Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Επιστολή του Ε.Κ.Φ. στον υπουργό Παιδείας

Κύριε Υπουργέ
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωστοποιεί την αντίθεση του στην απόφαση σας να επιτάξετε τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η δυνατότητα της απεργιακής συμμετοχής είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε έλληνα πολίτη αφού αυτό επιτρέπει το σύνταγμα της χώρας.
Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποφασίσατε το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τα θέματα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ενδεχόμενος θα μπορούσαν να τύχουν θετικής αντιμετώπισης τόσο από το σύνολο των πολιτών της χώρας, αλλά και από τους ίδιους τους καθηγητές, οι οποίοι επιτελούν ένα ιδιαιτέρα σημαντικό λειτούργημα στη διαπαιδαγώγηση και τη γνώση των νέων.

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και ενδεχομένως οι περικοπές από την εφαρμογή του μνημονίου είναι σημαντικές σε όλα τα επίπεδα. Είναι όμως αδιανόητο να γίνονται περικοπές σε περιοχές που οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες και έχουν άμεσες επιπτώσεις στην υγεία όλων των μαθητών, από τη μη χορήγηση των απαραιτήτων ποσοτήτων πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων.

Επίσης ο εξορθολογισμός των αναπληρωτών ενδεχομένως θα έβρισκε σύμφωνη και την εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά η κατάργηση των θέσεων αυτών και η αναπλήρωση των κενών με σύμπτυξη των μαθητών σε αίθουσες διδασκαλίας 30 και πλέον μαθητών, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει η διδασκαλία να γίνετε με συνθήκες που δεν θα μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές, για να κατανοήσουν τα μαθήματα που διδάσκονται από τη «ΔΩΡΕΑΝ» εκπαίδευση των μαθητών της ελληνικής πολιτείας.

Η πρόσθετη ενισχυτική διδασκαλία είναι απαραίτητο στοιχείο, που θα πρέπει να τύχει άμεσης εφαρμογής διότι όπως γνωρίζετε πολύ καλά δεν υπάρχουν πλέον δυνατότητες για επιπρόσθετες δαπάνες σε κανένα οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ζητούμε να επανεξετάσετε τις αλλαγές που έχετε ανακοινώσει οι οποίες δημιουργούν τριτοκοσμικές καταστάσεις στην εκπαίδευση των νέων μας.

ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ

4 σχόλια:

  1. Καλά τα λέτε κ.Μπίρο,πότε θα πληρωθούμε τα λεφτά μας από το πρόγραμμα 5μηνης απασχόλησης ενώ έχει τελειώσει απο το Μάρτιο θα μας το πείτε???ΈΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ Ε.Κ.Φ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ ΚΑΡΕΤΑ -ΚΑΡΕΤΑ.... ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΗΣΟΥΝ. ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΑ. ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΕ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ?ΕΙΠΑΜΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΩΣΑΝΕ 50 ΕΥΡΩ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΚΑΙ 150 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΦΛΕΒΑΡΗ....ΤΟ ΛΕΞΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΡΟΥ 4000 ΚΥΒΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙ...ΑΦΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ...ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ...ΘΑ ΡΘΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΚΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙ Η ΟΡΓΗ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.