερης. «Δούλεψαν σκληρά και κόποι τους ανταμείφθηκαν. Μπράβο τους! Είμαι πολύ περήφανος για τα κατορθώματά τους!».
Το επόμενο σαββατοκύριακο, και πάλι στο ΟΑΚΑ το πρωτάθλημα -13 ολοκληρώνεται με το ξίφος μονομαχίας αγοριών – κοριτσιών.
«Χαμηλά» έμειναν Στέργιος και Νικόλας Τσώκας στην κατάταξη του δυνατότερου Παγκοσμίου Κυπέλλου -20 το περασμένο Σάββατο στην Βασιλεία της Ελβετίας. Ο Στέργιος με 2 νίκες στον προκριματικό όμιλο και ο Νίκολας με 1 νίκη δεν κατάφεραν να «περάσουν» στην φάση των νόκ άουτ. (166ος και 186ος αντίστοιχα σε 224 συμμετοχές).
Τέλος, σε συνάντησή τους με τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη στελέχη του Ο.ΞΙ.Φ. «έβαλαν μπρός τις μηχανές» του 9ου Καλοκαιρινού Κάμπ Ξιφασκίας. Είχαν, δε, την ευκαιρία να κάνουν μια πλήρη παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Ομίλου στην δημοσιογράφο Barbara Hardinghaus η οποία, θα αφιερώσει κάποιες από τις σελίδες του γερμανικού περιοδικού SPIEGEL στην Πρέσπα.

Από το Δ.Σ.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.