Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Αυτοί χωρίς εμάς είναι τίποτα, εμείς χωρίς αυτούς είμαστε τα πάντα

Ένας μέσος Έλληνας εργαζόμενος παίρνει 600 ευρώ το μήνα καθαρά και πληρώνεται 14 φορές το χρόνο. Άρα παίρνει 600 Χ 14 = 8.400 ευρώ τον χρόνο. Έπειτα έρχεται η τρόικα και... ζητά από τους ''Μεγάλους ηγέτες'' μας να κόψουν τον 13ο και 14ο μισθό.
Με πολύ πόνο και αυταπάρνηση οι ''μεγάλοι ηγέτες'' μας προτάσσουν τα στήθη τους και σώζουν το 13ο και 14ο μισθό.. Αλλά δυστυχώς ο μισθός μειώνεται από τα 600 στα 450 ευρώ το μήνα.. Άρα πόσα βγάζει τώρα ο φίλος μας , μέσος Έλληνας;...450 Χ 14 = 6.300 ευρώ το χρόνο. Δηλαδή 2.100 ευρώ λιγότερα..!!!
Και εδώ είναι που τους μπέρδεψε η τρόικα τους ''εθνάρχες'' μας επειδή δεν διάβαζαν μαθηματικά στο δημοτικό!! Δεν τους είπε ότι με αυτό τον τρόπο χάνονται 2.100/600 = 3,5 μισθοί! Δηλαδή , όχι μόνο χάνετε ο 13ος και 14ος μισθός αλλά και ο 12ος και ο 11ος!!! Αχχχ... τους κορόιδεψαν τους ''λεβέντες'' μας.
Και εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά..?? Επανάσταση μέσω του Facebook. Πιο πολύ μας νοιάζει να ξοδέψουμε λεφτά στα κλαμπ παρά να κατέβουμε στην Αθήνα και να δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες και είμαστε όλοι ενωμένοι.
Εσύ που παραπονιέσαι ότι δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις την ασφάλεια του αυτοκινήτου, εσύ που παραπονιέσαι ότι οι τιμές έχουν φτάσει στην κορυφή, εσύ εκεί στην Φλώρινα που φωνάζεις για το πετρέλαιο τώρα που περνάς δύσκολες μέρες, εσύ που από 800 ευρώ μισθό τώρα παίρνεις 500, εσύ που έχεις τόσα πτυχία και δουλεύεις ακόμα σε καφετέριες, εσύ που λες πως πληρώνουμε την βενζίνη λες και είναι διαμάντι, τι κάνεις για όλα αυτά.??
Ναι μεν έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά τι κάνεις γι αυτό.?? Βρίζοντας τους 300 με την παρέα σου δεν θα κερδίσεις τίποτα, καθισμένος σε καναπές ΠΟΤΕ κανείς ΔΕΝ κέρδισε κανένα ΠΟΛΕΜΟ.
Σήκω λοιπόν και πήγαινε μπροστά στην βρωμο-βουλή και δείξε τον θυμό σου, δείξε ότι δεν θα αφήσεις κανέναν να σου κάνει κουμάντο. Σου έκοψαν τον μισθό, για να πληρώσουν αυτοί τα χρέη τους. Σου εγγυήθηκε κανείς μήπως πως όοοταν πληρωθούν τα χρέη θα σου ξανά αυξήσουν τον μισθό..? ''Αυτοί Χωρίς Εμάς Είναι Τίποτα, Εμείς Χωρίς Αυτούς Είμαστε Τα ΠΑΝΤΑ''.

Π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.