Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Το αδιαχώρητο στα κρατητήρια της Αστυνομίας

Σε μικρές φυλακές έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια των αστυνομικών υπηρεσιών της χώρας. Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν ότι σε ποσοστό 40% οι κρατούμενοι έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ή καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης, αλλά δεν μεταφέρονται σε σωφρονιστικά καταστήματα λόγω έλλειψης χώρου.
Αποκαλυπτικό των συνθηκών κράτησης σε αστυνομικές υπηρεσίες της περιφέρειας είναι η έκθεση αυτοψίας που συνέταξε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Φλώρινας ύστερα από έλεγχο στα κρατητήρια Καυκάσου, Αμυνταίου και Βεύης, στη Φλώρινα.
«Οι χώροι όπου διαμένουν οι κρατούμενοι είναι μικροί. Στα κελιά των έξι τετραγωνικών μέτρων διαμένουν έως και τέσσερα άτομα, ενώ η κίνηση μέσα σε αυτά είναι περιορισμένη. Τα κελιά του Αμυνταίου είναι ακόμα μικρότερα, ο χώρος διαμονής καταλαμβάνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από στρώματα ριγμένα στο πάτωμα» αναφέρει η έκθεση. Στο τέλος, καταλήγει με τη διαπίστωση ότι «κανένας από τους χώρους δεν πληροί τους όρους για μακροχρόνια, ασφαλή, υγιεινή και αξιοπρεπή κράτηση ανθρώπων.
Μάλιστα, τα κρατητήρια του Αμυνταίου κρίνονται εντελώς ακατάλληλα ακόμα και για ολιγοήμερη κράτηση και χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για την υγεία των κρατουμένων και του προσωπικού φύλαξης». Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες τα κρατητήρια του Αμυνταίου σφραγίστηκαν με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Πηγή: Καθημερινή

2 σχόλια:

  1. ΩΧ! ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΥΓΗΣ? ΤΑ ΜΙΣΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΕΞΟΔΟΥΧΟΙ" Η' ΠΑΛΑΙΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και χρυσαυγίτης να σου πω μ' έκανες και γέλασα με την ψυχή μου .
    ΛΕΓΕ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΒΡΙΣΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ . ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.