Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Νέα ενημέρωση από την Π.Ε. Φλώρινας για τις σεισμικές δονήσεις

Συνεχείς είναι οι επαφές που έχει σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης, τόσο με τον Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, όσο και με τους υπεύθυνους του Σεισμολογικού Σταθμού του Α.Π.Θ.
Όπως επισημάνθηκε, θα χρειαστούν τουλάχιστον 48 ώρες προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα, καθώς η σεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη και είναι άγνωστο ακόμα εάν ο χθεσινός σεισμός των 4R ήταν ο κύριος ή όχι. Το φαινόμενο ωστόσο παρακολουθείται και από τις δύο πλευρές και οι σεισμολόγοι συνιστούν ψυχραιμία, καθώς τα μέχρι τώρα μεγέθη των σεισμών δεν είναι ανησυχητικά.
Από την πλευρά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Φλώρινας βρίσκεται σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Αστυνομία, Νοσοκομείο, Πυροσβεστική, Στρατός κ.ά).

6 σχόλια:

  1. Ελπίζω οι αρμόδιοι να φροντίσουν άμεσα (εννοώ αύριο) ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές των σχολείων τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού και να διενεργήσουν μια έκτακτη άσκηση εκκένωσης του σχολείου. Όσοι είμαστε γονείς, είναι η μεγαλύτερή μας έννοια το τι μπορεί να συμβεί στα παιδιά μας.
    Παρακαλώ τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη να μη το αμελήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To παλιό όνειρο του Θόδωρου Τσάπανου γίνεται πραγματικότητα. Μέσα από τους σεισμούς την ψάχνει να γίνει υποψήφιος. Γιατί όχι;
    Εδώ τόσοι γιατροί γίνανε από την χειρουργική.
    Αυτός για σεισμούς θα μιλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θελω σαν γονέας να συγχαρώ τους δασκάλους του πρώτου δημοτικού γιατί σήμερα το πρωι ασχολήθηκαν και με την ενημέρωση των παιδιών μας και κάναν άσκηση σεισμού. Μακάρι να μη χρειαστεί. Μπράβο σας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν το θέμα σηκώνει σχόλια περί υποψηφιότητας κάποιου. Ο φόβος για επικείμενο μεγάλο σεισμό είναι ανθρώπινο συναίσθημα. Εκείνο που εξιργίζει είναι η μέχρι τόρο αδιαφορία σε κεντρικό επίπεδο. Μισό χρόνο έχουμε σεισμική δραστηριότητα και δεν έγινε είδηση (έστω στα ψιλά) σε κανένα κανάλι. Με 2,7 R στην Αθήνα βγαίνουν για να καθησυχάσουν τον κόσμο τριάντα επιστήμονες. Άνθρωποι με ανησυχίες είμαστε, όχι είδος προς εξαφάνιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα το πρωί (Τρίτη 19–2–2013) διάβασα στην ηλεκτρονική εφημερίδα (blog) ΝΕΑ ΦΛΩΡΙΝΑ, ένα σχόλιο που με αφορά προσωπικά. Συνήθως δεν απαντώ σε ανώνυμα και ανάλογης υπευθυνότητας σχόλια, αλλά το συγκεκριμένο με ξεπερνά κατά πολύ, αφού αναφέρει: «Το παλιό όνειρο του Θόδωρου Τσάπανου γίνεται πραγματικότητα. Μέσα από τους σεισμούς την ψάχνει να γίνει υποψήφιος. Γιατί όχι; Εδώ τόσοι γιατροί γίνανε από την χειρουργική. Αυτός για σεισμούς θα μιλάει».
    Εάν ενδιαφερόμουν για την πολιτική θα είχα θέσει υποψηφιότητα ήδη εδώ και αρκετά χρόνια, αξιοποιώντας κάποια από τις πολλές ευκαιρίες που μου είχαν παρουσιασθεί και – κατά πάσαν πιθανότητα – θα είχα εκλεγεί. Ίσως να ήμουν πολιτικός ακόμη μέχρι σήμερα. Έχω τη βεβαιότητα ότι στην περίπτωση αυτή, ο συγκεκριμένος σχολιαστής θα ήταν ο πλέον συνεπής θαμώνας του γραφείου μου.
    Ήδη τον Οκτώβριο του 2012 μου προσφέρθηκε κυβερνητική θέση την οποία αρνήθηκα. Αλλά είναι φανερό ότι ο συγκεκριμένος ανώνυμος σχολιαστής δεν κατανοεί – μεταξύ πολλών άλλων – ούτε την έννοια της προσφοράς, αφού γι’ αυτόν τα πάντα είναι δούναι και λαβείν. Δεν κατανοεί ο καλός αυτός συνάνθρωπός μας ότι για πολλούς πολίτες αυτού του τόπου υφίσταται πλήθος αξιών (ηθικών και όχι μόνον) την ύπαρξη των οποίων ο ίδιος (φυσικά) αγνοεί.
    Τέλος, για να λήξει το θέμα, επειδή πρέπει να είμαστε συνεπής με την προσφορά μας, δηλώνω ότι δεν με αφορά η απαξιωμένη πολιτική. Καλώ τους συντελεστές, τους συνεργάτες, τους σχολιαστές και τους επισκέπτες του blog σας, την Κυριακή 24–2–2013 και ώρα: 11.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, όπου θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω προσωπικά τους συμπολίτες μου για την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα.
    Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.
    Με τιμή και εκτίμηση

    Θεόδωρος Τσάπανος
    Καθηγητής Σεισμολογίας
    Α.Π.Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.