Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Έκαψαν ορθόδοξη εκκλησία στην ΠΓΔΜ

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν οι βοηθητικοί χώροι της εκκλησίας, ενώ ζημιές υπέστη και ο τρούλος. Πρόκειται για το σοβαρότερο από μια σειρά επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή της Στρούγκας τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ μουσουλμάνων και Σλαβομακεδόνων.
Αφορμή των επεισοδίων ήταν το καρναβάλι στην πόλη Βέβτσανι, πριν από δύο εβδομάδες. Το καρναβάλι, εκτός από την κηδεία της Ελλάδας, περιελάμβανε και μια ιδιαίτερα προσβλητική για το Ισλάμ και το Κοράνι σκηνή, η οποία προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας της ΠΓΔΜ και των αλβανικών κομμάτων στη χώρα.
Τις σχέσεις δύο θρησκευτικών κοινοτήτων έχουν δυναμιτίσει, επίσης, και τα αντιαλβανικά συνθήματα που τραγουδούσαν πολλοί Σλαβομακεδόνες φίλαθλοι, οι οποίοι είχαν ταξιδέψει στη Σερβία, για τους αγώνες της εθνικής ανδρών χάντμπολ της ΠΓΔΜ.
Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μουσουλμάνων στη Στρούγκα, οι οποίοι έκαψαν σημαίες της ΠΓΔΜ που ήταν αναρτημένες σε δημόσια κτήρια της πόλης, ενώ προκλήθηκαν και αρκετά ακόμη μικροεπεισόδια.

Πηγή: newsbomb.gr

9 σχόλια:

  1. Ωχ λέλεεε μπλέξαν τα καρναβάλια μεταξύ τους,πάλι θα σφαχτούνε!
    Καλά ρε δεν κουβαλάνε καθόλου μυαλό στην γκλάβα τους!Και πως παινευόταν ο βαρνταρομπαμπάρης ο δήμαρχος των Βεβτσανών [..το στολίδι της πολιτιστικής κληρονομιάς κλπ κλπ..]...ας τα λουστεί τώρα!
    Θα τον ψάχνουν οι "περιτμημένοι" και δεν τον βλέπω να κάνει τις κανονικές Απόκριες.
    Αυτά τα δρώμενα είναι ακριβά spor να προσέχουν τα βαρντάρια γιατί έχει και albarbaria!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ;ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΡΑΤΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΣΧΕΤΩΝ!
      ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ 100%
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!
      ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ! ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΡΗΤΙΚΟΙ..ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΙ" ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΜΕΜΕΤΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ...ΑΣΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ κλπ κλπ!
      ΤΑΜΠΕΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΑΔΙΚΑ!
      ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΣΕΡΒΟΠΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΛΛΙΡΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΘΡΑΚΕΣ ή ΒΟΥΛΓΡΑΡΟΜΟΙΣΙΟΥΣ Ε? ΓΙΑΤΙ?
      ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ!!! ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΜΗ ΜΑΣ ΜΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΑ!
      ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ!
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΣΛΑΒΟΙ!
      ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ!

      Διαγραφή
  3. Βουνίσιος Ιχνηλάτης1 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:58 μ.μ.

    Τα καρναβάλια του γκρουέφσκιή Γρούιου εκ αχλάδας καταγόμενου Λίγα τα ψωμιά του...άς αναμένουν και πολύ χειρότερα.... Άυτά ας τα έχουν κατα νου και τα ντόπια φιντάνια του Γρουέφσκι και οι άλαλοι ιχθύες της Φλώρινας .
    Εφιστώ επίσης Ιδιαίτερη Προσοχή σε αυτούς που ταξιδεύουν στα Σκόπια για τα λογής λογής ψόνια τους ή έχουν "ασφαλίσει" τα ευρώ τους εκεί ή τις διάφορες "επιχειρήσεις" τους .Το κακό δέν αργεί να έρθει...
    Ποντικέ βλέπω πολύ ΕΥ ΣΤΟΧΑ και ταχύτητα αναδημοσιεύματα .
    Διαπιστώνω ότι είσαι πλήρως ενημερωμένος στις εξελίξεις.
    Παρακολουθώ και δίνω τα εύσημα μου...Ξέρεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΧ ΒΡΕ ΝΤΑΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΤΑΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ... ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ Ο ΜΑΥΡΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπρε τουβλοτσόβεκ ο Αλέξανδρος δεν κοίταξε θρησκείες.
    Ούτε έκλεβε τον πολιτισμό των άλλων, να δημιουργεί εντάσεις.
    ουτε πήγαινε με το ζόρι να κάνει μακεδόνες τους αραπάδες και τους αλλόθρησκους. τους αναγνώριζε όπως είναι.
    Στα Σκόπια έχει μουσουλμάνους, έχει βούλγαρους, σέρβους, αλβανούς έλληνες και πολλούς άλλους. Μακεδόνες δεν έχει...Ράσπρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πόλεμος στα Σκόπια τώρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπροσταά όμως εσύ υπερπατριώτη όχι στα φουστάνια της γυναίκας σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.