Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Γιατί πρέπει να φταίει πάντα η τροχαία;

Οι αστυφύλακες βεβαιώνουν παραβάσεις σε υπερπολυτελή και όχι αυτοκίνητα χωρίς εξαιρέσεις… Εύγε!!!

Κάθε πεζόδρομος έχει ένα και μοναδικό στόχο, την ελεύθερη και ακίνδυνη διάβαση των πεζών… εάν γίνει κατανοητό από τους οδηγούς θα πάψουν να μπαίνουν με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο εκεί όπου περπατούν μικρά παιδιά και κυρίες με παιδικά καρότσια, εκεί όπου ο κάθε διαβάτης περπατά αμέριμνα διότι γνωρίζει ή τουλάχιστον πιστεύει ότι δεν κυκλοφορούν ι.χ.
Εάν βάλουν οι οδηγοί ένα στόχο και αποφεύγουν να μπαίνουν με το αυτοκίνητο τους θα τους δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουν και λίγο, και ως γνωστό το περπάτημα κάνει καλό στη υγεία αλλά και στην τσέπη μας.
Στους πεζόδρομους και τις πλατείες όπου απαγορεύονται τα οχήματα δεν έγινε από τον νομοθέτη να δυσκολέψει την ζωή των αυτοκινητιστών, αντίθετα να διαφυλάξει την ασφάλεια των πεζών, κάτι που οφείλουμε όλοι εμείς οι οδηγοί να το σεβαστούμε, έτσι δεν θα βρεθούμε στην δύσκολη θέση να πληρώνουμε προστύμματα σε μια εποχή που τα χρήματα είναι δυσεύρετα και δεν περισσεύουν σχεδόν σε κανέναν.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

25 σχόλια:

  1. ΗΛΙΑΔΗΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. απλα απο πισω απο τον αστυνομικο ειναι παρκαρισμενο και ενα μηχανακι (και αυτο στον πεζοδρομο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παιδια γραφτε τους αλυπητα μαζι σας ειμαστε,αυτοι που παρκαρουν κ το βαζουν οπου γουσταρουν θα πλερωνουν που λενε........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που να παρκαρουν; Παντου παρκα φτιαξανε αναγκαζεται ο κοσμος κ παρκαρει εκει κ αυτοι σαν τα κορακια πεφτουν για να γραψουν κοσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα μοναδικά πάρκνγκ στο κέντρο της πόλης είναι στο κτήριο της πρ.νομαρχίας και ένα ιδιωτικής επιχείρησης κοντα στο Α Δημοτικό σχολείο στο ποτάμι.Στο πρώτο η στάθμευση είναι δωρεάν και στο δεύτερο είναι "με την ώρα" ¨Οσοι θέλουν διαλέγουν και σταθμεύουν. Δωρεάν? η με την..."ώρα"? Για τα άτομα με αναπηρίες ο Δήμος έχει προβλέψει συγκεκριμένους χώρους μα δυστυχώς διπλοπαρκάρουν άλλοι ....μπροστά . ¨Όλα αρχίζουν και τελειώνουν σε εμάς τους Δημότες είτε οδηγούς είτε πεζούς. Αν δεν σταθμεύουμε σωστά δεν θα σταθμεύει σωστά κανένας . Τότε και ένα στρατό από άνδρες στην τροχαία να έχουμε στην Φλώρινα και πάλι το πρόβλημα της στάθμευσης των τροχοφόρων στην πόλη ειδικά στο κέντρο θα συνεχίζεται....

      Διαγραφή
  5. Το πρόβλημα με τους αστυνομικούς είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Συμπεριφέρονται σαν απόλυτοι άρχοντες της πολιτείας και νομίζουν πως έχουν την απόλυτη δικαιοδοσία πάνω στους πολίτες. Καλά κάνουν και "γράφουν" τους παραβάτες, αλλά πάντα θα έπρεπε να έχουν κατά νου ότι απευθύνονται σε ανθρώπους, οι οποίοι αξίζουν τουλάχιστον σεβασμό. Αντίστοιχη κατηγορία αποτελούν και οι επ.οπ. στο στρατό και γενικότερα οι κατώτατοι σε όλα τα σώματα ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η παρατήρηση. Ο πολίτης δεν έχει αντίρρηση ως προς την εφαρμογή του νόμου. Αυτό που δεν ανεχεται ειναι οι απρεπεις συμπεριφορές. Εχω την εντύπωση όμως οτι οποιοσδήποτε κρατικός λειτουργός - υπάλληλος που γνωρίζει καλά την δουλειά του δεν έχει κανέναν λόγο να συμπεριφερθεί απρεπώς σε κανέναν. Αντίθετα, η όποια έλλειψη κατάρτισης καλύπτεται με ''σκόνη'' που τεχνηέντως σηκώνουν με την συμπεριφορά τους .... οι ελλειπείς...

