Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο Αριστοτέλης πέτυχε το 1-0 στους τελικούς με την Καστοριά

Στο Κλειστό του ΔΑΚ Φλώρινας παρακολουθήσαμε έναν πραγματικό τελικό, αντάξιο των δύο ομάδων, ήταν ο πρώτος τελικός που μας κράτησε στην κυριολεξία όρθιους έως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Στην πραγματικότητα ο Αριστοτέλης φέτος έδωσε πολλά καλά παιχνίδια και αποζημίωσε με το παραπάνω τους θεατές που τον παρακολούθησαν. Το Σάββατο λοιπόν είχαμε άλλο ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα και υπομονή, το οποίο σε τελική ανάλυση έφτασε να κριθεί στην «αστοχία» των παιχτών της Καστοριάς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, εν αντιθέσει με τους παίχτες του Αριστοτέλη που είχαν «απόλυτη» ευστοχία.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Αριστοτέλης μπήκε στο παιχνίδι νωχελικός, έχοντας στην πλάτη τις δύο νίκες που είχε πραγματοποιήσει απέναντι στην ομάδα της Καστοριάς, κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, από την άλλη η ομάδα της Καστοριάς ήθελε να σπάσει αυτό το σερί, «διάβασε» καλά τον Αριστοτέλη και μπήκε με περίσσιο πάθος στον αγώνα.
Στο ξεκίνημα του αγώνα λοιπόν, η Καστοριά κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα 0-5 με τον Αριστοτέλη να έχει 4-5 χαμένες επιθέσεις και αμυντικά να πελαγοδρομεί, στη συνέχεια καταφέρνει εν μέρει να αντιδράσει, φέρνοντας το σκορ 5-5 αλλά έως εκεί. Οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων σχεδόν όλες με απίστευτα σουτ, έβρισκαν τον στόχο τους και η Καστοριά όχι μόνο μπορούσε να κρατιέται μπροστά, αλλά και να διευρύνει την διαφορά του σκορ.
Η Καστοριά συνέχιζε με καταιγιστικό ρυθμό τα επιτυχημένα σουτ τα οποία ο Αριστοτέλης προς το παρόν δεν μπορούσε να εμποδίσει ούτε κατ’ ελάχιστο μια και ήταν ανύπαρκτος αμυντικά (οι φωνές του προπονητή τους Μαυρουδίου προς το παρόν δεν έπιαναν τόπο), αυτό με την σειρά του, έφερε ένα άγχος και επιθετικά όπου βλέπαμε βεβιασμένες και άστοχες επιθέσεις, δεν του έβγαινε τίποτα Κάπως έτσι κύλησε ένα από τα χειρότερα δεκάλεπτα του Αριστοτέλη και έκλεισε με 16-27. Η Καστοριά σε ένα δεκάλεπτο κατάφερε και πήρε μία αξιόλογη διαφορά 11 πόντων!
Ο χρόνος της ανάπαυλας του δεκαλέπτου δεν ήταν αρκετός για να συνέλθει ο Αριστοτέλης, ο οποίος συνέχισε τα αμυντικά λάθη τα οποία με την σειρά τους έφερναν άγχος και δυστοκία στην επίθεση του Αριστοτέλη, ενώ οι επιθέσεις της Καστοριάς έμοιαζαν πανεύκολες. Οι φίλαθλοι στην κερκίδα είχαν αρχίσει να αγωνιούν για την έκβαση του αγώνα μιας και έβλεπαν ένα Αριστοτέλη «εγκλωβισμένο» στα λάθη του και πολύ κατώτερο από τις πραγματικές του δυνατότητες, Ο Τέλης Μαυρουδίου συνέχιζε της φωνές και τα Time out και κάπου στο 15’ κατάφερε να αφυπνίσει τον Αριστοτέλη και να δούμε μια αντίδραση.
Κατόπιν, με σωστή τακτική και λογική των παιχτών του Αριστοτέλη, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα του δεκαλέπτου με 22-16 και συνολικό σκορ 38-43 στο ημίχρονο, «ροκανίζοντας» την διαφορά στους 5 πόντους
Στο τρίτο δεκάλεπτο με την αγωνία των θεατών στο κατάμεστο κλειστό ανεβασμένη στα ύψη, ο Αριστοτέλης σταθεροποίησε την καλή του απόδοση του και φάνηκε πώς μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι. Τώρα δεν είχε να αντιμετωπίσει τον κακό του εαυτό αλλά το πάθος των παιχτών της Καστοριάς που ήρθαν αποφασισμένοι για να μην δεχτούν την τρίτη τους ήττα από τον Αριστοτέλη. Με δύο απανωτά παλικαρίσια τρίποντα ο Αριστοτέλης 5:30 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, κατάφερε να πάρει προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα κάνοντας το σκορ 53-51 και με την ψυχολογία του ανεβασμένη συνέχισε την επίθεση, δημιουργώντας μια διαφορά 6 πόντων που με μερικές παλινδρομήσεις και ομηρικές μάχες, κατάφερε να την κρατήσει και να τελειώσει το δεκάλεπτο με επιμέρους σκορ δεκαλέπτου 23 - 13 και το συνολικό σκορ να διαμορφώνεται στο 61-56. Όλα πλέον φαίνονταν ευκολότερα.
