Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο

Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Άνοιξη Μουσικής 2014” που διοργανώνει, σας προσκαλεί στο ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο με τον Χρήστο Λενούτσο Πιανίστα - Καθηγητή του Ωδείου και τον Δημήτρη Καραμανώλη Βιολονίστα με έργα E. Grieg, I. Stravinsky.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 - Ώρα 8:30 μ.μ. στην αίθουσα “Θ.Αγγελόπουλος” του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας

Καραμανώλης Δημήτρης
Ο Δημήτρης Καραμανώλης γεννήθηκε στη Λάρισα.
Παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα βιολιού με τον Αιμίλιο Χανδράκη και στη συνέχεια με τον καθηγητή Στέφαν Λαέτσου.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσ/νίκης στην τάξη της Ντάνης Δoσίου, όπου αποφοίτησε το 1994 παίρνοντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί.
Παράλληλα σπούδασε μουσικολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσ/νίκης.
Υπήρξε μέλος της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Θεσ/νίκης καθώς και της Κρατικής ορχήστρας Θεσ/νίκης, ενώ εδώ και χρόνια είναι μέλος της ορχήστρας του Δήμου Λαρισαίων.
Παρακολούθησε σεμινάρια μουσικής δωματίου με τον Γιώργο Χατζηνίκο και βιολιού με τους Lukas David και Mincho Minchev.
Διδάσκει μουσική στην Πρωτοβάθμεια Εκπαίδευση και βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.

Χρήστος Λενούτσος
Γεννήθηκε στη Λάρισα. Διπλωματούχος με διάκριση του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Αριάδνης Καλλιάζη & Ανώτερα Θεωρητικά με τον Γιάννη Τσανακά.
Συνεχίζει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Μουσικής & Εικαστικών Τεχνών του Graz Αυστρίας στο σολιστικό τμήμα πιάνου σπουδάζοντας με τους Doris Wolf-Blumauer & Elza Kolodin. Αποφοίτησε με τον τίτλο ΄΄Magister der Kuenste ( Master of Art)”.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, του απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο ΄΄Ελένη Μυκονίου΄΄ από την Ακαδημία Αθηνών.
Έχει λάβει υποτροφίες του ιδρύματος ΄΄Τζίνα Μπαχάουερ΄΄, του υπουργείου ΄΄Επιστημών & ερευνών Αυστρίας’’ καθώς και του κοινωφελούς ιδρύματος ΄΄Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης΄΄.
Οι μέχρι τώρα καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν πολλά ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και Αυστρία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την συμφωνική ορχήστρα του Ιασίου της Ρουμανίας, με την συμφωνική ορχήστρα του Νις Σερβίας καθώς και με την συμφωνική ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.
Επίσης είναι μέλος του συνόλου PIANDAEMONIUM (6 πιάνα-12 πιανίστες) με το οποίο εμφανίστηκε στο μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης.
Παρακολούθησε σεμινάρια σαν ενεργό μέλος με τους Lazar Bermann, Κατερίνα Πολυζωίδου- Σουρβάλη, Lev Vlassenko, Rudolf Kehrer, Bernard Ringeisen, Patrick Cohen και Malkom Bilson.
Διδάσκει πιάνο στο Σύγχρονο ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό ωδείο Λάρισας και στο ωδείο Φλώρινας. Από το 1999-2012 δίδαξε πιάνο στο τμήμα μουσικής επιστήμης και τέχνης του πανεπιστημίου Μακεδονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.