Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Απόγευμα ποίησης

Το πρώτο χιόνι δεν μπορεί πια να είναι η ημέρα της ετήσιας συνάντησης μας, γιατί για πολλούς συμπολίτες σημαίνει αρκετές δυσκολίες. Η παγκόσμια ημέρα της ποίησης μας ξέφυγε, αλλά σήμερα, Σάββατο 6 Απριλίου, στην «Οδό ονείρων», μπορούμε οι πιο πολλοί να συναντηθούμε, να ανανεώσουμε την παρέα μας και να διαβάσουμε ποιήματα-δικά μας ή άλλων.
Έτσι, προσκαλούμε, για ακόμη μια φορά, τους συμπολίτες της κοιλάδας με τον παράξενο καιρό και τα πρόσφατα υπόγεια «σκουντήματα», στη γνωστή – άγνωστη βραδιά ποίησης και εκτάκτως απόγευμα ποίησης, ώρα 7:00 μ.μ.. Οι γνωρίζοντες αναμένουν μελοποιημένη ποίηση να ερμηνευτεί «εν χορδαίς» των φίλων.

Θωμαϊδου Βασιλική
Θωμαϊδου Ειρήνη
Κιατίπη Μαρία
Νικολάου Νικόλαος
Όροβα Μελίνα

17 σχόλια:

  1. Χειμωνιάτικο Ονειρο

    Στην κοιλάδα του ονείρου, σε μια πόλη παγωμένη
    μες στο χάος του απείρου, η ελπίδα παραμένει.

    Ο βοριάς λυσσομανάει, ακούγονται από τ’ Άλωνα βοές
    η μοναξιά παραφυλάει, γεμίζει ο τόπος με κραυγές.

    Ο μεγαλύτερος όμως φόβος, δεν έχει ακόμα εκπληρωθεί
    της απελπισιάς ο δρόμος, με αγκάθια έχει στρωθεί.

    Ένα σπουργίτι κάπου κλαίει, γιατί έμεινε χωρίς φωλιά
    ο χειμώνας όμως φταίει, που δεν έχει ζεστασιά.

    Την άνοιξη μάταια καρτεράει, είναι ακόμα τόσο μακριά
    τις πληγές του τις μετράει και έξω έχει χαλασιά.

    Το χιόνι έκανε το χώμα, σαν αψεγάδιαστο χαρτί
    η αγανάκτηση και η βρώμα, με δάκρυα και αίμα έχουν γραφτεί.

    Η αγάπη όμως πυρώνει και σαν ήλιος λαμπερός
    τον σκληρό τον πάγο λιώνει, η ζωή κοιτάει εμπρός……

    (Από την ποιητική μου συλλογή «Μαγεμένη Κοιλάδα». Περισσότερα το βράδυ…)

    ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα υπαρχει ελπιδα μεσα στην καταχνια της μιζεριας που μας εχουν υποχρεωσει να ζουμε.Αυτη η πολη εχει δωσει πολλα στην τεχνη και τον πολιτισμο στην ιδια την ζωη δηλαδη και συνεχιζει να δινει.Ο συντοπιτης μας Ερρικος Αποσπεριτης αποδεικνυει του λογου το αληθες.Η τυχη μας κληρωσε να ζουμε σε τοπο δυσκολο γεματο παγωνιες...Ο ΘΕΟΣ ομως μας χαρισε καρδιες ζεστες και αστειρευτο ταλεντο που γιατρευει μοναχικες ψυχες.Μας δινεται δυναμη Ερρικο εσεις ολοι οι φλωρινιωτες ποιητες να πορευτουμε με κουραγιο και να αναγεννηθουμε απο τις σταχτες μας.Απλα σας ευχαριστουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γιαγιά μας η καλή έχει κότες στην αυλή.
    Κότες και κοτόπουλα, χήνες και χηνόπουλα.

