Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις των αγροτών ζήτησε ο δήμαρχος Αμυνταίου

Επαφές στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης μαζί με τον Βουλευτή Φλώρινας κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, που συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Βασίλη Έξαρχο και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, την Τετάρτη 19 Ιουνίου, για το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτών της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το μέγεθος της καταστροφής που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής μας από το χαλάζι και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για τις αποζημιώσεις. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αμυνταίου η καταστροφή που υπέστησαν κάποια χωριά του Δήμου Αμυνταίου είναι τεράστια, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει πληγεί μόνο η φετινή σοδειά, αλλά και τα δέντρα με αποτέλεσμα να έχουμε υστέρηση και στις παραγωγές των επόμενων ετών. Το γεγονός αυτό σε μία αγροτική περιοχή, όπως είναι ο Δήμος Αμυνταίου, αποτελεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα και η Πολιτεία οφείλει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να απαλύνει τη μεγάλη καταστροφή που έπληξε πολλά αγροτικά νοικοκυριά του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.