Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Οι εισακτέοι στα τμήματα του ΤΕΙ και του Πανεπιστημίου της Φλώρινας

Σύμφωνα με τον πίνακα του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στα Τμήματα και στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδ. έτος 2012-2013 ο οποίος ανακοινώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι από το Υπουργείο Παιδείας προκύπτει ότι τα τμήματα Ζωικής και Φυτικής Παραγωγής του ΤΕΙ Φλώρινας τα οποία πέρισυ δεν είχαν δεχθεί πρωτοετείς εισακτέους φέτος θα δεχθούν σπουδαστές ως εξής:

Γενική σειρά εισακτέων:
Τμήμα Φυτικής Παραγωγής: 50
Τμήμα Ζωικής Παραγωγής: 50
Το Τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων θα δεχθεί 80 πρωτοετείς.

Επίσης στα Πανεπιστημιακά τμήματα της Φλώρινας θα εισαχθούν με την γενική σειρά εισακτέων:
στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών: 130
στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών: 85
στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης: 140
και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών: 140

Πλέον των παραπάνω αριθμών με τις ειδικές κατηγορίες – περιπτώσεις (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια) θα εισαχθούν στα Πανεπιστημιακά τμήματα άλλοι 95 σπουδαστές.

Επίσης στα τμήματα ΤΕΙ επιπλέον θα εισαχθούν και 40 πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και έχοντες κοινωνικά κριτήρια.

Στους παραπάνω αριθμούς θα πρέπει να προστεθεί και ένας επιπλέον αριθμός ο οποίος θα προέλθει από άλλες ειδικές κατηγορίες υποψηφίων όπως τέκνα Ελλήνων του εξωτερικού, αποφοίτων λυκείων του εξωτερικού, ατόμων με σοβαρές παθήσεις κ.λπ. οι οποίοι εισάγονται καθ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της γενικής σειράς και σε αντίστοιχο για κάθε κατηγορία ποσοστό.

Πηγή: Φωνή της Φλωρίνης

7 σχόλια:

  1. Τα μόνα που αξίζουν ειναι των δασκάλων και των νηπαιγωγων ,τα υπόλοιπα είναι για γεμίζουν τα ανοικιαστα διαμερίσμετα της φλώρινας,αμφιβάλλω αν φέτος τα δηλώσουν οι υποψήφιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ 9:38 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ,
    ΖΩΙΚΗΣ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ 2011. ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΓΡΑΨΑΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.
    Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ΤΟΥ TEI ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΟ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΜ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.
    ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ! ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 70% ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΞΙΣΟΥ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απορώ πως είναι δυνατόν μετά από τόσες σφαλιάρες και ταπεινώσεις που έχουμε δεχτεί ως περιοχή γιατί παραμένουμε χαϊβάνια και μη ρεαλιστές. Ο Ανώνυμος 10 Μαΐου 2012 11:06 μ.μ. έγραψε αρκετά για τα τμήματα του ΤΕΙ και συνοψίζει πως πρέπει να τα υποστηρίξουμε. Και ρωτώ εγώ πως;

      Τι ακριβώς είναι αυτή η εξωτερική αξιολόγηση μπορείς να μας πεις; Έγραψαν καλά λόγια για μας και καλύτερα για άλλους!!! Ποια είναι η ακαδημαϊκή προοπτική του ΤΕΙ στην Φλώρινα, τα μεταπτυχιακά του κλπ. Τι θέση κατέχει στην Ευρωπαϊκή κατάταξη τριτοβάθμιων σχολών… να μην πω παγκόσμια κατάταξη. Το κόστος λειτουργίας της σχολής, δηλαδή θερμοκήπια, στάβλους, ζωικό και φυτικό κεφάλαιο μπορείς να μας ενημερώσεις πόσο είναι; Πόσο κοστίζει στο κράτος να σπουδάσει στο ζωικής ένας φοιτητής; Το θέμα είναι ότι αποτελούν σχολές χωρίς ζήτηση… και θα περιμένω να γράψετε πόσοι νέοι φοιτητές θα παρακολουθήσουν τελικά τη κάθε σχολή το ερχόμενο εξάμηνο. Εδώ χρειάζονται ριζοσπαστικές λύσεις. Να σχεδιαστούν και να λειτουργήσουν νέες σχολές που έχουν ζήτηση, με ακαδημαϊκό υπόβαθρο και μέλλον. Μόνο τέτοιες σχολές θα αντέξουν και θα αποτελούν κάτι δυναμικό και θετικό στην κοινωνία που τις αγκαλιάζει. Εδώ το μόνο που απασχολεί την τοπική κοινωνία είναι τα ανοίκιαστα διαμερίσματα!!!

      Έχετε δει από κοντά πως είναι οι σχολές μας; Εσείς εάν ζούσατε σε άλλη περιοχή θα στέλνατε το παιδί σας στο ΤΕΙ της Φλώρινας;

      Το ΤΕΙ έγινε όπως και το τρένο… χάθηκε… και με τους ρυθμούς που πάμε ως τοπική κοινωνία φοβάμαι πως θα χάσουμε πολλά ακόμα. Όταν η Κοζάνη πήρε την έδρα του Πανεπιστημίου κοροϊδεύαμε ότι αυτοί πήραν γραφεία και εμείς κρατήσαμε τις σχολές, τους φοιτητές = τα φράγκα. Οι Κοζανίτες αποδείχτηκαν διορατικοί, ρεαλιστές και με στόχους… μην κλαίμε μεθαύριο άμα φύγουν οι σχολές και πάνε κοντά στην έδρα!!!

      Διαγραφή
  3. Στις εποχές που έρχονται και όπου η επιστροφή στον πρωτογενή τομέα αλλα σε στέρεες βάσεις και με επαρκείς γνώσεις είναι μονόδρομος τα τμήματα του ΤΕΙ της Φλώρινας μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα για τον επαναπροσδιορισμό της σύνδεσης Σπουδές-Επάγγελμα.

    Καλη επιτυχία σε οσους πραγματικά επιθυμούν να σπουδάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την καλύτερη αξιολόγηση την κάνουν οι υποψήφιοι και όχι μια επιτροπή που με οτι εντολές έχει πάρει τέτοια αξιολόγηση θα συντάξει ,δεν είναι τυχαίο οτι τα προηγούμενα χρόνια η βάση επαιζε στο 8-8,5 και δεν συμπληρωνόταν ο αριθμός των εισακτέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΤΟ ΤΕΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΥΤΗ Ή ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ? ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΕΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ, ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ!!! ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΧ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΝ......ΚΑΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ? ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΟΥ? ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ, ΘΑ ΣΦΙΧΤΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.