      Διαγραφή
  6. Οι αστυνόμοι κάνουν ότι μπορούν όμως το χάλι είναι του δήμου φλωρινας και ευθυνετε για την κατασταση μπάχαλο στον πεζοδρομο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ;;;; Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

      Διαγραφή
  7. Giati vlepoun mono oti tous simferei einai tis modas orismena atoma sthn florina gnosta pou den exoun valei kranos pote k omos kikloforoun anenoxlitoi.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά το υπερπολυτελές αυτοκίνητο!!!!!
    Γεμίσαμε Γερμανικές σκουριές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κατά την ταπεινή μου άποψη όλοι φταίνε. Η συμπεριφορά των πολιτών, σαφώς όχι όλων, είναι καφριλίκι. Σε μια πόλη σαν τη Φλώρινα που ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητο το αυτοκίνητο για να κάνεις τις περισσότερες δουλειές σου, πρέπει να παρκάρουν ακριβώς μπροστά από το σημείο προορισμού, λες και θα αποκολληθούν τα επίμαχα σημεία του σώματός τους και θα πέσουν στο δρόμο, αν περπατήσουν μερικά μέτρα. Πάρτε π.χ. το χώρο στάθμευσης του Λιδλ που δεν υπολείπεται σε κανένα σημείο από τα αντίστοιχα παρκινγκ Η.Π.Α., Καναδά, Γερμανίας. Μονίμως είναι παρκαρισμένα τα αυτοκίνητα των αριστοκρατών συμπολιτών μου Λερίντσι μπροστά από το κτίριο. Αν είναι εκεί κατειλημμένος ο χώρος, αμέσως δεξιά στο αδιαγράμμητο της πρώτης σειράς δυσκολεύοντας και στις δύο περιπτώσεις στους ελιγμούς τους χαζούς λοιπούς συμπολίτες μας που έχουν ευρωπαϊκή αντίληψη, υπάρχουν και τέτοιοι. Χώροι στάθμευσης κανονικοί ελεύθεροι; Εκατοντάδες. Και αυτά εν αιθρία. Όχι να πεις βρέχει να μη τους βραχούνε στους καημένους. Από την άλλη απέναντι από τη Χαρούλα (περίπτερο Γιάννη Άρτη. και Παύλου Μελά). μονίμως παρκαρισμένα υπερπολυτελή 4Χ4 των θαμώνων των καφενείων και 2πλοκάμπινα υπερπολυτελή αγροτικά. Ακριβώς πάνω στη διαγράμμιση της διάβασης των πεζοπόρων τμημάτων και ανάμεσα στα δύο κολονάκια με το σήμα διάβαση πεζοπόρων τμημάτων. Στατιστικά κάθε 40 λεπτά περνάν από εκεί αυτοκίνητα αστυνομίας και στρίβουν στη Π. Μελά. Πέρα Βρέχει. Και μετά αν πει η Μέρκελ όταν, με το όπως το βλέπει ο καθένας, έλθει στη Φλώρινα ότι είμαστε Κάφροι εμείς θα λέμε είσε Ούνος Γότθος Βησιγότθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κανείς σας όμως δεν γράφει για την υπερβολή της τροχαίας Φλώρινας με τις κλήσεις. Πουθενά αλλού δεν συμβαίνει αυτό. Χάσατε την ουσία.. ότι δηλαδή οι κλήσεις που έχει δώσει η τροχαία Φλώρινας.. εάν τις έβαζες την μια δίπλα στην άλλη.. σίγουρα θα έφταναν σε κάποιον εξωπλανήτη στο αχανές σύμπαν. Έτσι είναι όμως στη Φλώρινα..
    Αλλού η θάλασσα.. αλλού το πλοίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΕΝΑ ΧΑΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΧΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΑΡΕΛΑ.

