Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ο Μίσα δεν ξύπνησε…

Και ενώ η Άνοιξη ήρθε για τα καλά, οι αρκούδες ξύπνησαν και κυκλοφορούν πάλι κανονικά στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας –μέχρι και ο Ανδρέας ο γηραιότερος αρκούδος του κόσμου- ο Μίσα δεν βγήκε ποτέ από τη φωλιά του.
Οι φροντιστές και οι βιολόγοι του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που επιβλέπουν τη συνολική εικόνα του Καταφυγίου της Αρκούδας παρατήρησαν ότι ο Μίσα ήταν η τελευταία αρκούδα που δεν είχε ξυπνήσει σε όλο το Καταφύγιο. Όταν απομονώθηκαν όλα τα ζώα για να μπορέσουν με όλα τα μέσα ασφαλείας να εισέλθουν στον εσωτερικό χώρο του Καταφυγίου και ως τη φωλιά του Μίσα, εντόπισαν το άψυχο σώμα του ζώου.
Με την ευκαιρία του θανάτου του Μίσα o οποίος γεννήθηκε αιχμάλωτος σε ζωολογικό κήπο και δεν γνώρισε ποτέ την ελευθερία της ζωής στη φύση, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δηλώνει άλλη μια φορά την αντίθεσή του στην πρακτική της διαβίωσης και αναπαραγωγής άγριων ζώων σε αιχμαλωσία. Απευθύνουμε δημόσια έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αρμόδια Υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των 2 αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πρόκειται για ένα αίτημα που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής.

2 σχόλια:

  1. Ο βιολογικός κύκλος της Ζωής του Μίσα ήταν προδιαγεγραμμένος απο την ίδια τη φύση.
    Κάποια στιγμή όλες οι πρώην βασανισμένες - αιχμάλωτες αρκούδες μέσα στη περίφραξη θα έχουν την ίδια τύχη.
    Ποιό είναι το μέλον του Αρκούρου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ψάξουν για αρκούδες σε ζωολογικούς κήπους έιτε στην θεσ/νικη όπως γράφει στο άρθρο που έχουν και βύσμα τον δήμαρχο ,είτε από άλλους όπως το αττικό πάρκο στην αθήνα όπου γίνεται και αναπαραγωγή .Το πολύ πολύ θα βαφτίζουν ορφανά 1-2 αρκουδάκια καθε τόσο και θα τα βάζουν μέσα στην περίφραξη .

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.