Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Κυνηγόσκυλα σκότωσαν γατάκια μέσα σε αυλή!

Κυνηγόσκυλα εισέβαλλαν σήμερα το πρωί σε αυλή οικίας, στο δρόμο Φλώρινας – Σκοπιάς, σκοτώνοντας δύο μικρά γατάκια, τα οποία κοιμόντουσαν.
Οι ιδιοκτήτες της οικίας προσπάθησαν να απομακρύνουν τα σκυλιά, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, και το θλιβερό αποτέλεσμα φαίνεται στις φωτογραφίες που μας έστειλαν.
Τα συγκεκριμένα σκυλιά έφεραν λουράκι στο λαιμό και δεν ήταν αδέσποτα. Για το συμβάν μάλιστα ειδοποιήθηκε άμεσα η Θηροφυλακή.

13 σχόλια:

  1. Δείτε που φτάσαμε!Πραγματικά ό,τι πιο άχρηστη είδηση έχει ανεβεί στη Ν.Φ. .Αλλά βέβαια οι δήθεν φιλόζωοι που πληρώνονται και δεν μιλάνε.Τα γατάκια μας πείραξαν.Όταν στον περιφραγμένο χώρο του Σταυρού είχαν αφήσει σκόπιμα κυνηγόσκυλα και δεν υπάρχουν πλέον πολλά αγριογούρουνα και ζαρκάδια δεν έγινε καθόλου θέμα.Άρα οι ψευτοφιλόζωοι αφού δεν ενδιαφέρθηκαν για αυτό στην πραγματικότητα μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως φιλόσκυλοι και φιλόγατοι.Αρα ας μην το παίζουν ότι είναι κάποιοι που τάχα ενδιαφέρονται για τα ζώα τα οποία σκοτώνουν με ευκολία για να τα τρώνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ αναγνώστη, το αν είναι άχρηστη ή όχι μια είδηση, άσε τον κόσμο να το κρίνει... Το δείτε που φτάσαμε τι ακριβώς σημαίνει; Είναι για σας κατάντια; Η συγκεκριμένη είδηση, ξέρετε, δε βγήκε από το μυαλό μας ούτε και μας την έστειλαν φιλόζωοι ή μη. Μια οικογένεια που φρόντιζε αυτά τα γατάκια ένοιωσε την ανάγκη να το δημοσιεύσει για πρακτικούς, αλλά και συναισθηματικούς λόγους. Εσείς, γιατί θιχτήκατε όμως;

      Διαγραφή
    2. Βασικά τη λέξη κατάντια δεν την έθεσα σωστά και ήταν φταίξιμό μου.
      Αυτό που εννοώ έχει να κάνει ότι καθώς ανέβηκε μια τέτοια είδηση καλό θα ήταν να υπήρχε μια ανάρτηση σχετικά με την αδιαφορία των φιλόζωων με το περιστατικό ότι στο Σταυρό δεν κινητοποιήθηκαν έτσι ώστε να δραστηριοποιηθούν καλύτερα.

      Διαγραφή
    3. Στο συγκεκριμένο έχετε απόλυτο δίκιο... και αυτό το περιστατικό που αναφέρουμε έγινε κάτω από το Σταυρό...

      Διαγραφή
    4. καλά μιλάμε η περίφραξη στον Στάυρό μόνο ....διακοσμητικό στοιχείο έχει καταντήσει. Εκτός του ότι μέσα δεν υπάρχουν ελάφια η αγριόχοιροι έχασε πλέον την σημασία της η επιγραφή εκτροφείο προστασίας αγρίων θηραμάτων . Ήμουν ίσως και δύο άλλοι που πρώτοι αν θυμάμαι καλά το 2010 είχαμε ενημερώσει την μαζική εξολόθρευση από λαθροκυνηγούς ελαφιών και αγριόχοιρων . Δεν ξέρω ποιοι είναι οι αρμόδιοι αλλα πλέον ο περιφραγμένος χώρος με την σκουριασμένη περίφραξη στον Σταυρό γεμάτη τρύπες και μπαλώματα δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης . Σε τελική ανάλυση περιφέρεια και Δήμος να καταργήσουν το περιφραγμένο χώρο και να είναι προσβάσιμος στον καθένα. Επίσης η σιδερένια πόρτα κάτω από την Αγία Κυριακή πρέπει να καταργηθεί . Για το συγκεκριμένο λυπηρό γεγονός οι ιδιοκτήτες των γατιών και η θηροφυλακή πρέπει πρώτιστα να ψάξουν και να συλληφθεί ο ιδιοκτήτης των κυνηγετικών σκυλιών ακόμη και με την συνδρομή του κυνηγετικου συλλόγου. Τα ζώα εν προκειμένω τα κυνηγόσκυλα δεν είναι το πρόβλημα ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .

      Διαγραφή
    5. και κάτι τελευταίο ..όταν ενημερώνεται για ότιδήποτε συμβαίνει στον Σταυρό η δασική υπηρεσία" να μην "σφυρίζει αδιάφορα γιατί όταν γινόταν η εξολόθρευση των ελαφιών - αγριόχοιρων από λαθροκυνηγούς πρίν κάτι χρόνια οργανωμένος σύλλογος φιλόζωος ούτε κάν στα χαρτιά υπήρχε αγαπητε-τη 3.36 ούτε ο σύλλογος φιλόζωων είναι υποκατάστατο όργανο δημόσιων υπηρεσιών του Δήμου της Περιφέρειας, της Θηροφυλακής η της Αστυνομίας...

      Διαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ ,ΕΣΥ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ "ΑΧΡΗΣΤΗ"ΣΟΥ ΤΟΝΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΕΠΑΙΖΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΡΙΚΤΑ!!ΤΑ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΑΠ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ,ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΓΥΡΕΥΑΝ ΣΕ ΠΥΚΝΟΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ?ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ!ΤΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ ΤΟΥ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΟΙΚΟΣΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΡΗΜΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΜΟΛΥΜΕΝΑ ΜΕ ΛΟΥΡΑΚΙ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ Ε ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω σάν σχόλιο να θέσω μία ερώτηση

    -Γιατί ο/η καταγγέλνων δεν έβγαλε φωτογραφίες τα κυνηγόσκυλα που έκαναν το τόσο κακό στα γατάκια του ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΌ ΠΟΥ ΜΠΉΚΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΆ ΉΤΑΝ Η ΠΌΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΉ????
    ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΛΥΣΣΑΣΜΈΝΑ!!!!!!
    ΕΚΚΡΕΜΟΎΝ ΔΊΚΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΊΑ ΝΑ ΔΩ ΠΌΣΟΙ ΣΚΥΛΌΦΙΛΟΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΌΝ ΣΤΗΝ ΑΘΏΩΣΗ ΤΟΥΣ!!!!! ΓΙΑΤΊ ΜΈΧΡΙ ΤΏΡΑ ΌΛΟΙ ΑΘΩΏΝΟΝΤΑΙ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΓΡΑΦΙΚΕ;; ΣΊΓΟΥΡΑ ΦΤΑΊΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ. ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΚΥΝΉΓΙ ΜΑΓΙΣΣΏΝ.

      Διαγραφή
  5. Και τα « αδέσποτα » έχουν λουράκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αυλή οριοθετεί το οικόπεδο - ιδιοκτησία. Ότι υπάρχει μέσα στην αυλή πρέπει να προστατεύεται με περίφραξη και με το κλείσιμο της αυλόπορτας, όπως προστατεύεται το περιεχόμενο του σπιτιού με το κλείσιμο της πόρτας. Δυστυχώς, το λουράκι στα σκυλιά δεν σημαίνει ότι ανήκουν σε κάποιον. Σημαίνει - μάλλον - ότι ανήκαν σε κάποιον ο οποίος τα απελευθέρωσε όταν αυτά μεγάλωσαν και δεν ήταν κατάλληλα για "παιχνίδι" των παιδιών του. Ένα θέμα - πρόβλημα πολυσυζητημένο που - δυστυχώς - δεν μας τιμά ως κοινωνία. Όλοι έχουμε μερίδιο της ευθύνης, αλλά η λύση δεν θα προκύψει ούτε με την μετάθεση ευθυνών, ούτε επιρρίπτοντας ευθύνες σε όποιον (κατά την υποκειμενική μας άποψη) θεωρούμε υπεύθυνο. Εάν κλείνουμε τις αυλόπορτες, εάν οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν τους αφήνουν ελεύθερους, αλλά τους βγάζουν βόλτα οι ίδιοι ώστε να τους ελέγχουν, αν οι καθ' ύλην αρμόδιες οργανώσεις ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, αν οι αρχές κάνουν αυτό που κάνουν όλες οι αντίστοιχες δημόσιες υπηρεσίες σε όλες τις πραγματικά πολιτισμένες χώρες, δε θα έχουμε τέτοια προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.