Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Το Π.Δ.Μ. ήταν, είναι και θα είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Παρακολουθώντας κανείς τις τελευταίες εξελίξεις με το Σχέδιο «Αθηνά», διακρίνει εύλογα πως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας δεν καταργείται και επέρχεται σε ένα νέο μοντέλο. Αποτελεί ομολογουμένως, μια θετική εξέλιξη εν μέρει. Το Υπουργείο αναγνώρισε την κατάφορη αδικία που πήγε να συντελεστεί εις βάρος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, αφού πληρούσε εξ αρχής, σε όλα από τα κριτήρια που είχε θέσει το Υπουργείο, για να λειτουργεί ως ένα αυτόνομο και αυτοτελές ίδρυμα και σίγουρα πληροί σε πολλά περισσότερα κριτήρια, από άλλα Πανεπιστήμια που είχαν παραμείνει ως αυτόνομα από την αρχική ακόμη πρόταση του Υπουργείου. Τα Πανεπιστήμια δεν κλείνουν, παρά μόνο ανοίγουν, αναπτύσσονται και εξελίσσονται!
Η επικαιροποιημένη τελική πρόταση του Υπουργείου είναι μια θετική εξέλιξη αφού:

• Το Π.Δ.Μ. διατηρεί την διοικητική και οργανωτική του αυτοτέλεια
• Παραμένει να λειτουργεί ενισχυόμενο, ως αναπτυξιακός μοχλός, δημιουργού γνώσης, παιδείας και ακαδημαϊκής κοινότητας
• Υπάρχει σαφής διαχωρισμός στους τίτλους πτυχίων και στα επαγγελματικά δικαιώματα των εισαχθέντων ως το έτος 2012-13 (αφού τα πτυχία τους παραμένουν ως έχουν)
• Υπάρχει σαφής διαχωρισμός επίσης, στα πτυχία, στα επαγγελματικά δικαιώματα και τα προγράμματα σπουδών (από εδώ και στο εξής)
• Υπάρχει αυτοδιοίκητο ΑΕΙ/ΤΕΙ
• Δημιουργείτε ένα ισχυρό ίδρυμα με δύο αναπτυξιακούς πόλους
• Ξεκινάνε τα έργα του πιο σύγχρονου “campus” στην Ελλάδα
• Ξεκινάνε τα υπό-στηρικτά έργα ανάπλασης των εγκαταστάσεων του Π.Δ.Μ. στη Φλώρινα
• Υπάρχουν οικονομίες κλίμακας (σημαντικές για τη χώρα και τα ιδρύματα)
• Θωρακίζει τα δύο Ιδρύματα σε ένα νέο ενδεχόμενο Σχέδιο «Αθηνά» τα επόμενα χρόνια
• Τοποθετεί ισχυρότερα τα δύο Ιδρύματα στον Ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό χάρτη της ΕΕ 2020
• Συνάδει σε καινοτομικές συνεργασίες π.χ. με ΔΕΗ (Επώνυμες Έδρες, κατασκευή Πτολεμαΐδας V)
• Δυνατότητα Συνεργειών σε διάφορα ερευνητικά/αναπτυξιακά εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα
• Απαιτείται ο διακριτός και ουσιαστικός ρόλος της περιφέρειας
• Προτείνεται επίσης η ουσιαστική συνεργασία με το ΙΤΕΣΚ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίµων), το Ερευνητικό Ινστιτούτο της περιοχής μας
• Ενδυναμώνει την περιοχή σε ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, πολιτισμικό, κοινωνικό επίπεδο
• Υπάρχει όραμα για την περιοχή
• Παράγονται πολλαπλασιαστικά οφέλη για το ίδιο το κράτος σε επιστημονικό, τεχνολογικό, διεπιστημονικό και οικονομικό επίπεδο

