Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Δυναμικό «παρών» της Φλώρινας στο νυχτερινό ημιμαραθώνιο και στα 5.000 m

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 η Θεσσαλονίκη ήταν η πόλη του Αθλητισμού. Ο μεγάλος διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος και τα 5.000 μ. συγκέντρωσαν 15.000 δρομείς από παντού σε μια μεγάλη γιορτή για όλους. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον «Μ.Ε.Α.Σ. Τρίτων» υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. - HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».
Η Φλώρινα δε θα μπορούσε να λείπει. Δυναμικό παρόν από πολλούς δρομείς και στον Ημιμαραθώνιο που έγινε το απόγευμα και στα 5.000 μ. που έγιναν το βράδυ είχαμε από την περιοχή μας. Άλλωστε κάθε χρόνο η περιοχή μας εκπροσωπείται από αρκετούς αθλητές και αθλήτριες.

Στον Ημιμαραθώνιο:
Νικητής αναδείχθηκε ο Δήμος Μαγγίνας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με χρόνο 1 ώρα 10:54, ενώ δεύτερος ήταν ο Θεόδωρος Αναγνώστου της Εθνικής Ελλάδας (1 ώρα 11:41) και τρίτος ο Γιώργος Χατζηγιάννης του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας (1 ώρα 12:36).
Στην κατηγορία των γυναικών θριάμβευσε η Σοφία Ρήγα του Ελ. Βενιζέλου Χανίων (1 ώρα 17:42), που άφησε πίσω της την περσινή νικήτρια Μάγδα Γαζέα της Α.Γ.Ε. Ζακύνθου (1 ώρα 18:35), ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Ουρανία Ρεμπούλη της Εθνικής Ελλάδας (1 ώρα 19:59).
Στον Ημιμαραθώνιο αγωνίστηκε και η παλιά πρωταθλήτρια της Κωπηλασίας με καταγωγή από τη Φλώρινα, Μαρία Σακελλαρίδου που είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Στα 5.000 μ.
Την αψίδα του τερματισμού στο Λευκό Πύργο πέρασε πρώτος ο Ιάσονας Ιωαννίδης της ΓΕΑ Τρικάλων με νέο ρεκόρ αγώνων (14:56) και τον ακολούθησαν στο βάθρο ο Χριστόφορος Πρωτόπαπας του Γ.Σ. Παγκύπρια (15:17) και ο προπέρσινος νικητής Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής (15:24).
Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Μαργαρίτα Ντίνα του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (18:54), με δεύτερη την Ελένη Λευκοπούλου της ΑΕΚ (19:17) και τρίτη την Παρασκευή Θρασυβούλου, που έτρεξε με την «Πνοή Ελπίδας» (19:20).
Τις επευφημίες των χιλιάδων συγκεντρωμένων θεατών κέρδισαν πολλοί ακόμη από τους δρομείς για την προσπάθειά τους. Στον Ημιμαραθώνιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Ολυμπιονίκης της τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση και οι Παραολυμπιονίκες Αλέξανδρος Ταξιλδάρης και Μάκης Καλαράς της ομάδας «Περπατώ» με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια, ενώ στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ. πήραν μέρος οι Ολυμπιονίκες του στίβου Βούλα Πατουλίδου και Πηγή Δεβετζή, ο Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Κουρκουρίκης, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ποδηλασίας Γιάννης Ταμουρίδης, οι πρωταθλητές του στίβου Ολυμπία Πετσούδη, η οποία έτρεξε σπρώχνοντας το καρότσι της νεογέννητης κόρης της, Μιχάλης Δαρδανελιώτης και Ηρώ Πιντή, καθώς και η Παραολυμπιονίκης Στέλλα Σμαραγδή.

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία των αγώνων, λεπτομέρειες και πλάνα στην επίσημη ιστοσελίδα της σπουδαίας διοργάνωσης:
http://www.thessalonikihalfmarathon.org (μπορείτε να βρείτε και το όνομά σας αν αγωνιστήκατε).

4 σχόλια:

  1. ο Ψαράς δεν έτρεξε???????
    Δεν αναφέρεται πουθενά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλη μια αδιάφορη ΄μαζικη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης με την υπογραφή Μπουτάρη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ημιμαραθώνιος έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια και πριν τον Μπουτάρη. Αλλά που να το γνωρίζεις εσύ; Ο Αθλητισμός και η χαρά που νιώθει κάποιος όταν τρέχει δεν είναι αδιαφορία. Αν εσύ αδιαφορείς για τον αθλητισμό, μάλλον είναι η δική σου άποψη και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε έτρεξε ο ψαρας και με πολυ καλο χρόνο 1ωρα και 24 λεπτα χρόνος που θα ζήλευε κάθε ερασιτέχνης δρομεας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.