    Σας θυμίζει κάτι;
    Από την ποιητική συλλογή «Κοιμισμένη Κοιλάδα». Περισσότερα...κάποια άλλη φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοι συναδελφοι ποιητες.Λογω του οτι δε θα μπορεσω να παρεβρεθω σε αυτη τη μοναδικη βραδυα,θεωρησα σωστο να κανω αισθητη την παρουσια μου μεσω αυτης της αναρτησης..Η ποιητικη μου συλλογη δημιουργηθηκε οταν πολεμουσα στο vietnam..Με κριση στη φυση..Το πρωτο μου ποιημα αρχιζε ως εξης..Ανεβηκα στην αχλαδια,να κοψω ενα πεπονι,μα το καρπουζι ηταν βαρυ,και ακριβυνε η φετα...Το τελευταιο μου ποιημα για να μην τα πολυλογω αρχιζε ως εξης..Κατω απο τον υπερλαμπρο ηλιο αγναντευοντας τη φυση φωναζω και σιγοτραγουδω χαιρε Αννα βισση!! Ελπιζω να εχετε ενα ομορφο βραδυ και να ξερετε..Τα λιβαδια και οι αγελαδες θα ειναι παντα διπλα μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλο θα ηταν να προχωρησουμε την τεχνη ενα βημα παραπερα αγαπητε Ερρικο κ οχι να ανακυκλωνουμε παλια γερασμενα μοτιβα με κοινοτοπιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην τέχνη δεν υπάρχει παρθενογένεση φίλε μου.. και κάτι τέτοιες ευαίσθητες ψυχές σαν τον Ερρίκο καλό θα ήταν να τις ενθαρρύνουμε.. είναι εξάλλου φανερός ο εξαίσιος ποιητικός του οίστρος και εκφράζει πολλές φλωρινιώτικες ψυχές!! Ερρίκο ευχαριστούμε που μας δίνεις πνοή σ'αυτούς τους δύσκολους καιρούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΡΡΙΚΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ Η ΟΡΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΨΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΙΗΣΗ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΑΡΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ.


    ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΠΟΡΦΥΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. erriko eisai oti oti kalutero exo akousei ta teleutaia eth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά με συγκίνησε πολύ το ποίημα σου,με άγγιξε βαθιά!μπράβο και πάλι μπράβο!σε περιμέναμε να τα απαγγείλεις και από κοντά αλλά προτίμησες να παραμείνεις κρυφός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΡΡΙΚΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ερρικο ισχυει πως σε λενε ΒΑΓΓΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα παρακαλούσα να μείνει το όνομα του ποιητή κρυφό,καλύτερα είναι έτσι με το ψευδόνυμο! ποιό το νόημα άλλωστε να γνωρίζουμε την πραγματική του ταυτότητα?αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ποιός κρύβεται πίσω από αυτό το όνομα αλλά η δουλειά του καλλιτέχνη και ποιητή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ... ΕΡΡΙΚΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΔΕΙΓΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΜΦΑΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΟΜΩΣ ΜΕ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΠΝΕΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ. ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΔΙΑΧΕΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ "ΟΙΚΕΙΟ". ΜΙΑ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΙΤΗΣ ΣΥΧΡΟΝΩΣ. ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΔΙΑΛΕΓΜΕΝΕΣ,ΜΕ ΜΕΣΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!! ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δυστυχως, οπως σε ολες τις, παρομοιες, περιπτωσεις παντα υπαρχουν οι "κυριοι και κυριες εξυπνοι/ες".αυτοι οι οποιοι χωρις να εχουν την παραμικρη γνωση (θα τολμησω να πω και παιδεια) σχολιαζουν το οτιδηποτε.φαινεται "κυριοι". και αυτοι οι οποιοι γραψατε "καλα" σχολια.φαινεται η ειρωνια σας.δε ξερω για ποιο λογο συμβαινει αυτο.δεν ειναι κακο, αν κατι δε το γνωριζουμε, να το παραδεχομαστε και οχι να το χλευαζουμε.γιατι ειναι χλευσμος, "κυριοι", της τεχνης, της ποιησης και εδω του ιδιου του Ερρικου.αλλα ειναι αυτο που κανουν ολοι οι Ελληνες (αν δεν εχω κατσικα να ψοφησει και του γειτονα).καποια στιγμη πρεπει να σταματησει αυτος ο πολεμος της τεχνης, σε οποιαδηποτε μορφη και αν εκφραζεται.χαρακτηριζετε καποιους ως "κουλτουριαρηδες.γιατι?εχετε προβλημα μαζι τους?εχετε επιχειρηματα να τους αντιμετωπισετε?γιατι φοβαστε.φοβαστε να δειτε την αληθεια.οτι καποιοι αλλοι εχουν μια αλλη αντιληψη της ζωης που εσεις δε μπορειτε να καταλαβετε και αυτο σας τρομαζει
    Ερρικο συγχαρητηρια για το ποιημα.προχωρα.κοιτα μονο μπροστα.μη φοβασαι τιποτα.μην ακους τις σειρηνες της κοινωνιας μας.ουτως ή αλλως γινεται απ ολους αντιληπτο το επιπεδο της.Αν θες να κρατησεςι την ανωνυμια σου ειναι δικαιωμα σου.ευχη και καταρα σου δινω.μη σταματησεις αν εισαι νεος στο χωρο.ο δρομος ειναι αγκαθωτος, το περας του, ανθος.
    Συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αδιάφορες σάρκες
    ρακένδυτος νους
    τα Γραμματα κρίνουν
    στον λάκκο που ζουν
    και γελούν!

    Ευγένιος Αλμάκ

    ΥΣΤ:Για την επιπολαιότητα του πετεινου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.