Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Ακόμα και με κακούργημα θα τιμωρούνται οι λαθραίοι ξυλοκόποι

Πλήγμα στις διαθέσεις κάποιων συμπολιτών μας να αποψιλώσουν τις δασικές εκτάσεις της Ελλάδας, αποτελεί η τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση και αυστηροποιεί τις ποινές για παράνομη υλοτομία.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, για την παράνομη υλοτομία και μεταφορά δασικών προϊόντων, μειώνεται από 600 σε 200 ευρώ το όριο και τιμωρούνται για πταίσμα τα αδικήματα, ενώ για πρόκληση ζημιάς πάνω από 200 ευρώ για πλημμέλημα.
Σε ό, τι αφορά ζημιά σε δάσος που θα ξεπερνάει τα 10.000 ευρώ θα παραπέμπονται για κακούργημα, ενώ θα κατάσχονται εκτός από τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την παράνομη υλοτομία και μεταφορά, και η άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα οδήγησης του οδηγού, το οποίο θα επιστρέφεται μετά την παρέλευση τριμήνου από την καταβολή του προστίμου.

Πηγή: news.gr

6 σχόλια:

  1. λάθος διατύπωσις...οι λαθρουλοτόμοι δέν είναι συμπολίτες μας αλλα ΑΛΒΑΝΟΙ ΛΑΘΡΟ-ΥΛΟΤΟΜΟΙ που έχουν ξεπατώσει τα δάση στην διασυνοριακή γραμμή Καστοριάς Ιωαννίνων και Φλώρινας. Τουλάχιστον στην περιοχή μας οι συμπολίτες μας υλοτομούν σε νόμιμα προς αποψιλωση δασικες εκτασεις.Τώρα εάν το κράτος μας είναι ανίκανο να τους συλάβει έχουν αποδυναμώσει όλα τα Α.Τ. στην παραμεθόριο ζώνη αυτό αποτελεί εγκληματική παραδοχή της κυβέρνησης να προστατέψει τις αφύλακτες δασικές εκτάσεις. Κοινό μυστικό είναι ότι Αλβανοί λαθρουλοτόμοι την έχουν δεί ξέφραγο αμπέλι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΕΙς ΦΙΛΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ? Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ Κ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ Γ@Μ..... ΟΛΟΙ..ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ..ΟΛΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΝ..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ? ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ..ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ..ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ..ΝΤΡΟΠΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Η Ν.Δ ΕΙΝΑΙ ΠΡΏΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΆΒΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ (ΠΡΟΦΑΝΩΣ) Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΣΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΕΙΘΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΣΟΥ ΜΟΝΟ,,,

      Διαγραφή
  5. ΑΝ ΚΡΥΩΝΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΟΒΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΗΓΑΙΝΑ ΦΥΛΑΚΗ..ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΔΩ ΜΑΣ ΦΤΑΣΑΝΕ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.