Η επικαιροποιημένη τελική πρόταση του Υπουργείου, χρίζει ίσως μιας περαιτέρω επεξήγησης αναφορικά με τον ακριβή τρόπο λειτουργίας αυτού του νέου μοντέλου. Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας ορθώς και ζήτησαν διευκρινήσεις, όπου έπειτα από ενδελεχή ανάλυση των δύο διοικήσεων ξεχωριστά, θα παραχθούν χρήσιμα και ασφαλή συμπεράσματα για το πρίσμα της φύσης και της λειτουργίας του νέου αυτού μοντέλου, προς αποφυγή των όποιων παρεξηγήσεων και των όποιων τυχόν «σκιών». Τα τελευταία «δυσάρεστα» γεγονότα εν μέσω των διαμαρτυριών (μικρής μερίδας) των φοιτητών, είναι απόρροια των παραπάνω «σκιών» του νέου μοντέλου, που θα πρέπει να αποσαφηνιστούν λεπτομερώς, άμεσα.
Χαιρετίζουμε την ίδρυση του νέου τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος, η οποία και δημιουργεί μια ισχυρή Πολυτεχνική Σχολή στην Κοζάνη. Τώρα θα πρέπει να επικεντρωθούμε όλοι μαζί, στο να παραμείνουν πλέον τα τμήματα Βαλκανικών Σπουδών (Φλώρινα) και Αρχιτεκτονικής (Καστοριά) – έχουν ήδη επενδυθεί 1,5 εκ Ευρώ σε κτιριακές εγκαταστάσεις από την περιφέρεια -. Είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας για το Π.Δ.Μ., συνάδουν άρρηκτα με τη γεωγραφική θέση, την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της περιφέρειας. Μπορούν επίσης, να διαδραματίσουν σημαντικότατο και διεθνή ρόλο, γεγονός που ενδυναμώνει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σε ένα νέο, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Ειδικότερα ο ρόλος του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών το οποίο και είναι ένα βιώσιμο εν λειτουργία τμήμα, κρίνεται απαραίτητος αφού καλλιεργεί και προάγει την επιστημονική έρευνα και γνώση που αφορούν την ιστορία, το θρήσκευμα, τη γλώσσα και λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, την παιδεία, την οικονομία, τις κοινωνικές και πολιτικές δομές και τον πολιτισμό των Βαλκανικών λαών. Προάγει τις δια-θρησκευτικές και δια-πολιτισμικές σχέσεις της Ελλάδας και του Ελληνισμού γενικότερα με τους λαούς της Βαλκανικής, της Ανατολικής Ευρώπης και του Εύξεινου Πόντου κατά τρόπο που να ευνοούν την καλή γειτονία και την επικοινωνία, καθώς επίσης να παρέχει στη δημόσια διοίκηση τεκμηριωμένες πληροφορίες και επιστημονικά στοιχεία τα οποία θα καθιστούν αποτελεσματικότερη τη συνεργασία της με τις όμορες βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και του Εύξεινου Πόντου http://www.balkan.uowm.gr/ .
Λειτουργούν επίσης δύο (2) εξαιρετικά Μεταπτυχιακά προγράμματα (μάλιστα με τη συμμετοχή και αλλοδαπών φοιτητών), (α) Οικονομική και Πολιτική Διακυβέρνηση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και (β) Σπουδές στις Γλώσσες & τον Πολιτισμό των Χωρών της Ν.Α. Ευρώπης, ενώ παράλληλα διατηρεί μεγάλο αριθμό υποψήφιων διδακτόρων. Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη, ότι το τμήμα είναι ο ενδιάμεσος πόλος μεταξύ Ανθρωπιστικών-Πολυτεχνικών σπουδών, ενώ αποτελεί προτεραιότητα του στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου.
Εξάλλου σε επίσημες θέσεις τους, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπως και το ΑΠΘ, έχουν δηλώσει επανειλημμένως πως δεν μπορούν να υποδεχτούν και να συντηρήσουν, τα σύμφωνα με το προηγούμενο Σχέδιο «μεταφερόμενα» τμήματα λόγω συνάφειας, χωροταξίας, αλλά και λόγω των δυσχερών οικονομικών προβλημάτων.
Η Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συγκροτήθηκε, ως άμυνα για την διατήρηση του αυτονόητου. Δηλαδή, για ένα αυτοδύναμο, αυτοδιοίκητο και οικονομικά βιώσιμο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ εφεξής θα είναι παρών και θα επεμβαίνει σε όλη την διαδικασία ενδυνάμωσης αυτού (κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων, εκλογές μελών ΔΕΠ, εκλογή Πρυτανικών Αρχών, κλπ). Η Κινηματική αυτή δράση έχει ως σκοπό την ενημέρωση/συμμετοχή των πολιτών, την εντρύφηση της περιφερειακής συνείδησης και τον αγώνα για τα ΔΙΚΑΙΑ και αυτονόητα αιτήματα της περιοχής μας. Η Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει τις δράσεις της, αποκτώντας νομική μορφή, έπειτα από ενημερωτικές συναντήσεις και δημόσια διαβούλευση που θα λάβουν χώρα σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, ώστε να αποτελεί το πραγματικό μέσο διασύνδεσης του αυτόνομου και ενδυναμωμένου Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία.
Θα θέλαμε τέλος να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους πολίτες, την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους θεσμικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τους συλλόγους και τα Μ.Μ.Ε. (διατύπωσαν/νουν ορθώς την απαίτηση της κοινωνίας) της Δυτικής Μακεδονίας που ήταν, είναι και θα είναι αρωγοί αυτής της συνεχιζόμενης προσπάθειας.

