Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Αλλάζουν τα δεδομένα για το τρένο μετά την παραίτηση Βορίδη;

Νέα προβλήματα φαίνεται πως δημιουργούνται στο θέμα της επαναδρομολόγησης του τρένου στη Φλώρινα, μετά την παραίτηση του Μάκη Βορίδη από τη θέση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Μόλις πριν λίγα 24ωρα ο κ. Βορίδης σε συνάντησή του με φορείς της Φλώρινας είχε δείξει διάθεση για επαναλειτουργία της γραμμής, δίνοντας μάλιστα και σχετικές εντολές στον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλο.
Η σημερινή παραίτησή του ωστόσο προκαλεί προβληματισμό, καθώς είναι άγνωστο εάν ο επόμενος υπουργός τηρήσει τη συμφωνία του κ. Βορίδη με τους φορείς του νομού.

3 σχόλια:

  1. Άντε,πάλι...Κουράγιο φίλοι του τρένου. Συνεχίζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα είναι που οι εξορύκτες και τα τσιράκια τους θα μας εξορύξουν και την άσφαλτο που πατάμε, όση απέμεινε από τις παγωνιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μην βιαζόμαστε να μοιρολογήσουμε. Ο κος Βορίδης εκπλήρωσε με επιτυχία την αποστολή του οσον αφορά το θεμα του τρένου σε όση διάρκεια είχε η θητεία του στο Υπουργείο. Συμφωνα με τα δελτία τυπου απο τις συναντήσεις με Τραινοσε, Δήμους και Βουλευτές, δόθηκε η εντολή για την επαναλειτουργία της γραμμής και το θέμα είναι διαδικαστικό για το πως οι Δήμοι θα διαθέσουν τα λεωφορεία για τα συνδυασμένα δρομολόγια. Αυτο επιβεβαίωσε και σήμερα στην συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Φλώρινας. Ειπε επίσης ο κος Βοσκόπουλος οτι η οριστικοποίηση θα γίνει μετα την επόμενη συνάντηση που θα είχαν αφού θα είχε τακτοποιηθεί το θεμα των λεωφορείων.

    Λογικα το μπαλάκι ειναι στους Δήμους για τα λεωφορεία.
    Η Τραινοσέ εχει δηλώσει την πρόθεση για την επαναλειτουργία.
    Το Υπουργείο Μεταφορών το ίδιο.
    Το κόστος έχει καλυφθεί.

    Αν τώρα ο επόμενος υπουργός Μεταφορών θεωρήσει σκόπιμο να παγωσει την διαδικασία μετα απο οοολη αυτη την προεργασία θα μας βρεί ΟΛΟΥΣ απέναντι του.
    Αν το θέμα των λεωφορείων καθυστερήσει για χ,ψ,ζ λόγους τότε ο Δήμος Φλώρινας θα μας βρεί ΟΛΟΥΣ απέναντι του.

    Σκεφτόμενος λογικά πιστεύω οτι κανείς απο τους δυο παραπάνω δεν θα καθυστερήσει και αλλο την επαναλειτουργία του τρένου.

    Σε κάθε περίπτωση η εξελίξεις παρακολουθούνται στενά.

    Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.