      Διαγραφή
  11. Γειά σου ρε Τέο αλάνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η φωτογραφία από πότε είναι; Γιατί και ο καιρός είναι καλός και το la casa είναι ανοιχτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κατανοητο το να γραφουν αλλα...ΟΤΑΝ μεριμνησει ο Δημος να φτιαξει ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ χωρους σταθμευσης...αλλα αντι για αυτο εχουν φροντισει να γεμισουν την πολη παρκακια,περβαζια,κολονακια...μηπως ο νεος δημαρχος εχει αναγκη ενισχυσης των οικονομικων του δημου και βγηκαν τα "παιδια" στην γυρα; (γιατι ως γνωστο τα εσοδα απο τις κλησεις τουλαχιστον για σταθμευση πανε υπερ των δημων) μηπως πρωτα οι κυριοι τροχαιοι πρεπει να φροντισουν για την ασφαλεια στους δρομους και οχι να κρυβονται σε γωνιες και θαμνους για να σταυρωσουν καθε ατυχο οδηγο; και μηπως πρεπει να μην κανουν διακρισεις (μηχανακια, οχηματα γνωστων κτλ) αλλα και να φροντιζουν να μην σταθμευουν τοσο αυτοι οσο και αλλα υπηρεσιακα οχηματα παρανομα; (η στροφη στην αρχη του πεζοδρομου δεν ειναι το πιο νομιμο σημειο ακομα και αν το πληρωμα ειναι διπλα στο περιπολικο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΗΛΙΑΔΗ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. parakalo tous anagnostes na doyn kai na akousoyn sto youtube to tragoudi oi mpatsoi .diaxroniko xwris logokrisia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαλλον για α ποτυχων ειδικος φρουρος μου ακουγεσαι

      Διαγραφή
  16. κύριε Ηλιάδη παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις διάφορες αναφορές σας. Στην πλειοψήφια της θεματολογίας σας επικεντρώνεστε σε θέματα ποιότητας διαβίωσης των ανθρώπων στην πόλη. Θα ήθελα να υπενθιμήσω τόσο σε εσάς όσο και στους άλλους που ασχολούντε με την δημοσιογραφία η ...σχολιάζουν να στρέψουν τις προσοχής τους και στα ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ χωριά μας. Ο Δήμος Φλώρινας ΔΕΝ είναι μόνο η πόλη .Είναι και οι συνθήκες στις οποίες ζούν οι συνδημότες στα χωριά του Δήμου όπως η περιοχή Μελίτης -Κλεινών -Περάσματος . Ο Δήμος ξεκινά από τα Αλωνα και φτάνει στην Αγία Παρασκευή Από τον Κάυκασο μέχρι την Κολχική Από την Δροσοπηγή μέχρι την Σιταριά την Βεύη τον Σκοπό. Κι εκεί ζούνε άνθρωποι κι εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κι εκεί υπάρχουν δημότες.Σάν δημοσιογράφος θα επιθυμούσα τακτικότερα να προβάλετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν . Και κάτι τελευταίο Ο ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ δεν αρχίΖει και τελειώνει στον πεζόδρομο στην λαική αγορά Τα προβλήματα των δημοτών δεν αρχίζουν στις προεκλογικές περιοδίες ούτε και τελειώνουν την ημέρα των αποτελεσμάτων των εκλογών. Οι κάτοικοι στα χωριά σας παρακολουθούν εξίσου με το ίδιο ενδιαφέρον με της πόλης. Επιτέλους θυμηθήτε κάποτε και τα προβλήματα των χωριών του Δήμου Φλώρινας. ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ είναι κι αυτές.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλιάδη δεν έγραψες καμιά φορά ότι στο χωριό σου οι βρύσες τρέχουν λασπόνερα και σιγουριά. Αν μπορείς διέψευσε το .

      Διαγραφή
  17. Υπόψη σχολιαστή: 21 Οκτωβρίου 2014 - 7:06 μ.μ.
    Έχετε απόλυτο δίκαιο! Η παρατήρηση σας ορθή, δεσμεύουμε να συμβάλλω στην ανάδειξη των ¨προβλημάτων¨ στις τοπικές κοινωνίες με απώτερο σκοπό την αρμονική λύση από το μέρος του Δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΗΛΙΑΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΟΙ ΒΡΥΣΕΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΒΡΟΜΟΝΕΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΨΟΦΙΟ ΚΟΡΙΟ;; ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΣ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εάν βάλουν οι οδηγοί ένα στόχο και αποφεύγουν να μπαίνουν με το αυτοκίνητο τους θα τους δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουν και λίγο, και ως γνωστό το περπάτημα κάνει καλό στη υγεία αλλά και στην τσέπη μας.

    Συμβουλες για...μικρα παιδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.