Υ.Γ. 1. Απαιτούμε την διατήρηση των τμημάτων Βαλκανικών Σπουδών και Αρχιτεκτονικής τα οποία και ενισχύουν ποικιλόμορφα το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Υ.Γ. 2. Είναι υποχρέωση όλων μας, να παραδώσουμε τις καλύτερες συνθήκες στις επόμενες γενιές …

Κίνηση Φίλων Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
http://uowmfriends.gr
info@uowmfriends.gr

25 σχόλια:

  1. Το Βαλκανικών και τα μάτια μας. Κάτι να κάνουμε, μια διαμρτυρία, ένα συλλαλητήριο, κάτι! Αφού ούτε το ΠΑΜΑΚ το θέλει. Δήμαρχε ακούςςς!!! Να το απαιτήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών που η πρόταση το θέλει ενταγμένο σε Σχολή Καλών Τεχνών στο ΠΑΜΑΚ δεν βλέπω να γίνεται λόγος. Γιατί; Θα έχουμε ένα τμήμα στη Φλώρινα που θα ανήκει σε άλλο ίδρυμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πΟυ το διαβασες μας θελει οτι θελετε γραφετε αφηστε στην ησυχια μας να αναβαθμιστουμε και ασχοληθειτε με τα δικα σας οχι την παιδεια .ΤΟ το τμημα στο παμακ αναβαθμιζεται αυτο ενδιαφερει τα παιδια οχι τα ενοικιαζομενα δωματια εχετε γινει κουραστικοι πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών μένει σχεδόν σίγουρα (απο λάθος το είχε στο παμακ λένε), το θέμα όλο είναι για το βαλκανικών. Μπορούμε, υπάρχει έδαφος σοβαρής διεκδίκησης, έτσι και αλλιώς το τμήμα είναι του ΠΔΜ. στο παμακ ούτε καν το θέλουν. ας ξυπνήσουμε έστω για 1 φορά!πρι είναι αργά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμεις θα φυγουμε απ αυτη τη μιζερη πολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μη δηλώνατε την σχολή σε αυτήν την μίζερη πόλη. Σας υποστήριζα πάντα, αλλά με φέρατε στα όρια μου με τις εμετικές αναρτήσεις σας.
      Περάσατε με βάσεις-χώμα και τώρα θέλετε κάνοντας περίπατο να πάρετε πτυχία αναβαθμισμένα. Αν είχατε κότσια (για να μη το πω αλλιώς) να περνούσατε με το σπαθί σας εκεί που ωρύεστε ότι θέλετε να πάτε.

      Διαγραφή
    2. Δεν φταιμε εμεις που γραψαμε τοσα μορια, αλλα το συστημα των πανελλαδικων, οπου αυτος που παπαγαλιζει πιο καλα γραφει και πολλα μορια....αυτη ειναι η αληθεια κυριοι αρεσει δεν σας ασερει!!!Και μιλαω απο προσωπικη εμπειρια!!!

