Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λεβαίας

Επαναλήφθηκαν χθες οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λεβαίας, οι οποίοι δεν αφήνουν τα συνεργεία των αρχαιολόγων να προχωρήσουν σε ανασκαφικές τομές για να ξεκινήσει η λειτουργία του ορυχείου, καθώς έχουν εγκλωβιστεί από τη ΔΕΗ σε ότι αφορά στις απαλλοτριωθείσες εκτάσεις.
Η ΔΕΗ έχει απαλλοτριώσει μέρος των εκτάσεων που είχαν χαρακτηριστεί ως απαλλοτριώσιμες, με αποτέλεσμα να παραμείνουν εκτάσεις οι οποίες αφενός δεν έχουν απαλλοτριωθεί και αφετέρου δεν θα μπορούν να καλλιεργηθούν από τους κατοίκους. Εκτός αυτού οι κάτοικοι θέτουν επιτακτικά το αίτημα για ένταξη της Τοπικής Κοινότητας Λεβαίας στην πρώτη ζώνη σε ότι αφορά στις προσλήψεις.
Ενεργό ρόλο στις κινητοποιήσεις των κατοίκων είχαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Γιώργος Πασχαλίδης και οι αντιδήμαρχοι κ. Κυριάκος Κύρκου και Σπύρος Τσαχειρίδης. Στο πλευρό των κατοίκων, ενώνοντας τη φωνή του μαζί τους, στάθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο οποίος από το χώρο της διαμαρτυρίας ήρθε σε επαφή με τη Γενική Διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας για την εκτόνωση της κατάστασης.
Πράγματι μετά την εντολή για αποχώρηση των συνεργείων των αρχαιολόγων και την αποχώρηση των κατοίκων ο Δήμαρχος συναντήθηκε με την Διευθύντρια ΛΚΔΜ στα γραφεία της ΔΕΗ και συζήτησαν το αίτημα των κατοίκων. Η κα Κουρίδου αντιμετώπισε θετικά το αίτημα για απαλλοτρίωση του συνόλου της έκτασης και η αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ θα διερευνήσει νομικά το θέμα για να δοθεί λύση, ενώ σε ότι αφορά στην ένταξη της Τ.Κ. Λεβαίας στην Α΄ Ζώνη θα εφαρμοστεί η κείμενη νομοθεσία και οι κάτοικοι θα δικαιωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.