Στο τέταρτο όμως δεκάλεπτο, δόθηκαν πολλές συγκλονιστικές μάχες σώμα με σώμα οι οποίες έδωσαν πολλά φάουλ, που έφεραν εκνευρισμό στους παίχτης του Αριστοτέλη, αλλά ακόμη μεγαλύτερο στην ομάδα της Καστοριάς, η οποία έβλεπε να μην τις βγαίνουν οι βολές με την ίδια ευκολία που τις έβγαιναν τα σουτ, στη διάρκεια του αγώνα. Αυτά τα σουτ μας κράτησαν σε εγρήγορση και αγωνία στην κυριολεξία μέχρι το τελευταίο δέκατο.Ο Αριστοτέλης έλεγχε τον αγώνα με 4-5 πόντους διαφορά, αλλά η Καστοριά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τρίποντο του Μπέγα, 38'' πριν το τέλος με 74-75!
Και φτάνουμε στα «δραματικά» τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα. Με μία τρομερή φάση 5 δευτερόλεπτα πριν την λήξη και ενώ το σκορ ήταν 80 - 76 (είχαν προηγηθεί 6 βολές του Κέκελη με απόλυτη ευστοχία), ο Καραμήτσος της Καστοριάς επιχειρεί τρίποντο στο τελευταίο σουτ «πέφτοντας» πάνω στον Βασιλείου για να «εκβιάσει» και το φάουλ (χτυπάει στο πηγούνι τον «πύργο» του Αριστοτέλη), το σουτ μετά από… «περιπετειώδης» αναπηδήσεις καταλήγει μέσα και χρεώνεται με αμυντικό φάουλ ο Βασιλείου, δίνοντας την δυνατότητα στην Καστοριά να ισοφαρίσει τον αγώνα 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος!!! Εκεί ο παίχτης της Καστοριάς αστοχεί και στη συνέχεια αφού παίχτηκε «βόλεϊ» για 3 δευτερόλεπτα με «φόλοου» προς το καλάθι, πήρε το ριμπάουντ ο ίδιος παίχτης και στην τελευταία του προσπάθεια για καλάθι, κέρδισε το φάουλ (στα 2’’ πριν τη λήξη) δίνοντας την ευκαιρία στην Καστοριά, όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να κερδίσει τον αγώνα από τη γραμμή των ελευθέρων βολών! Δηλαδή στα 6’’ πριν το τέλος ήταν ο Αριστοτέλης μπροστά με τέσσερις πόντους (80-76) και στα 2’’ κινδύνεψε να χάσει με 80-81 και αυτή είναι πραγματικά η «ομορφιά» του μπάσκετ, μπορούν να γίνουν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο!!! Η ατυχία αυτή του Αριστοτέλη στην τελευταία φάση, του γύρισε σε «τύχη», καθώς ο παίχτης της Καστοριάς συνέχισε το «ρεσιτάλ» χαμένων βολών, χάνοντας και τις δύο!!! Κάπως έτσι έληξε το παιχνίδι, με τον Αριστοτέλη να κερδίζει άλλη μία φορά την Καστοριά (στον πιο δύσκολο αγώνα ομολογουμένως) με σκορ 80-79 και να βάζει στο τσεπάκι του την πρώτη νίκη από την σειρά των τελικών. Η σειρά των τελικών ξεκίνησε «συγκλονιστικά» και ελπίζουμε σε ανάλογη συνέχεια…
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-27, 22-16, 23-13, 19-23
Φ.Σ.Φ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (Π.Μαυρουδίου): ΤΟΥΖΟΣ 18(4), ΜΑΥΡΟΥΔΙΟΥ 4, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ 2, ΚΕΚΕΛΗΣ 31(4), ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ 14, ΒΙΤΚΑΣ 5(1), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 4, ΦΥΝΤΑΝΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ 2.

Αυτό που μας άρεσε σε αυτόν τον αγώνα ήταν:

α) Η ωριμότητα τον παιχτών του Αριστοτέλη, όπου μετά το άσχημο ξεκίνημα κατάφεραν να ισορροπήσουν και να γυρίσουν το παιχνίδι απέναντι σε μια «δαιμονισμένη» Καστοριά.
β) Το κατάμεστο ΔΑΚ Φλώρινας (στην κυριολεξία δεν έπεφτε καρφίτσα μέσα) από φιλάθλους όπου με την σωστή τους συμπεριφορά ώθησαν τον Αριστοτέλη στη νίκη.

Το επόμενο μας ραντεβού είναι την Τετάρτη 03/04/2013 στο κλειστό της Καστοριάς, και κατόπιν το Σάββατο 09/03/2013 στο ΔΑΚ Φλώρινας.

Ρεπορτάζ: Χρήστος Κούσιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.