      Διαγραφή
  6. τα δικα σας παιδια γιατι δεν την δηλωνουν , αλλα θελουν να φυγουν και δεν γυριζουν πισω και θελετε εμας για να σας συντηρουμε? το ποσο γραψαμε εμεις το ξερουμε και δυστυχως την δηλωσαμε οχι γιατι θελαμε αλλα την βαλαμε σε λαθος σειρα και ατυχησαμε .κοιταξετε τις δουλειες σας και αφηστε τις δικες μας . εσεις θελετε να συντηρισουμε την δικη σας αγορα ενω εσεις πατε στο Μοναστηρι των Σκοπιων ψωνιζετε, κανετε γαμους, δοντια, κομμωτηρια ακομα και λαχανικα αγοραζετε, βαζετε βενζινη και γυρνατε σαν κυριοι και κλαιγεστε οτι η αγορα σας πεθαινει και κρεμμεστε απο τους φοιτητες με χαμηλες βαθμολογιες αντι να οργανωθειτε και να ασχοληθειτε με τις καλλιεργιες. Πριν το ανοιξει το Πανεπιστημιο τι δουλειες κανατε? και τωρα σας κακοφαινετε και βριζετε τους φοιτητες και τους βουλευτες σας γιατι αυτο ειναι το επιπεδο σας μπραβο σας''Βρηκατε την κοτα που σας εκανε το χρυσο αυγο και καθοσασταν.ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τουλάχιστον γελοίο να ισχυρίζεστε ότι βάλατε την σχολή σε λάθος σειρά!! Όλοι το ίδιο λάθος; Βολικό λάθος δε νομίζετε;
      Δεν θα έστελνα ποτέ το παιδί μου στην Κρήτη λόγω απόστασης και γι αυτό ΔΕΝ δηλώσαμε σχολές εκεί για να μη πάει ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ! Συνεπώς το παραμυθάκι του λάθους σας τελείωσε. Εκ των υστέρων και εκ του ασφαλούς, εφόσον είχατε πιάσει τη σχολή κελαηδάτε λέγοντας ότι κατά λάθος βρεθήκατε εδώ. Και μετά το τόοοοοσο τραγικό λάθος γιατί δεν ξαναυποβάλλατε μηχανογραφικό την επόμενη χρονιά; Να σου πω γιατί; Άσε.... Ξέρεις γιατί.
      Τους φοιτητές δεν τους έβρισε κανένας κύριε/α μου άνευ λόγου και αιτίας. Οι φοιτητές έχουν την νοοτροπία ότι μας κάνουν χάρη και μας ταΐζουν. θα ξαναπώ το χιλιοειπωμένο ότι και τα δικά μας παιδιά σπουδάζουν σε άλλες πόλεις άλλα δεν κάνουμε έτσι. Και δεν σπουδάζουν μόνο σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε πολλές επαρχιακές. Και εμείς πληρώνουμε ενοίκια σε άλλες πόλεις, έτσι είναι τα πράγματα. Στα Γιάννενα πχ, για κάτι τρύπες τα ενοίκια είναι ασύλληπτα λες και νοικιάζουμε μεζονέτα. Επιλογή μας όμως ήταν οι σχολές όπως επιλογή σας ήταν και οι σχολές της Φλώρινας.
      Και εν τέλει που το ξέρεις ότι τα παιδιά μας δεν δηλώνουν σχολές της πόλης μας; Λίγοι Φλωρινιώτες σπουδάζουν εδώ;
      Συγχύστηκα πάλι γμτ με τον κάθε πικραμένο!!

      Διαγραφή
  7. Τους φοιτητές των Βαλκανικών τους ρώτησε κανείς αν θέλουν να μείνουν?? Δε λέω ωραία η Φλώρινα σαν πόλη, αλλά τι να το κάνω όταν η κοινωνία της μας έχει ξεχασμένους και μας θυμάτε μόνο όταν πρόκειται να ξενοικιαστούν οι γκαρσονιέρες της ή όταν φέτος πήραν για πρακτική μόνο ενα άτομο για μόνο ένα μήνα το όποιο είναι απαράδεκτο(που σημαίνει πλήρης υποβάθμιση των σπουδών μας) και έγινε λόγω μείωσης της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ενδιαφέρθηκε ποτέ κάποιος τοπικός φορέας για εμάς? Να δει εαν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα, ήρθε ποτέ κανένας δήμαρχος ή αντιπεριφεριάρχης να πει παιδιά "άλα καλά,υπάρχει κάτι στο οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε ?" ? Οχι, και για αυτο τον λόγο, αφου είμαστε ξεχασμένοι απο όλους τότε πως περιμένετε να θέλουν οι φοιτητές να κάτσουν φλώρινα(παρεπιπτόντως στις εκλογές ανάμεσα στους φοιτητές που κάναμε για το αν θέλουμε συγχώνευση με το ΠΑΜΑΚ, βγήκαν 90 τοις εκατό υπέρ του να γίνει η συγχώνευση, πιστεύω αυτό τα λέει ολα) ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ...

    BALKANIOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες και έχεις ένα δίκιο, αλλά την συγχώνευση την θέλετε εσείς. Το ΠΑΜΑΚ ούτε να ακούσει. Οι εκεί φοιτητές, έξαλλοι έγιναν με αυτό το ενδεχόμενο. Και έχουν και εκείνοι ένα δίκιο. Έλα λίγο στη θέση τους...

      Διαγραφή
    2. το λαθος ειναι οτι δηλωσαμε στο τελος σας λυση απελπισιας δεν ξεραμε τι θα συναντησουμε και την πατησαμε γιατι η σχολη σας ειναι απο ολες τις πλευρες ελλειπης , τα δικα σας παιδια μονο 2 σχολες βαλανε? γιατι εγω για 30 μορια δεν περασα αλλου δεν ξερεις τους βαθμους μου δεν ειμαι απο αυτους κατω απο την βαση.Πρεπει να ξερεις οτι η αναπτυξη απο τους φοιτητες δεν ερχεται γιατι ειναι περιστασιακη. αν φετος δεν δηλωσουν την φλωρινα δεν θα εχετε φοιτητες εκ των πραγματων. ομως για το Μοναστηρι δεν απαντας που και πιπεριες απο εκει αγοραζετε.και εμπας περιπτωσει εγω ξαναδινω φετες για να φυγω και κακως μπηκα στην διαδικασια για να πηγαινω 2 μερες στο πανεπιστημιο γιατιτοτε εχω μαθημα μονο και εκανα τοσα εξοδα.Αφηστε μας λοιπον δεν νομιζω οτι αφορα τον μπακαλη της φλωρινας η αναβαθμιση του πανεπιστημιου μονο για την τσεπη του καιγεται.Βρητε αλλου την πραγματικη αναπτυξη που θα ειναι πραγματικη και χρονια και αφηστε την νοοτροπια των ρουσφετιων.Ρωτηστε τα παιδια τι θελουν.Ακομη και τα δικα σας παιδια τα λετε να μην γυριζουν γιατι?? Οργανωθητε στην ουσια και μην συγχιζεστε αγαπητε μουκαι στην πραγματικοτητα

      Διαγραφή
  8. Καιροσκοπικά συμφέροντα καλύτερης φοιτητικής ζωής δεν συνάδουν με την πραγματική ουσία της παιδείας. Εξάλλου δεν σας θέλουν στο ΠΑΜΑΚ, κανέναν απο εσάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα @@ μας, εμείς θα πάμε εκεί και θα αποδείξουμε ποιοι αξίζουν και ποιοι όχι!!!!!

      Διαγραφή
    2. Απαράδεκτος και καταδικαστέος είσαι. Άσε που είσαι το λιγότερο "καιροσκόπος"! ΝΤΡΟΠΗ, απορώ τι ήθος και τι παιδεία σας μαθαίνουν...Τέλος ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=174281

      Διαγραφή
    3. Απαράδεκτος και καταδικαστέος ειστε εσεις κύριε/α μου, γιατι σας εχει πιασει ενα φοβερο κομπλεξ για την σχολη μας(η μνησικακια σας εχει φτασει στο ζενιθ της) , ασχοληθειτε με την δουλεια σας και αφηστε μας να χαραξουμε εμεις το μελλον της σχολης μας, γιατι ξερουμε καλυτερα απο ολους ποιο ειναι το καλυτερο για μας και αυτο επιδιωκουμε!!!! Η ουσια της εκπαιδευσης ειναι η αναβαθμιση των σπουδων μας και οχι η εξυπηρετηση μικροπολιτικων-ρουσφετολογικων πρακτικων!!

      Ο προηγουμενος

      Διαγραφή
    4. Δεν σας θέλουν καν, τι δεν καταλαβαίνεις; Αναβάθμιση των σπουδών σας σε κτίρια που δεν χωράτε καν; Μάθε να φέρεσαι και να μιλάς σωστά και μετά Ξαναδες το: http://www.agelioforos.gr/default.asp?pid=7&ct=1&artid=174281

      Διαγραφή
    5. Aλλο τι λενε και αλλο τι θα γινει!! Εσυ μαλλον δεν εχεις γνωση σε ποια χωρα ζεις!!! Εμεις θα παμε που να σκασεις κομπλεξικε!!!!

      Διαγραφή
    6. Αυτός που θέλει να μπει στο ΠΑΜΑΚ απ το παράθυρο είναι κομπλεξικός, κανένας άλλος...καλημέρα σου! Φλώρινα ΞΥΠΝΑ !!!!!!

      Διαγραφή
    7. Συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά κάθε άλλο παρά κομπλεξικός είναι αυτός που επιθυμεί να αδράξει την τυχούσα ευκαιρία για καλύτερο επίπεδο σπουδών. Κομπλεξικός είναι αυτός που μοιάζει να φθονεί έμμεσα την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών του τμήματος Βαλκανικών προάγοντας το κοινό καλό/συμφέρον της Φλώρινας ειδικότερα, και της παιδείας γενικότερα. Όσον αφορά στις γνώσεις θα κριθεί ,-βραχυπρόθεσμα- ποιος είναι καλός, ποιος όχι και ποιος μπορεί να συναγωνιστεί το δικό τους υποτιθέμενο ανεβασμένο επίπεδο. Το θέμα δεν είναι να ξυπνήσει η Φλώρινα αλλά να αλλάξει όλη η Ελλάδα την νοοτροπία της. Δεν είναι πιο έξυπνος κάποιος που γράφει στις πανελλαδικές 2000-3000 μόρια παραπάνω από κάποιου άλλου, ίσως απλά πιο τυχερός και καλύτερος παπαγάλος (μιλώντας κυρίως για θεωρητικές κατευθύνσεις). Τέλος, όσον αφορά στην ανακοίνωση του Πρύτανη του Πα.Μακ., την έχουμε διαβάσει και γνωρίζουμε πολύ καλά -σίγουρα καλύτερα από εσάς- τι επιθυμεί ο ίδιος. Ξέρετε, έχουμε καθημερινή επαφή με τους καθηγητές του τμήματός μας οι οποίοι με την σειρά τους έχουν επαφές με τους καθηγητές του Πα.Μακ. Ο νοών νοείτω. Τις καλησπέρες μου!

      Διαγραφή
  9. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΛΩΝ Κ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Κ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ.ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΜΕΛΗΣ ΖΩΗΣ. ΚΑΙ ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΑ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΩ ΑΛΛΟΥ ΟΠΩΣ Κ ΕΓΙΝΕ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΟΣΟΙ ΕΨΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΙΑΣΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ.ΟΜΩΣ Κ.ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΟΜΟΣ-Η, ΩΡΙΜΑΖΕΙΣ Κ ΕΡΧΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΝΕΑ ΑΤΟΜΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Κ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ. Κ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΟΜΜΩΜΕΝΟΙ.Κ.ΙΔΙΟΤΡΟΠΟΙ. ΙΣΩΣ Κ ΠΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ. ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΚΑΤΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΝΟΗΣΗ Κ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Κ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ. ΠΧ ΛΕΤΕ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ, ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑ Κ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, Κ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΒΑΨΤΕ ΟΜΩΣ Κ ΚΑΝΕΝΑ ΤΟΙΧΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΙΜΑΕΙ. Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ , ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΨΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΞΗΣ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ Κ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ Κ.ΔΗΜΟΣΙΩΝ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όταν αυτή η χώρα πάψει να βλέπει τους φοιτητές της σαν τσέπη με πενταροδεκαρες μόνον τοτε θα πάει μπροστα.Τελικά ισχύει αυτό που λένε. "Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της."σκεφτείτε το καλό των παιδιών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φλωρινιώτες ξυπνήστε ................μας εμπαίζουν ακατάπαυστα !!!!!!! Αφού μένει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ΠΡΕΠΕΙ να μείνει και το Βαλκανικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Fainetai tha 3enoikiastei kamia garsoniera sou gia auto se exei piasei frenitida....!!!!

      Διαγραφή
  12. nai egw exw kai garsoniera, ayto einai, to vrhkes! telospantwn dhmokratia exoume o kathenas opws nomizei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.